Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Valmentaja lopetti huutamisen: ”Suomessa lapsia käskytetään liikaa”

Kuva: Juha Salminen

Jalkapallovalmentaja Eero Länkelin uskoo lasten hyvyyteen eikä halua tylyttää ketään hiljaiseksi.Lue koko juttu

Kommentit (4)

oto koutsi

Tässä oli erittäin hyviä oivaltavia näkökantoja lasten kanssa treenaamiseen. Arvostan tätä, että olet myös tutustunut psykologiaan. Esimerkiksi yksilönkehitttymisestä kun tietää mekanismeja taustalta, se auttaa mielestäni paljon ymmärtämään lasten erilaisista käyttäytymistä eri ikäisenä.

Iloa peliin

Olen täysin samaa mieltä! 9-vuotiaan motivaatio valitettavasti loppui tänä talvena valmentajien jatkuva huutaminen, kannustuksen puute, turha koko joukkueen seisottaminen jne...oli liikaa.
Kaltaisiasi valmentajia tarvittaisiin lisää. Tsemppiä.

Vierailija

Nyt kun kaikki alakoulun liikunnan opet ottaisivat mallia hänestä niin saatais koululiikunta nousuun....

pikkupoikia

Monessako maassa valmentaja on Suomen lisäksi valmentanut??

Saavatko lapset muualla meluta niin paljon kuin sielu sietää asuinalueella päivästä päivään kuukaudesta kuukauteen vuodesta vuoteen? Vai menevätkö he pelaamaan palloa ja muita pelejä kentille ja puistoihin?

Vai onko heidän otettava muut ihmiset huomioon? Varsinkin jalkapalloa pelaavat pojat käyttäytyvät röyhkeästi ja narsistisesti keskimäärin. He pitävät itseään pikkukunkkuina, söpöinä pikkupoikina, jotka ovat pikkupoikia 25-vuotiaaksi asti. He saavat tehdä aivan mitä haluavat, muita ei tarvitse ottaa huomioon. Usein he ovatkin oikein lojaalja toisilleen, mutta jättävt jälkeensä paljon pahaa kiusaamista, raiskauksia, tappoja, kuten muutkin joukkuepelaajat (Kuuban joukkue). Esimerkiksi poliisi ei ole aina välittänyt tutkia kiusaamisen kautta kuolleita, ja kuolema on nähty onnettomuutena, esim pyörän rikkominen on aiheutanut Suomessa kuoleman, josta ketään ei tuomittu.

Kun taas 2-vuotias George-kuninkaallinen käyttäytyy hyvin ja ottaa muut ihmiset huomioon.

Lapset (=pojat) ovat kunkkuja ja heitä ei saa mitenkään ohjeistaa,  on populistista ja muotia.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Latest

Suosituimmat