Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Minulla todettu astma. Joka estää nykyisen työn tekemisen. Pienin lapsi 1v. Olenko siis työtön vai työtön ja kodinhoitotuella?

  • ylös 1
  • alas 3

Kommentit (14)

Vierailija

Mikä työsi on ollut? Ja kuinka vaikea astma? Aika oudolta kuulostaa, jos et jossain sahalla ole töissä tai kemikaalien parissa. Enivei, olet kotihoidontuella TAI työtön, ei molempia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Saat siis tukea kodinhoitoon? Sitten minäkin näin viisikymppisenä olen oikeutettu tähän etuuteen. Kelasta siis saat?

Vierailija

Kodinhoidontukea ei saa kukaan koska seklaista ei ole olemassa.
Kotihoidontukea ja työttömyyskorvausta ei voi saada yhtäaikaa.

Vierailija

Väliaikaisella eläkkeellähän sun pitäisi olla, jos et voi työskennellä ammatissasi.

Chrisu

Työtön ja kotihoidontuella. Toki työttömänä sun pitää olla valmis ottamaan vastaan jotain työtäkin nopealla aikataululla.

Vierailija

Kotihoidon tukeahan saa, jos lapsi ei ole kunnallisessa hoidossa. Hoitaja voi siis olla vaikka mummo tai joku ihan muu henkilö... Eli ei kai sinänsä estä työttömyyskorvauksen saamista, jos saa kht:a. Mutta miten ajattelit varautua, että jos saisitkin töitä?

Vierailija

Voi saada mutta kotihoidontuen määrä vähennetään työttömyyskorvauksesta. Kotihoidontuki edellyttää että lapsi ei ole kunnallisessa päivähoidossa, kukaan ei ole sanonut ettei voisi hoitaa lapsia kotona ja hakea töitä samalla.

Vierailija

Olen parturi kampaaja, tehnyt 24 vuotta töitä ihan veron kanssa. Äitiyslomalla en ole ollut, vaikka 4 lasta, äitini hoitaa kun teen töitä. Nyt noi myrkyt tehneet tehtävänsä. Turhaa kadehditte, lomia en ole koko aikana pitänyt kuin 2 viikkoa vuodessa ja tehnyt paljon tunteja viikossa yli normaalin. Nyt pakollinen alan vaihto.

Vierailija

Voisit kysyä työeläkelaitokseltasi ammatillista kuntoutusta, jos et alalla pysty terveydellisistä syistä jatkamaan.

Vierailija

Luuleeko joku ihan oikeasti, että se tuki on tarkoitettu kodin hoitoon eikä kotihoitoon. Pidän niin luulevaa auttamattomasti tyhjäpäänä.

Vierailija

Kiitos vastauksista, otan selvää uudelleen koulutuksesta kuten meinasinkin. Yrittäjyyden kun lopettaa, on aika pitkä karenssi ja joku toimikunta kuulemma tekee päätöksen olenko työtön vai ei.

We rise by lifting others

Hei, tsemppiä sulle! Tosiaan kotihoidontuella ja työttömänä voi olla samaan aikaan, khtuki vähennetään työttömyysturvasta. Älä välitä ilkeistä kommenteista, löydät varmasti polkusi vielä. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla