Mitä ovat "hyvät rasvat"?
Näitä kehotatte syömään. Ette kuitenkaan kerro, mitä ne ovat. Onko ne teidän MIELESTÄNNE hyviä vai onko jotain faktaa niiden hyvyydestä?
Siis, mitä ne "hyvät rasvat" ovat? Miksi?
Kommentit (35)
sian rasva ja palmuöljyt on hyviä, oliivi ja kalaöljy ovat taas epäterveellisiä.
Vallitseva ja sadoilla tutkimuksilla vahvistettu tieto on, että kasvirasvat joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta ovat hyviä ja eläinrasvat vähemmän hyviä tai haitallisia. Toki on myös kilpaileva koulukunta, jolle laardi on jumalten nektaria ja neitsytoliiviöljy tappavaa myrkkyä.
Tässä lukemista:
Voi, kookosöljy, oliiviöljy, kalasta saatava rasva, avokado, pähkinät, siemenet ja luonnonmukaisesti tuottejun eläinten rasva.
Vierailija kirjoitti:
Hesburgerin Mega-ateria.
Väärä ketju, tässä puhutaan rasvasta.
Vierailija kirjoitti:
sian rasva ja palmuöljyt on hyviä, oliivi ja kalaöljy ovat taas epäterveellisiä.
Toisinpäin ennemminkin...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
sian rasva ja palmuöljyt on hyviä, oliivi ja kalaöljy ovat taas epäterveellisiä.
Toisinpäin ennemminkin...
Paitsi, että sianrasva on sitä terveellistä.
Mun mummo söi aina läskiä :D Se oli sille herkkua. Se ei välittäny mistää helvetin pähkinöistä tai avokadoista :D
Vierailija kirjoitti:
Voi, kookosöljy, oliiviöljy, kalasta saatava rasva, avokado, pähkinät, siemenet ja luonnonmukaisesti tuottejun eläinten rasva.
Voissa on kyllä enemmän sitä huonoa rasvaa. Ja myös transrasvaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi, kookosöljy, oliiviöljy, kalasta saatava rasva, avokado, pähkinät, siemenet ja luonnonmukaisesti tuottejun eläinten rasva.
Voissa on kyllä enemmän sitä huonoa rasvaa. Ja myös transrasvaa.
Voissa on 80% hyvää rasvaa, myös transrasvaa. Se on eri asia kuin kovetettu kasvisrasva.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi, kookosöljy, oliiviöljy, kalasta saatava rasva, avokado, pähkinät, siemenet ja luonnonmukaisesti tuottejun eläinten rasva.
Voissa on kyllä enemmän sitä huonoa rasvaa. Ja myös transrasvaa.
Ei voissa mitään transrasvaa ole. Transrasvaa on kovetetuissa kasvirasvoissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi, kookosöljy, oliiviöljy, kalasta saatava rasva, avokado, pähkinät, siemenet ja luonnonmukaisesti tuottejun eläinten rasva.
Voissa on kyllä enemmän sitä huonoa rasvaa. Ja myös transrasvaa.
Ei voissa mitään transrasvaa ole. Transrasvaa on kovetetuissa kasvirasvoissa.
Voissa on transrasvaa. Se on kuitenkin eri kuin teollinen trans.
Vierailija kirjoitti:
Mun mummo söi aina läskiä :D Se oli sille herkkua. Se ei välittäny mistää helvetin pähkinöistä tai avokadoista :D
Ja minun vaarini on kaikkien terveellisyyskeskustelujen legenda. Hän eli 97-vuotiaaksi, joista 94 poltti tupakkia kuin korsteeni. Läski voisilmällä oli lempiruoka, ja koskaan ei hedelmää tai vihannesta suuhunsa pannut eikä hampaita pessyt. Kuoli sitten kuitenkin, kun pojanpojanpoikansa häissä yltyi pökkimään morsiamen molempia pikkusiskoja ja menehtyi uupumukseen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi, kookosöljy, oliiviöljy, kalasta saatava rasva, avokado, pähkinät, siemenet ja luonnonmukaisesti tuottejun eläinten rasva.
Voissa on kyllä enemmän sitä huonoa rasvaa. Ja myös transrasvaa.
Voissa on 80% hyvää rasvaa, myös transrasvaa. Se on eri asia kuin kovetettu kasvisrasva.
Voissa on yli puolet tyydyttynyttä, eli huonoa rasvaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi, kookosöljy, oliiviöljy, kalasta saatava rasva, avokado, pähkinät, siemenet ja luonnonmukaisesti tuottejun eläinten rasva.
Voissa on kyllä enemmän sitä huonoa rasvaa. Ja myös transrasvaa.
Ei voissa mitään transrasvaa ole. Transrasvaa on kovetetuissa kasvirasvoissa.
Tässä voin rasvat
Tyydyttynyt rasvahappo 51 g
Monityydyttymätön rasvahappo 3 g
Kertatyydyttymätön rasvahappo 21 g
Transrasva 3,3 g
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi, kookosöljy, oliiviöljy, kalasta saatava rasva, avokado, pähkinät, siemenet ja luonnonmukaisesti tuottejun eläinten rasva.
Voissa on kyllä enemmän sitä huonoa rasvaa. Ja myös transrasvaa.
Voissa on 80% hyvää rasvaa, myös transrasvaa. Se on eri asia kuin kovetettu kasvisrasva.
Voissa on yli puolet tyydyttynyttä, eli huonoa rasvaa.
Pitäiskö sun vähän hankkia tietoa lisää?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi, kookosöljy, oliiviöljy, kalasta saatava rasva, avokado, pähkinät, siemenet ja luonnonmukaisesti tuottejun eläinten rasva.
Voissa on kyllä enemmän sitä huonoa rasvaa. Ja myös transrasvaa.
Ei voissa mitään transrasvaa ole. Transrasvaa on kovetetuissa kasvirasvoissa.
Kuule kyllä siinä voissa on sitä transrasvaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mun mummo söi aina läskiä :D Se oli sille herkkua. Se ei välittäny mistää helvetin pähkinöistä tai avokadoista :D
Ja minun vaarini on kaikkien terveellisyyskeskustelujen legenda. Hän eli 97-vuotiaaksi, joista 94 poltti tupakkia kuin korsteeni. Läski voisilmällä oli lempiruoka, ja koskaan ei hedelmää tai vihannesta suuhunsa pannut eikä hampaita pessyt. Kuoli sitten kuitenkin, kun pojanpojanpoikansa häissä yltyi pökkimään morsiamen molempia pikkusiskoja ja menehtyi uupumukseen.
Paskapuhetta, mutta uskon.
Perusrasvoja eli pehmeää kasvirasvaa ja voita. Ei mitään keinotekoisesti kovetettua transrasvaa.