Upshiftaaja

Ainakin joissain ns. lifestyleblogeissa. Vähennetään, on sadan tavaran haastetta, "vähemmän on enemmän" ja tietynlainen askeettisuus on tavoiteltava ihanne. Ensin hankitaan kaikkea ja sitten siitä luovutaan suurieleisesti. Eikö sellainen ole jo aika typerää? Katso miten paljon kaikkea turhaa mulla on, nytpä tulen onnelliseksi kun siitä luovun ja melkein uuden uskonnon luon kaikkien ihmeteltäväksi. Järkevää, mutta samalla typerää.

Mistä köyhä luopuu?

Kommentit (2)

Vierailija

Turvallisten varastotilojen vuokraamisesta yksityishenkilöille on tullut hyvä bisnes Suomessa ja muuallakin.

Ihmisillä on kasapäin tavaraa jota a) ei saa mahtumaan asuintiloihin ja b) ei raaskita heittää pois. Tälle tavaralle tulee siten kaksi hintaa maksettavaksi, alkuperäinen ostohinta ja varastointihinta.

----

Isompi filosofinen ongelma on siinä että olemme ajaneet itsemme kuluttamisen ja ostamisen pakkokierteeseen. On pakko tehdä hankintoja jo pelkästään sen vuoksi että talouden pyörät saadaan pyörimässä. Suomessa tätä oravanpyörää rahoitetaan merkittävin osin ulkomaisella velalla - ja toisin kuin yleisesti luulotellaan, nämä nykyisen elintasomme rahoittajat kyllä haluavat omansa takaisin korkojen kera. Se maksetaanko velkaa pois lisävelalla on tietysti eri asia niin kuin myös se suostuuko kukaan järkevä rahoittaja tähän järjestelyyn.

Veikkaanpa että tuossa parin/kolmen vuosikymmenen päästä tätä nykyaikaa ihmetellään suuresti - samalla selvästi vaatimattomammasta elintasosta nauttien.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla