Vierailija

Oliko silloin mitään ongelmia? Minkälaista arki oli verrattuna nykypäivään? Tällä hetkellä maailmasta saa sellaisen kuvan, että elämme poikkeuksellisen huonoa aikakautta

Kommentit (9)

Vierailija

Silloin ei oltu tavoitettavissa aina. Se oli ihanaa. 70-luvun alussa lankapuhelin ehkä joka kolmannessa töllissä ja kirjeet kulki.

Nykyihmiset kilahtaa jos et heti vastaa sen viestiin... järjetöntä. Mä olenkin sanonut monesti, jos mua ei saa kiinni, laita postikortti.

Vierailija

Oli ongelmia. 70-luvulla luokkakaveri sai opettajan jakamana kunnan köyhänapuna kengät, ei taida nykyisin moista tapahtua.

Lainan korot ja takuut olivat hieman toisella tasolla kuin nykyään, köyhät asuivat vuokralla ei omistusuasunnoissa.

Perheissä oli maks. yksi auto, ei aina sitäkään. Meidän perhe asui uudessa omakotitalossa, mutta auto tuli vasta kun olin 7 v. Nyt samaisella alueella on pihojen kanssa ongelmia, kun 2-3 autoa ei meinaa mahtua pihaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vaikea vertailla. 80-luvun alkuun asti elin Kainuussa pikkupaikkakunnalla eikä meillä ollut sisävessaa eikä juoksevaa vettä eli elämä oli helvetin hankalaa. Nyt asun Helsingissä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Palkallaan eri paremmin kuin sossun tuella. Ihmiset oli ahkerampia.
Nyt on päinvastoin. Suomi oli suomi eikä monikulttuurinen raiskaamo.

Eikö suomikin ole aina elänyt muutoksessa? Mihin aikakauteen sijouttuisi oikea suomalaisuus?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vaikea vertailla. 80-luvun alkuun asti elin Kainuussa pikkupaikkakunnalla eikä meillä ollut sisävessaa eikä juoksevaa vettä eli elämä oli helvetin hankalaa. Nyt asun Helsingissä.

Itsekkin olen tälläisissä paikoissa. Ihmetellen katson ihmisiä (nuoret) jotka haluaisivat asua kylmässä, paljon työtä vaativassa asunnossa

Vierailija

Tavaramäärä oli huomattavasti pienempi kuin nykyisin. Emme olleet köyhiä vaan ihan normaalisti toimeentulevia. Mutta muistan että farkkuja oli vain ne yhdet ja uudet ostettiin kun ne hajosivat, sama juttu takin ja esim. kenkiä ei ollut kuin muutamat. Yhdet talveksi, parit muille vuodenajoille.

Ja tosiaan oli vain se lankapuhelin kotona. Meillä isä hankki meille toisenki auton (vanha romu, mutta ajokunnossa) sillä sitten ajelimme siskon kanssa. Opittiin katsomaan öljyt yms. Aina tankatessa.

Mutta sikäli mukavaa aikaa että kesätöitä sai ja todella moni oli jo lukioaikoina lauantaisin joko kaupan kassana, lihatiskissä tms. Rahaa ei tullut noin vain, vaan töihin mentiin mansikoita poimimaan jo 13 v. Sitä ensin tehtiin muutama kesä, sitten pääsin kioskille töihin jne....

Vierailija

Ihmiset olivat sosiaalisempia😊. Nuoriso oli joka viikonloppu tansseissa ja diskoja ja baareja alkoi tulla . Joka paikassa oli nuorisoa liikkeellä ja paljon viikonloppuisin. Ei ollut nykyistä nörttikulttuuria ja sairasta netin pyöritystä yksinäisissä kodeissa kuten nykyään. Meillä oli niin hauskaa kavereiden kanssa ja liftailimme ihan rauhassa. Se kuului asiaan. Ei ollut samanlaisia hörhöjä joita olisi pitänyt varoa.
Nuoret pääsivät helposti kesätöihin kun töitä oli kun tekniikka ei vienyt työpaikkoja kuten nykyään.
Vaikka oli varakkaampikin perhe ei ollu tapana törsätä kuten nykyään. Roinan ja romppeen perässä ei juostu kuten nykyään.
Toisia autettiin herkemmin kaikenlaisissa asioissa.
Eräs poika nykyään jo vanhempi herra. Ai ai kuinka häntä rakastin. Taidan olla ihastunut häneen vieläkin. Hymyilemme aina kun tapaamme ja se on sellaista flirttisävytteistä. No joo. Arki kutsuu 😊.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla