Lapsiasiavaltuutettu vetoaa aikuisiin: ”Kun lasta sorretaan, aina on puututtava”

Kuva: iStockphoto

Lapsen luottamus aikuiseen katoaa, jos tämä ei puolusta häntä rasistiselta kohtelulta, Tuomas Kurttila sanoo.Lue koko juttu

Kommentit (2)

Kiusaamisesta sen verran

Ongelma on mielestäni, että kiusaamisen vakavuus tunnetaan ja sen pitkäkestoiset vakavat seuraukset uhrille. Jolloin vanhemmat haluavat vain, että oma lapsi ei tule kiusatuksi, jolloin monet mielellään haluavat, että oma lapsi on juuri sen vanhempiensa tavat sisäistäneen, manipuloivan, juoruavan, takanapäin leimaavan ja toisia arvostelevan lapsen kaveri. Näin lapsille tulee vääristyneet käsitykset millainen on hyvä ihminen.

Manipuloivat lapset vanhempineen saavat myös usein erityiskohtelun, heillä on vanhemmat, jotka eivät kehtaa vaatia ylimääräistä, vaikkapa että hänen kanssaan pitää erityisesti leikkiä hoitajan koko ajan, tai pelata, ja näin taas lapsille kehittyy väärä näkemys siitä, ovatko kaikki tasa-arvoisia ja kuka on tasa-arvosiin ja toteltavin.

On olemassa myös organisoitu häirintä, eli jotkut värväävät lapsensa asuinalueella tahalliseen kiusantekoon: tiedossa, että esim yhtä vanhusta on porukalla kiusattu vuositolkulla.

Myös oikeus voi tuomita ison lapsilauman uhrin, selvästi vanhemmat ovat sallineet jonkun naapurin kotiin ikkunoista katsottavan tai pihalla kuljettavan tämän poissaollessa ja sen sijaan, että oikeus katsoisi, että myös jlapset voivat olla tahallisesti vanhempiensa suostumuksella ja jopa yllyttämänä aivan pienenä julmia ja pahoja jollekin, alasti kotonaan oleva on tuomittu.

 Nämä vanhemmat ovat usein  ammattikiusaajia, häiriintyneitä ihmisiä, jotka hajottavat ja hallitsevat joka paikassa, ja ovat keksineet uuden keinon, kun kertovat, että eiväthän lapset muista ja ymmärrä, ja he saavat "leikkiä", eli koko ajan pitää olla iso lauma pihalla, mutta ne saatetaan järjestelmällisesti työntää ajotielle jonkun kodin eteen tai tontin rajalle kunnan maalle tahalliseen kiusantekoon. Naapurikiusaamista vakavammaksi juttu menee silloin, kun siihen värvätään systemaattisesti muitakin ja onnistuakseen kokoaikaisesti häirintään kuuluu seuraaminen ja vahtiminen.
http://keskustelu.suomi24.fi/t/4513082/naapurin-kiusaaminen

Oma lukunsa ammatti-ihmiset, neuvonantajat, psykologit, jotka toisaalta julkaisevat tasaisesti näitä juttuja kiusaamisesta, mutta toisaalta paapovat hovin omaavia manipuloivia kiusaajia, jolloin mitään keinoja ei ole  siihen puuttua, ilman että manipuloiva kiusaaja "traumatisoituu".

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Latest

Suosituimmat