Miksi ihminen ei saa olla itsekäs?

Vierailija

Meillä on kuitenkin vain tämä yksi elämä, joten miksei sitä saa viettää tavoitellen omaa etua ja onnea?

Kommentit (11)

Vierailija

Tämä on näitä kristinuskon meihin iskostamia päähänpinttymiä. Vaatimaton pitää olla ja nöyrä ja antelias ja alistuvainen. Sillä tavalla herrat piti rahvasta kurissa. 

Vierailija

En ymmärrä miten joku voisi olla onnellinen jos kaiken haluamansa saa toisten kustannuksella, esim. tappamalla ihminen ja ottamalla itselle tämän omaisuus tai vaikka puoliso. Itsekäs ihminen on vittumainen ihminen, ja yleensä vittumaiset mulkut eivät oikeasti ole onnellisia, yleensä jotain mielisairaita. Ja jos olet vittuimainen mulkku, alkavat muutkin olla sulle vittumaisia mulkkuja, ja sitten kun tarvitsetkin jonkun toisen apua, niin voi voi, etpä saa apua, siinähän olet itsekkyytesi kanssa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Meillä on kuitenkin vain tämä yksi elämä, joten miksei sitä saa viettää tavoitellen omaa etua ja onnea?
Totta kai. Kunhan se tapahtuu omalla kustannuksella..

Vierailija

itsekäs ihminen on ennen pitkää yksinäinen ja kaiken maailman onnellisuustutkimuksissa on todettu että ihminen on onnellinen kun hänellä on lähellä rakkaita ihmisiä ja rakkaiden tähden ei voi olla itsekäs.

Vierailija

Lapselleni olen selittänyt näin:

Itsekkyys tekee maailmasta pahan. Jos kukaan ei olisi itsekäs, olisi maailmassa vain hyviä asioita. Jos kaikki ajattelisivat vain itseään, olisi kaikilla huono olla. Kun ajattelee aina myös muita ja haluaa muille hyvää, se hyvä tulee takaisinpäin.

Itsekkyys on syy rikoksiin, varastamiseen, pettämiseen, huijaamuseen, suruun jne.

Vierailija

Ihme vääristyneitä käsityksiä itsekkyydestä. Minun mielestäni terveellä tavalla itsekäs ei vahingoita muita ihmisiä. Saattaa tehdä päätöksiä elämänsä suhteen, mitkä loukkaavat joitakin. Mutta vain koska nämä ihmiset olettavat toiselta jotain mitä eivät toiselta voi olettaa tai odottaa. Terve itsekkyys kunniaan! Sillä ihminen, joka ei pysty arvostamaan tai kunnioittamaan elämänsä ainutkertaisuutta (myös puutteineen) ei sitä pohjimmiltaan voi tehdä muidenkaan kohdalla.

Vierailija

Yleensä kaikkein itsekkäimmät ihmiset ovat heitä, jotka tuomitsevat itsekkäiksi ne, jotka eivät suostu elämään heidän normiensa ja halujensa mukaan.

Vierailija

Itsekkyys on yleensä vaan itsensä laittamista muiden yläpuolelle. Jos kokee sen tarpeelliseksi, on sortojärjestelmän pelinappula. Vähän sama jos ostaa BMW:n sen takia, että voi olla muita parempi. Ja tällaisia ihmisiä on, tällaisessa kehitysvaiheessa. Ei täällä eletä vain kerran. Jos et saa haluamaasi niin elämä aivan varmasti jatkuu jossakin, ja jatkuu kyllä muutenkin, kun ei sitä varsinaisesti ole koskaan ollutkaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat