Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
juna ja lentolippu ei mahdollinen

Hei,
Pitäisi ajaa 2v ja 4 v poikien kanssa autolla Rovaniemi-Helsinki väli. Kaikki vinkit, miten näin pitkästä automatkasta talvella selviytyy, otetaan vastaan!? :)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (12)

Vierailija

Siis tarkoitatko henkilöautolla? Olkaa yötä Jyväskylässä ja pitääkää paussia välillä. 

Vierailija

Joo, henkilöautolla. Yksi yö välillä voi onnistua ainaki menomatkalla, mutta istumista jää silti monta tuntia..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Meillä toimi noin pienten kanssa yksinkertaisesti yöajo. Illalla kymmenen aikaan matkaan, aamulla normaaliin heräämisaikaan oltiin perillä. Kuski vaihtui aina kun toinen tarvitsi nokosia. Ainoa haittapuoli tuossa oli se, ettei koko yön auki olevia huoltsikoita ollut kovinkaan montaa.

Jos ajaa päiväsaikaan, niitä pysähdyksiä joutuu tekemään muutaman tunnin välein. Silloin kannattaa lähteä jo aamusta liikkeelle ja jemmata kaikki mahdolliset puuha/pelivälineet mukaan. Piirrettyjä tuonikäiset jaksavat katsoa vähän vaihtelevasti, joten ne auttavat Helsingistä ehkä Jyväskylään asti.

Kaikkein paras olisi ottaa yö(auto)juna Roihin. Maksaa itsensä takaisin.

Vierailija

Paljon naposteltavaa mukaan.

Mukaan leluja, kirjoja, piirustusalusta ja kyniä.

Loppumatkasta viimeiseksi oljenkorreksi dvd-soitin tai pädi (johon on ladattu miljoona uutta peliä) mukaan, jos vaan mahdollista niin molemmille vielä oma.

Pysähdyksiä usein jos vaan on mahdollista.

Lasten lempilauluja auton soittimesta soitettavaksi.

Yksin lasten kanssa ajeleminen on ihan perseestä, varsinkin jos on noin pieniä kyytiläisiä. Meillä meni just kuuden tunnin automatka kolmen lapsen kanssa kivasti näillä keinoilla, vain 30 kilometriä ennen määränpäätä meni 1,5-vuotiaalta hermot.

Vierailija

Onko siis kaksi kuskia? Koko yön auki on vielä ainakin HIrvaskankaan ja Vaajakosken ABC:t.  Minä en ajaisi yöllä, jos yksin pitäisi ajaa. Tai jos ajaisin, niin liimautuisin sopivan matkan päähän rekasta ja jurruuttaisin siinä, auraisi mahdolliset hirvet pois edestä. Satasta nyt ei pääse ajamaan paljonkaan tuolla välillä ennen Lahden moottoritietä. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Joo, henkilöautolla. Yksi yö välillä voi onnistua ainaki menomatkalla, mutta istumista jää silti monta tuntia..
Viitasaarta voisi myös ajatella yöpymispaikaksi, on siellä varmaan jotain paikkoja. Tasaisi siten vähän matkaa kumpanakin ajopäivänä.

Vierailija

Meidän lasten kanssa olisi ollut tuossa iässä ihan helvettiä, enkä lähtisi ikimaailmassa. Asumme Helsingissä ja jo tunnin mökkimatkalla mainas mennä hermo kaikilla, kun poika aloitti "koska ollaan perillä"-vinkumisen ennen kehä III.

Ehdottomasti yhden yön paussi, tai sitten jo ehdotettu yöajo.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Kaikkein paras olisi ottaa yö(auto)juna Roihin. Maksaa itsensä takaisin.


Hintaa tulee n. 600€ edestakaisin. Halpaa matkustaa junalla😨

Vierailija

Me on ajettu kolmen lapsen kanssa Helsinki-Ylläs-väliä säännöllisesti. Lähdimme liikkeelle aamulla niin aikaisin, että lapset nukkuivat ensimmäiset 400 km. Siitä eteenpäin sitten erilaisten viihdykkeiden kuten musiikin, satujen ja kilpailuiden, eväidensyönnin jne. avulla. Pissatauot ja ruokatauot tarpeen mukaan.   Meillä lapset ovat tottuneet paljoon automatkailuun, niin että mitään super tantrumeja ei ole ollut kuin ihan pari. Yksi Ranskassa ja yksi lähellä Torniota. :D

Vierailija

Jos ajatte kuusamontietä pitkin Kiiminkiin asti niin siellä on hyvä abc. Moni tuttu pysähtyy siellä viimeisen kerran Rovaniemelle mennessä.

Vierailija

Kiitos vinkeistä!
Kaksi kuskia on. Tuon seuraavan päivän jaksamisen takia ei viittis ajaa ainakaan koko matkaa yöllä. Toisaalta olis myös helpompi ajaa edes osa matkasta valosaan aikaan. Paras varmaan siis lähteä aamulla aikasin.
Tabletit löytyy lapsille. Ja musiikkia voi kuunnella.
Mitä muuta puuhaa voisi autossa tehdä? Kynät on hankalat, ku niitä pitäisi kuitenki onkia lattialta. Meillä ei kahen turvaistuimen kanssa mahdu itse istumaan takapenkille..
Vaatetus myös mietinnässä.. Villakerrastot alle, mutta mitäs päälle? Lapset hikoilee nukkuessa kovasti..
ap

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla