Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kommentit (9)

Tieto jakoon

Hyvä toimitus!
Nyt on unohtunut kertoa kitarisaleikkauksen haitoista. Niitäkin on. Asia on nimittäin tieteellisesti tutkittu. Tähän olisi hyvä listata välittömät haitat ja myös läpi elämän kestävät haitat. Pirauttakaapa asiantuntijallenne.

Tieto jakoon

Jatkan vielä, että kai kaikki ymmärtävät, että tämä artikkeli on Terveystalon mainos.
Sillä ei mene kovin hyvin.

Vierailija

Ainakin nielurisojen kohdalla kannattaa todella harkita poistetaanko ne vai ei. Tyttäreltäni poistettiin 15 vuotiaana jatkuvien tulehdusten takia. Oli kaksi viikkoa todella kipeä ja nukkui lähes kokoajan särkylääkkeen voimalla. Kahdenviikon päästä kun sai alkaa syömään muutakin kun keittoa niin haava aukesi yöllä. Olisi varmaan tuhkehtunut siihen kauhean verenvuotoon jos en olisi ollut kotona viemässä heti sairaalaan. Sairaalassa haava poltettiin takas kiinni ja siitä alkoi uusi toipumisaika. Nykyään saa jatkuvasti kurkkukivun ja korvakivun, jopa useammin kuin ennen leikkausta. Voin vain kuvitella miten pieni lapsi voi mennä saman rumban läpi. Harkitkaa tarkoin!

Vierailija

Itselläni nielurisat poistettiin vasta aikuisiällä. Koko teini-iän kärsin angiinoista, mutta lähetettä en saanut risojen poistoon, niistä oli mukamas niin paljon hyötyä. Vasta kun kurkkuuni tuli paise, joka puhkaistiin ja sen jälkeen poistettiin risat. Kurkku tosin oli pari viikkoa kipeä leikkauksen jälkeen kipulääkkeistä huolimatta mut eipä ole sen koommin ollut.

Vierailija

En kyllä voi uskoa että ihmiskehossa olisi hirveästi ylimääräisiä/ tarpeettomia elimiä tai osia. Eli todellakin voisi toivoa että niitä poistettaisi vain erittäin hyvästä syystä.

Vastahan ne löysi sen vatsalaukussa olevan yllärielimen jonka tarkoitusta tai toimintatapaa ei vielä tiedetä. Aiemmin tätä pidettiin juurikin tälläisenä turhana osana. Ajatella mitä nämä vatsalaukunpienennysleikkaukset yms. ovat oikeasti saanutkaan aikaan.

Vierailija

Entiseen aikaan tunnollinen lääkäri poisti ne omin käsin omilta lapsiltaan. Vuosia myöhemmin sama lääkäri kertoi, että vanhempana ja viisaampana ei missään tapauksessa olisi sitä tehnyt!

On toki olemassa ihmisiä, jotka hyötyvät niiden poistosta. Mutta onko se hyvä syy poistaa niiltäkin, joille eivät aiheuta kovinkaan suurta haittaa?

Vierailija

En ole koskaan kuullut haitoista, saati läpi elämän mittaisista.
Jos sulla on faktaa haitoista niin ole hyvä ja laita ne tähän. Lääkärit varmasti tietävät mikä on lapselle parasta. Kitarisoja on leikattu jo iät ja ajat, joten varmasti leikkaukset olisivat jo lopetettu mikäli niistä haittaa paljon olisi.

leikattu

Minulta poistettiin 9-vuotiaana nielu-ja kitarisat.Ennen leikkausta olin jatkuvasti kipeenä,flunssia,kovia kuumeita,korvatulehduksia,kauheita kurkkutulehduksia jotka eivät kuitenkaan olleet angiinaa,leikkauksen jälkeen olin viikon tosi kipeä,sen jälkeen ei enää mitään! Todella harvoin sairastelin.Sit taas aikuisikänä alkoi keuhkoputkentulehdukset(en polta)ja sinuiitit ja korvatulehdukset,joka ikinen talvi pari kertaa. Nyt yli 50kymppisenä olen niin terve kuin vaan olla voin,eli en tiedä oliko leikkauksesta haittaa vai hyötyä? Nyt teiniikäisellä lapsellani jatkuva angiina ja mietin että auttaisiko leikkaus..

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Latest

Suosituimmat