nannanne

Eli mulla on muutaman viikon ikäinen vauva, imetyksellä menty paitsi kylässä, kaupassa korvikkeella. Maito nousi hyvin ja riitti. Sitten tuli kova stressi ja nännit kipeytyi, stressiä lisää. Pidin yhden imetysvapaan vuorokauden kivun takia mutta imetys ei enää onnistu, maitoa ei vissiin nouse enään.. tai ainakin todella vähän. Joudun korviketta antamaan tuttipullollisen syötön lopuksi. Harmittaa syvästi. Olisin halunnut täysimettää. Voinko onnistua siinä enään? Olen sektioitu ja käytän rintakumia jos mitään merkitystä, myös weledan imetystee käytössä, pitäisi varmaan lisätä sen juomista. Antakaa vinkkejä onnistumiseen ja kertokaa toki kokemuksianne:)

Kommentit (9)

Vierailija

Kyllä voi onnistua! Jatkat vain sen kokeilua, imetyksen lopettamiseen menee päälle kuukausi ennenkuin keho tajuaa, ettei maitoa enää tarvita ja imetyksen pystyy aloittaa uudestaan vaikka kolmen vuoden päästä sen lopettamisesta. Koita unohtaa stressaaminen ja pidä vauvaa paljon rinnalla :)

Vierailija

Varmasti onnistuu vielä, paljon ihokontaktia nyt vauvan kanssa ja tarjoa rintaa usein.
Facessa on ryhmä Imetyksen tuki, jota suosittelen lämpimästi. Siellä vastaamassa koulutettuja imetysohjaajia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Voi vielä onnistua. Koita olla stressaamatta. Vauvan imuote taitaa olla huono jos sinua sattuu. Yritä kivun sietämissä rajoissa antaa tissiä lapselle mahdollisimman paljon. Näin lapsi tilaa lisää maitoa. Tilaus tosin saapuu aina viiveellä, eli tänään tilattu näkyy maidon määrässä vasta vuorokauden kuluttua.

Oletko kokeillut ilman kumia, ote saattaa hakemisen jälkeen olla parempi ilman kumia. Vauvan suu kasvaa ja kehittyy joka päivä. Kannattaa siis koittaa joka päivä.

Vierailija

Ensiksi, jos haluat olla imettämättä jatkossa, lypsä maitoa ettei se vähene.
Nytkin voit syöttöjen välissä lypsää ja juottaa sen myöhemmin. Sitten hoida kipusi särkylääkkeillä pois. Juo paljon. Käytä aina esim 10 ml vähemmän korviketta joka päivä. Silloin oma tuotantosi elpyy.

Vierailija

Minunkin mielestä kannattaa antaa tissiä tosi usein ja varsinkin yöllä, että niihin tulee ärsykettä. Ja kuulemma se, että pitää paljaita rintoja vasten vauvaa esim sylissä tai liinassa niin se auttaa. Juo paljon imetysteetä ja olutkin (esim kotikalja) voi auttaa.

Voisi olla hyvä antaa ensin tissiä ja vasta sitten vastiketta.

Vauvan imuote parantuu ajan myötä jolloin rintakumia ei tarvitse. Parasta olisi jos pystyisi imettämään ilman.

Vierailija

Yöimetys lisää maidonnousua parhaiten. Ja se kipu on kamala, mutta sekin loppuu vaan imettämällä. Nännit tottuu jonkun ajan kuluttua. Kumi ei auta ainakaan jos vauvan vaikea syödä.

Korviketta ei kannata antaa kuin jos ihan pakko eli jos vauva itkee nälkää eikä suostu imemään tissiä. Yleensä suostuu.

Bebanthen voidetta niihin bileisiin nänneihin

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla