Jääkiekko - sovinistinen urheilulaji; en laittaisi poikaani sitä harrastamaan

Vierailija

Pienestä pitäen opetetaan tässä lajissa pojille, että naiset on tarkoitettu vain heidän huvituksekseen - Selänteen dokumentissahan tämä myös tulee ilmi; Sirpaa passootetaan vähän väliä.
On cheerleaderit, joiden tehtävä heiluttaa peppua turhanpäiväisesti, miehethän ne tekee sen tärkeän työn matseissa. Tytöt, jotka käy katsomassa matseja, näkevät, että noita "ihaillaan", tollasia meidän naisten täytyy olla.
Miten 2000-luvun Suomessa voi olla näin sovinistista meininkiä?
Ihme juttu, että jotkut fiksuina pitämäni tututkin on laittaneet poikansa tämän lajin pariin. Siis korkeastikoulutetut ihmiset. Ihan junttia touhua. Kyllä sitä muutakin urheilulajia voi harrastaa.
Ja äidit ja isit on niin huvittavia, kun kaikki tuntuvat kuvittelevan, että juuri meidän pojasta tulee se kaikkien ihailema seuraava kiekkotähti :).

Sivut

Kommentit (33)

Vierailija

Ja tosiaan pienet pojat näkevät heti pienestä pitäen, mikä naisten tehtävä matseissakin on: viihdyttää heiluttamalla peppua ja liikkumalla seksikkäästi.

Ja muutenkin on niin väkivaltainen laji; oikein opetetaan tönimään toisia. Vahvuus rulaa, mitä enemmän tönit, sitä parempi olet.

Mitä ihailtavaa tossa lajissa on?

Onko vähän tabu kirjoittaa näin tässä maassa, jossa jääkiekko tuntuu olevan lähes pyhä asia :)...

Ap

Vierailija

Ei kai niitä tyhjäpäächeerleadereita kukaan sinne pakota persettä heiluttamaan. Onhan niitä muutenkin melkein jokaisessa joukkueurheilulajissa. M22

Vierailija

Nyt sitten kaikkien jääkiekkojunnujen äidit painailevat "en tykkää"-nappia :).

Mutta oikeasti, laji on väkivaltainen, fyysistä valtaa ihannoiva ja niin seksistinen tanssityttöperinteidensä kanssa.

Ap

Vierailija

Meillä on sellainen tapa, että lapset saavat itse valita harrastuksensa. Tyttö ja poika molemmat pelasivat jonkun vuoden jääkiekkoa, kunnes siihen olisi pitänyt sitoutua paljon enemmän paitsi taloudellisesti, myös ajallisesti.

Vierailija

Se on hienoa ettet tuo poikaasi ainakaan meidän joukkueeseen. Niiden vanhempien kans on tultava toimeen, eikä siellä mitään lajista tietämättömiä riivinrautoja tarvitakaan. 

Vierailija

2, naisten jääkiekon säännötkin ovat vähän erilaiset!

Eihän siinä saa taklata yms. eikä todellakaan ole mitään tanssijoita peleissä!

Tossa sen sovinistisuuden oikein hyvin huomaa; eipä naisten peleissä näy miestanssijoita...

Ap

Vierailija

Inan vapaasti voit päättää poikasi kohtalosta.

Opeta hänelle nuo litaniasi : seksistinen jääkiekko fyysinen valta jne. Kiusaaminen on taattu. Ne sovinistiset pikkupojat!

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat