Mitä järkeä oli tällä työttömyysturvalain muuttamisella?

Vierailija

Siis tämä lakihan ainoastaan sekoittaa ja vaikeuttaa entisestään hankalassa työtilanteessa olevien asioita , kun kohdalle sattuu asioita omituisesti tulkitseva työvoimavirkailija eli "asiantuntija". Tiedättekö muuten kuka teki tämän lakialoitteen alun perin?

"Työttömyysturvalain uudistus hämmentää yrittäjiksi muuttuneita freelancereita"

"Taiteilijat, freelancerit ja muut itsensä työllistäjät ovat olleet epätietoisia työttömyysturvastaan, koska heidät on vuoden alusta lähtien katsottu yrittäjiksi.

Työttömyysturvauudistus ei kuitenkaan tuo muutoksia aiempaan käytäntöön. Oikeus työttömyysturvaan määräytyy yhä sen mukaan, onko omalla työllä työllistyminen sivutoimista vai päätoimista.

- Luovan alan työntekijä, joka tekee keikkatöitä toimeksiantosuhteessa, saa edelleen soviteltua päivärahaa sivutoimisena, jos hän on sitä aiemminkin saanut, kertoo lainmuutosta valmistellut vanhempi hallitussihteeri Timo Meling työ- ja elinkeinoministeriöstä-

Meling painottaa, että TE-toimisto tekee päätöksen sivutoimisuudesta aivan samalla tavalla kuin aiemminkin, vaikka luovan työn tekijää nyt pidetäänkin yrittäjänä."

Paikallisella TE-toimistolla on pitkälti valta määritellä, onko hakija oikeutettu työttömyysturvaan vai ei, ja TE-toimistojen on todettu olleen päätöksissään epäoikeudenmukaisia.

Lähde http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/ty%c3%b6tt%c3%b6myysturvalain-u...

Kommentit (2)

Vierailija

Järki on siinä, että tulevaisuudessa työttömksi jäävät freekut eivät enää tule saamaan työttömyysturvaa. Näin vähitellen kulut vähenevät.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat