Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (19)

kaukaa viisas

Mitenköhän on turvaistuinten kanssa joiden painorajat 9-36kg ja menisi samalla lapsella vuosia...tuleeko käyttöikä vastaan :( ???

Vierailija

Onkohan tässäkin vaan tarkoitus saada ihmiset ostamaan niitä istuimia ja kaukaloita..?? Kuluttajille uskotellaan että kyllä pitää aina uusi ostaa juu...

Vierailija

Tämä on turhaa tarkkuutta. Kauasvon menty siitä, kun ei käytetty turvavöitä ja lapset istui äitiensä sylissä.

Vierailija

Itse tein kolmesta muoviämpäristä ja teipistä todella hyvän turvakaukalon. Lisäksi sitä pystyy säätämään isommaksi lapsen kasvun mukaan.

Heidi456

Sehän on selvää että vanha ei ole yhtä hyvä. Sama juttu kypärällä ja muulla henkeä varjelevilla välineillä. On kyllä halpa vakuutus jos ostaa kunnon kamat.

Turhautunut

Meillä on 25v vanha istuin koroke. Vielä ajaa turvallisuus pisteet. Nonnii nyt saa sit heittää todella vähän käytetyt vauvan turva kaukalot roskii..

Vierailija

No onpa istuimissa huonoa styroxia ja muovia, jos ihan käyttämättömänä ja laatikossa menee käyttökelvottomaksi!!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Onkohan tässäkin vaan tarkoitus saada ihmiset ostamaan niitä istuimia ja kaukaloita..?? Kuluttajille uskotellaan että kyllä pitää aina uusi ostaa juu...

Kyllä! Markkinointiahan nämä ovat.

Tulee mieleen juttu, kun hetki sitten luin uutisen, kuinka viemäriä ei kannata itse avata ikinä, eikä käyttää putkenavaajia, vaan aina kutsua putkimies paikalle. Haastateltava oli tietysti asiantuntija.

Vierailija

Jos kaukalon käyttöikäksi kerrotaan 9 kk - 11 v niin silloinhan ostajaa petetään? Toki painorajat ratkaisee ja maalaisjärkeä saa käyttää mutta miten voidaan markkinoida näin? Käytännössä siis istuinta voisi valmistajan mukaan käyttää 10 v. Näin siis esim Britaxin multitec:ssa.

Vierailija

Kirjassa Freakonomics kerrottiin tutkimuksesta jonka mukaan parhaat turvaistuimet olivat lähes yhtä turvallisia kuin pelkkä turvavöiden käyttö lapsella. Että mitäs Liikenneturvan edustaja sanoo siihen?

Vierailija

Melkeinpä kaikki muu meillä onkin vauvalle käytettynä hankittu paitsi tuo turvakaukalo. En kestänyt ajatusta että joka autoilukerralla olisin katsonut vauvaa turvaistuimessaan ja ajatellut, että tuossa se säästökohde nyt turvaa rakkaintani.

Läheiseltä ja uudehkon/vähän käytetyn/varmasti kolhimattoman olisin voinut ostaa, mutta ei löytynyt sopivaa joten ostettiin suosiolla uusi (vs joku torimyyjä ja kaukalo, jonka historiasta ei ole takeita).

Vierailija

Minä käytän turvaistuinta tasan niin kauan kun se on ehjä, eikä ole kolaroitu tai hirveän kulahtanut. Nuo samat merkit löytyvät muuten melkein kaikista muoviesineistä. Esimerkiksi kaljakoreissa on tuollainen samanlainen merkintä (ovat muuten yllättävän kestäviä, sillä suurin osa niistä on valmistettu 80-luvun puolella ja yhä käytössä). Tuo merkintä ei liity mitenkään turvallisuuteen.

Vierailija

Meidän esikoiselle kaukalo ostettiin nettikirpparilta käytettynä. Vauvaa kuljetettiin siinä noin viisi kertaa. Jos vauvaa olisi päivittäin ajelutettu auton kyydissä niin todennäköisesti olisimme satsanneet kaukaloon parinkympin sijaan parisataa.

Turvaistuimen (9-36kg) ostimme uutena, pitkää käyttöaikaa ajatellen sitä tulemme käyttämään useamman kerran. Ja ainakin on varmasti puhdas ja homeeton (ei siis autossa säilytetty).

Vierailija

Miettikää mikä läjä maailman kaatopaikoilla on turvakaukaloita ja turvaistuimia, jos niitä ei voi ostaa käytettynä!

Melkoinen bisnes. Paras turvaväline on kuljettajan korvien välissä sanon minä.

Vierailija

Onko tämä tehty yhteistyössä jonkun tahon kanssa? Onko Suomeesa ollut kolareita joissa turvaistuimen takia lapsi loukkaantunut pahasti?

Ostettiin uudet istuimet. Molemmista saa lapsi kädet pois vöistä..

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat