Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Jotenkin on se tuntuma, että rannekelloja on nykyään lähinnä eskari-ikäisillä ja sitten toisaalta teini-ikäisillä (joille se on yleensä enemmänkin koru).

Kannattaako tuon ikäiselle hankkia kelloa ollenkaan?

  • ylös 1
  • alas 2

Kommentit (12)

Vierailija

Miksi ei ? Oppiipahan sen ,ettei kaikkea tarvitse katsoa aina sieltä viisaasta kännykästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ei, emme itsekään käytä kelloa, joten ei ole edes tullut mieleen hankkia sellaista. Molemmat lapset ovat tainneet saada rannekellot (isovanhemmilta?) joskus 5-vuotiaana, jotka päätyivät pyörimään lelulaatikon pohjalle. 

Vierailija

Meillä molemmat ovat saaneet rannekellot 7v-lahjaksi ja käyttävät kelloa tälläkin hetkellä (ovat nyt 10v ja 12v).

Jos päätyy hankkimaan rannekellon, niin kannattaa hankkia joku "neutraali" eikä mikään kovin lapsellinen, jotta lapsi kehtaa pitää sitä vähän vanhempanakin. Vaikka ihan yksivärinen ranneke ja valkoinen kellotaulu numeroilla.

Vierailija

Helpommalla sen kai siitä näkee, eikä ole se ongelma, että kännykästä on taas akku iltapäivällä lopussa ja lapsi ihan kujalla kellonajasta?

aika aikaa

Vierailija kirjoitti:
Ei pidä. Kellonajan näkee kännykästä.

Niin, tai jostain kellotornin tapulista (jos paikkakunnalla sattuu sellainen olemaan) tai kellokaupan ikkunasta (jos sellaisen ohi sattuu ajamaan) tai ainahan voi ottaa polkupyörän  satulalaukusta käsilaukun esim. punaisissa valoissa tienristeyksessä ollessaan ja kaivaa sieltä kännykkänsä ja painaa vain kätevästi virran siitä napista päälle ja -kas...!! Sieltähän se aika jo näkyykin  ja niin kätevästi että... Enää ei sitten tarvitsekaan muuta  kuin pistää vain  kännykkä käsilaukkuun,käsilaukku satulalaukkuun, satulalaukun soljet vain kiinni, hanskat takaisin käteen ja jatkaa matkaa...

Kyllä se on kätevää tämä ajankatsominen näin  nykyaikana ! Senkun vain  ajat ja katsot.

Säälittää ihan ne vanhat rannekellosukupolvet jotka vielä pitivät kelloa ranteessaan,kyllä siinä silloin heiltä ihan  polvet rasittui  kelloa kantaessa ja ranteisiin tuli varmaan monenlaista kremppaa katsoessa kun piti rannettakin  niin rasittavasti vääntääkin vielä ....

Toista se on tämä nykyaika-kiitos kännykän!

Vierailija

Ei meillä käytetty, eikä käytetä nyt lukioikäisenäkään. Katsovat kännykästä, eivätkä ole tottuneet käyttämään rannekelloa, vaikka heillä sellaiset jostain löytyykin. Toisaalta, kummipoikani juuri toivoi rannekelloa rippilahjaksi vanhemmiltaan.

En ostaisi nuorelle, ellei nimenomaan pyytäisi.

Vierailija

Sitten on niitä, jotka eivät vielä kolmannellakaan luokalla ymmärrä kellotaulua. Itselläni on kello ranteessa, pidän sitä kännykkää kätevämpänä. Ekaluokkalainen laittaa aamulla kellon ranteeseensa ensi töikseen ja pitää itse huolen siitä, että lähtee koulutaksille ajoissa.

Vierailija

Tokaluokkalainen käyttää toisinaan ja välillä unohtuu pitkäksi aikaa käyttö.

Ei kuskaa kännykkää mukanaan, eli siitä ei aikaa voi koulussa tarkistaa. Toisaalta ei kulje koulumatkoja yksinään kuin satunnaisesti ja silloin se kello n mukana.

Isänsä käyttää rannekelloa, minä en.

Vierailija

Mä sain rannekellon lahjaksi vanhemmilta kun menin ekalle. Vaaleanpunainen ja siro, tosi sievä ja ihana, mutta ei tullut sitten käytettyä hetken jälkeen kun ei vaan ikinä muistanut laittaa käteen, en ollut nuorempana kova pitämään korujakaan. Parikymppisenä aloin käyttämään rannekelloja ihan korujen tapaan, mutta en niistäkään ole koskaan aikaa katsonut, välillä saattaa huomata että patteri on loppu tai kello ihan väärässä ajassakin. Aina ekana etsin katseella seinäkelloa tai sitten tietokoneen/puhelimen.

Vierailija

Ei ole koskaan tottunut käyttämään rannekelloa meidän koululainen. Hänellä kuitenkin oli rannekello joskus, mutta se jäi täysin käyttämättä. Katsoo puhelimesta ajan tai seinäkelloista.

Vierailija

Sosiaalinen paine on isompi tuossa iässä? Jos kaveri ei käytä niin sitten ei itsekään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla