Vierailija

Tai sitten toista pakettia jossa päiväys 2/2016?

Voiko olla vaarallista?

 • ylös 2
 • alas 7

Kommentit (16)

Vierailija

En. Nuohan muuttuvat kai myrkyllisiksi vanhetessaan, eivät vain laimene niin kuin jotkut vitamiinit.

 • ylös 1
 • alas 27
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Joo käyttäisin kumpaakin. Ei se antihistamiini sitä päiväystä näe ja vaikka näkisikin, niin ei se siitä ota nokkiinsa. On se vielä ihan hyvää. Ei se hetkessä pilaannu.  Antaa palaa vaan.

 • ylös 30
 • alas 6
Vierailija

Tottakai. Ei ne myrkyllisiksi muutu, jollei niin ole erikseen mainittu ja se sinulle kerrottaisiin heti apteekissa ja lääkärissä. Eikä vanhene niin nopeasti kuin päiväys, sanoi lääkäri.

 • ylös 18
 • alas 4
Vierailija

Ei kai sitä maallikko voi täällä mamma sivulla suositella, mutta olen ite käyttäny muutaman kuukauden vanhaa allergia/ astma lääkettä, hyvin vielä henki pihisee.

 • ylös 13
 • alas 1
Vierailija

Kysyisin apteekista farmaseutilta voiko käyttää. Näissä terveys- ja lääkejutuissa ei kantsi luottaa keskustelupalstoihin tai kaverin tai pizzalähetin vakuutteluihin, vaan aina ottaa ammattilaiseen yhteyttä.

 • ylös 15
 • alas 8
Vierailija

No miten voi muuttua vaaralliseksi??? Eikö päiväys ole sitä varten että sen pvm jälkeen ei voida taata että teho on tallella? Tuskin sekään on laskenut juurikaan, asiasta vaan ei ole tehty vuosien seurantarutkimuksia kun kuluttajalle/luvan saamiseksi on riittänyt parin vuoden valmisteen pysyminen kuosissa.

 • ylös 19
 • alas 2
Vierailija

Kyllä käyttäisin, ihan allergologiltakin asiaa kysynyt.

Lääkkeen kauppanimen toki olisi voinut mainita

 • ylös 14
 • alas 1
Vierailija

Ok, näin mä ajattelinkin että voi käyttää. Ja ainoa haitta on se että teho mahdollisesti laimentunut.

Ap

Vierailija

Ne eräpäivät oikeasti suojelee vaan lääkeyhtiöitä. Tuote on edelleen käyttökelpoista.

 • ylös 19
 • alas 2

Lääkkeistä ja ravintolisistä tms kannattaa laittaa muistiin purkkiin ostopäivä jos siis ei ole reseptilappua siinä kiinni. Jos tuotteella on ostettaesssa käyttöaikaa jäljellä useita vuosia niin puoli vuotta lisää ei tunnu missään.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
En. Nuohan muuttuvat kai myrkyllisiksi vanhetessaan, eivät vain laimene niin kuin jotkut vitamiinit.

höpö. Eikä muutu, usean kuukauden vielä voi käyttää, sillä eihän se valmistajakaan tiedä sitä kellonlyömää, jolloin lääke ei kelpaa. Nimenomaan teho voi heikentyä.

Vierailija

Väärää tietoa ja PALJON.

A) lääkkeet alkavat vanhenemaan jo lääketehtaalla.

B) lääkkeen viimeisenä käyttöpäivänä lääketehdas ei voi taata, että lääkettä olisi enää riittävästi vaikuttamaan. Jos lääke on sitä tyyppiä, joka tulee myrkylliseksi (ja näihin AP:n käyttämä antihistamiini voi kuulua, emme tiedä koska AP ei kertonut lääkkeen nimeä), niin tuohon päivään mennessä sitä ei ole turvallista käyttää.

C) Osa lääkkeistä vain laimenee vanhetessaan os tulee myrkylliseksi. Siksi ne jotka ovat sanoneet että voi mukamas käyttää, tietämättä mistä lääkkeestä on kyse, olette vastuuttomia ääliöitä, joiden ei pitäisi saada kirjoittaa mihinkään palstalle.

AP: Vie se vanha pakkaus apteekkiin. Vaikka se ei olisikaan myrkylliseksi muuttuva, sen teho on jo poissa. Uudemmasta kysy apteekista OIKEALTA farmaseutilta. Et tule saamaan vastaukseksi että käytä vaan, farmaseutit eivät saa kehottaa käyttämään vanhentuneita lääkkeitä, mutta saat jomman kumman näistä, riippuen siitä, onko se vain vanhentuessaan tehonsa menettävä vai myrkylliseksi tuleva:

1) Menettää tehonsa: Farmaseutti kertoo tämän, ja myös sen että omalla vastuulla, jos päätät kokeilla.

2) Tulee myrkylliseksi: Kertoo tämän ja pyytää tuomaan lääkkeen apteekkiin.

Itse saattaisin 1) tapauksessa sitä käyttää, mutta en 2) tapauksessa. Ja opiskelen muuten farmasiaa ekaa vuotta.

Eli kertaus: SOITA APTEEKKIIN JA KYSY FARMSEUTILTA ÄLÄKÄ LUOTA RANDOM PALSTALAISTEN NEUVOIHIN, VAIKKA OLISIVAT SAANEET TUHAT YLÄPEUKKUA, KOSKA VANHENTUNUT LÄÄKE VOI OLLA MYRKYLLINEN. TOKI MARRASKUISEN VIET APTEEKKIIN KOSKA SE ON JOKO TEHOTON TAI MYRKYLLINEN.

Vesimies & puutarhuri

Valitettavasti farmaseutti x 2 vastasi antihistamiinikyselyyni:
"Myrkyllisyydestä EN OSAA SANOA .... vanhoja lääkkeitä ei tulisi käyttää.... JNE"

Muuten en kommentoi keskustelua, käytän omaa järkeä (max 6 kk vanhaa reseptitön lääkitys) - muuten päiväyksen mukaan, rahan menosta huolimatta

Onnea opinnoille... ehkäpä oletkin jo valmistunut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla