Hammaslääkäreiden puudutuspiikkien hygieniataso?
Hammaslääkäreiden puudutuspiikkien hygieniataso?
klo 9:40 | 4.4.2016
Mistä voi tietää hammaslääkäreiden käyttämien puudutuspiikkien hygieniatason?
Eräs hammaslääkäri pisti neljä kertaa -- eikä puutunut.
Eri piikillä siis pisti eikä puutunut. Eihän siinä edes näe mistä ottaa piikin ja millaisen kun on ne värilliset lasit asiakkaan päässä.
Miten voi olla mahdollista? Mitä hän pisti ja minne -- ei koskaan aiemmin ollut käynyt näin.
Ei ole enää onneksi töissä ko paikassa , koska oli pakko porata ilman puudutusta kun ei "kuulemma vaan puudu".
Uusi hammaslääkäri puudutti niin kuin pitää eikä mitään ongelmaa.
Sivut
Hammashoitaja laittaa neulan valmiiksi. Siinä on kaksi ammattilaista paikalla, kun neula laitetaan puudutusruiskuun, joten jompikumpi huomaa kyllä, jos tulee virhe. Sitäpaitsi hammashoidossa käytetyt ruiskut ja neulat ovat sellaisia, että tuollaista mokaa ei voi käydä.
No entäs porat? Ne ei ole kertakäyttöisä ;-)
Sinun kohdallasi on ollut kyse siitä, että hammaslääkäri ei ole saanut hammasta puutumaan. Se voi johtua monesta syystä. Hammashoidossa käytetyt puudutussysteemit ovat sellaisia, että neulaa ei voi vahingossakaan käyttää uudestaan toiselle potilaalle.
Foobikkohan voi olla vaikka mistä .
Hygienia noissa asioissa Suomessa on aivan ehdottoman ensiluokkaista.
Pidä vain huoli omasta hygieniastasi kun hammaslääkäriin menet,se riittää)
Ne menevät jokaiset asiakkaan jälkeen autoklaaviin (=desinfiointi laitteeseen).
Jos hetkenkään jää odottamaan kun hammaslääkäri tulostaa laskua tms niin näkee kun hoitaja ottaa ne terät jne ja laittaa desinfiointiastiaan menemään muiden instrumenttien kanssa.
Eri hammaslääkäreillä on erilaiset laitteet käytössä. Toiset vaihtavat porat joka potilaan jälkeen. Joillakin on sellaiset porat, ettei takaisinimua tapahdu. Poranterät vaihdetaan aina joka potilaan jälkeen.
Hitsi minkä fobian saanut aikaan tuo neulakohu. Suomessa on hygieniataso oikeasti tosi korkea, toki on ihmisiä jotka eivät siitä piittaa. Ei kannata ruveta stressaamaan tuollaisia, muuten et uskalla kohta tehdä mitään tai käydä missään. Huvitti kun joku pelkäsi, että vaihtaako gyne hanskat varmasti joka potilaan jälkeen.
Mielestäni on oikein ja aiheellista keskustella viimeistään nyt näistä hygienia-asioista.
Pitihän näytteenotonkin hygieniatason olla "suomessa oikeasti tosi korkea".
Mikäli asia on näin ettei huolta, niin totta kai hammaslääkärit ja muut jotka operoivat ihmisen ihon alle (ihon rikkovan) menevin välinein on kestettävä perusteellinen hygieniakeskustelu, siinä ei saa olla mitään huvittavaa tai vähättelevää. Jos joku kysyy ja haluaa tietää asioista tarkemmin ne on selitettävä.
Mikäli on hammaslääkäri, joka puuduttaa useasti siinä onnistumatta ja potilas varaa ajan toiselle hammaslääkärille, joka puuduttaa kerrasta ilman mitään ongelmia, niin (herätys!) mistä se mahtaa kertoa? Olisiko niin että toinen tekee työnsä ammattitaitoisesti ja toisella saattaa olla niitä syitä "usempiakin" kuten joku tuossa selitteli.
Eräs hammaslääkäri joka ei onnistunut puuduttamaan asiakkaan hammasta oli selittänyt hänelle, että se johtui siitä että asiakas oli tupakoinut ennen hammaslääkärintuoliin istumistaan. Ihan hyvä selitys, paitsi kyseinen asiakas ei tupakoinut.
Tiedättekö muuten, mistä hammaslääkärin tuoliin istuva ja luottavaisena suunsa avaava asiakas tietää, että hammaslääkäri on pätevä tai laillistettu?
Kyllä näistä asioista on hyvä keskustella. Epäilyttävää kuitata tuolla tavoin asiakkaan kysymyksiä, en menisi tuollaiselle hammaslääkärille joka virnuilisi.
Muakin alkoi viimeksi huolestuttaa. Olen jonkin verran hammaslääkäripelkoinen, en ääripahasti kuitenkaan. Mutta sen verran pelkään, että kun kävi hammashoitajan kanssa siinä minun tuolissa ollessani käydystä keskustelusta ilmi, että lääkäri ei ollutkaan vielä ihan valmistunut hammaslääkäriksi, ja puhui huonosti suomea (venäläisen kuuloinen nimi), niin alkoi pelottaa. Ihan tunnettu asema kyllä oli jossa toimii, ja sellainen missä aikaa ei varata tietylle hammaslääkärille vaan vain esim. aika hammastarkastukseen ja sitten saa ajan kelle saa aseman lääkäreistä.
[quote=Vierailija]Sinun kohdallasi on ollut kyse siitä, että hammaslääkäri ei ole saanut hammasta puutumaan. Se voi johtua monesta syystä.
Kuten esimerkiksi että hammaslääkäri on tumpelo.
Kappas vaan, tuo tupakointia syyttänyt lekuri oli myöskin murtaen suomea puhuva venäläistyyppinen nimi. Mistä hän oli valmistunut? Saako asiakas kysyä sitä ilman että syytetään rasistiksi?
Kävin gynellä, joka nyppi herpestään koko alkukeskustelun ajan. Sitten alapäätutkimus. Ei pessyt eikä desinfioinut käsiään, mutta hanskat laittoi asentaen toisella kädellä sormia paikalleen.
Siinä hermostuin. Sanoin, että heitä hanskat roskiin, mä asennan sulle uudet hanskat. Näin tehtiin. Gyne sanoi vaan, että jos se tässä multa tarttuu, niin yleensä se alkaa tulla harvemmin sitten vuosien päästä. Ei kyl lohduttanu.
Meni luotto ammattilaisten hygieniaan. Olin vieläpä raskaana.
Nyt olen sit foobikko lääkärikäynneillä hyvieniasta. Tästä on vuosia. Fobia jatkuu.
Tiedän myös pari tapausta missä hammaslääkäri normipaikkauksen yhteydessä ei puhdistanut tarpeeksi huolella reikää ja aivan turha ja kivulias tulehdus seurauksena.
Kannattaa ilman muuta aina katsoa että instrumentit millä vieras ihminen pääsee ronkkimaan kehon sisään tavalla tai toisella ovat puhtaat. Rapatessa roiskuu ja kiireessä sattuu ja tapahtuu ja ihmisiä me vain ollaan janäinpoispäin.
Sinäkö pyydät silmiesi eteen jokaisen vimpaimen, jota hammaslääkäri käyttää? Epäilen kovasti. Etkä sinä mitään naulan tai poran puhtautta paljain silmin näe, ellei siinä ole suorastaan kuraa tai verta. Taidat olla aikamoinen velho, jos erotat bakteerit tuosta vaan.
Kyse ei ole mistään pikkujutusta kun keskustellaan hammashygieniasta ja hammaslääkäreiden osaamisesta ja välineiden steriiliydestä.
Tiesittekö, että hammasinfektion (parodontiitti) ja rintasyövän välillä on todettu syy-yhteys.
Kannattaa tosiaan olla tarkkana suuinfektioiden kanssa.
http://www.potilaanlaakarilehti.fi/tiedeartikkelit/paradontiitti-salakav...
Jos AINA samalla lääkärillä hammaskivun takia käyneiden potilaiden posket paisuvat palloksi tulehduksista ja hammas on kipeämpi operoinnin/hammashoidon jälkeen kuin ennen sitä, niin mistä se mielestäsi kertoo?
Tsiisus... Elämme Suomessa.
Valitettavasti sekään ei (nykyisten ikävien tapahtumien valossa) enää takaa automaattisesti hoidon laatua.
Sivut