Olisiko teidän työpaikalla työtehtäviä maahanmuuttajille?

Vierailija

Siis töitä, joissa suomen kielen ja paikallisen kulttuurin tuntemus ei ole ihan välttämätöntä?

Kommentit (10)

Vierailija

Valitettavasti vain jonkinlaisiin siivoustehtäviin voisi olla mahdollisuus muutamassa päivässä kouluttaa. Asiantuntijaorganisaatio it-alalla.

Vierailija

Olisi, mutta kirjastolaki velvoittaa työntekijällä olevan alan koulutus. Mutta osaishan ne opastuksen jälkeen muovittaa ja korjata kirjoja sekä tyhjentää palautusautomaattia. Muihin hommiin tarvii kyllä suomen osaamista.

Vierailija

Olen töissä valtiolla, koko ajan YT:t menossa ja väkeä vähennetään, joten tänne ei lain mukaan saisi palkata maahanmuuttajia tehtäviin, joihin irtisanomisuhanalaiset voitaisiin sijoittaa.

Jos ei tätä irtisanomusrumbaa olisi, meille kelpaisi ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanut sekä suomea että ruotsia taitava henkilö, jolla on joko koulutuksen tai työkokemuksen perusteella vahva osaaminen substanssista. Ei taida kovin montaa maahanmuuttajaa olla, joka pärjäisi tässä kisassa.

Vierailija

Olisi. Luokassaan on ollut useita koulunkäynninavustajia, joilla on hyvinkin vaillinainen kielitaito. Hyvästä ihmisestä on paljon apua, mutta tietenkin hänelle osoitetut tehtävät pitää valita oikein.

Vierailija

Entä jos maahanmuuttajalla on vaikeuksia toimia työyhteisössä, joissa naisia kohdellaan samanarvoisina kuin miehiä ja jopa naisesimiestä pitää totella?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat