Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Eihän tässä maassa ole saatu edes lääkäreitä koulutettua tarpeeksi kun lääkärit on itse halunneet tätä niukkuutta ja syynä oman ammattikunnan etu. Eihän tämmöinen itsekkyys ole eliitin mielestä mitään vaan rahvaan virheitä on hyvä sormella osoittaa sieltä omasta turvallisesta lintukodostaan.

http://yle.fi/uutiset/henkilokuva_talvisota_meni_jo_mista_suomalaiset_vo...

Kommentit (8)

Vierailija

Viikottain saadaan lukea eliitin porsasteluista ja eduskunta pyrkii tekemään eliittiä suosivaa politikkaa. Lakeja ja käytäntöjä siihen suuntaan muokkamalla. 

Miksi arkkiatri ei ole puhunut näistä. Miksi ei ole tuominnut sitä että eliitti on jätetty seuraamuksitta kun ei ole maksanut veroja ulkomaille piilottamistaan pääomista. Lisäksi herrojen lisäeläkkeitä maksaa pienituloiset edelleen, eikä asiaa voida eliitin itsensä mukaan korjata. 

Yhtä hyvin nämä on tuonot kansalle henkistä pahoinvointia kun huomaa että kaikkia ei kohdella yhteiskunnassa samoin.

Tietysti tämmöinen kohtelu kyynistää ja pienentää halua auttaa ketään. "Sitä saa mitä tilaa".

Vierailija

Kokoomus on muuten ollut tukemassa Lääkäriliittoa sen suhteen, että aloituspaikkoja ei lisätä. Siitä johtuu tämänhetkinen lääkäripulamme.

Jännä juttu, että Lääkäriliitto on täysin erilaisessa asemassa muihin liittoihin nähden...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Helppohan se on tuollaisen vanhan miehen puhua kun elämä on jo takana eikä mitään menetettävää. Ei hän tämän lystin loppulaskua ole maksamassa

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kokoomus on muuten ollut tukemassa Lääkäriliittoa sen suhteen, että aloituspaikkoja ei lisätä. Siitä johtuu tämänhetkinen lääkäripulamme.

Jännä juttu, että Lääkäriliitto on täysin erilaisessa asemassa muihin liittoihin nähden...


Ajattelepa, minkälaista brändäystä. Ahnein ja törkein ammattikunta on edelleen monien mielestä pyyteettömiä sankareita.

Vierailija

Täyttä paskaa tämä sotalapsi-kortti. Lähinnä hesalaisten paremman väen kakaroita ne oli jotka sine pääsi, mm. miljonääri Jörn Donneria olitiin lähettämässä Ruotsiin. Köyhien lapset jäi Suomeen. Ei ihme jos Arkkitehti Peltonenkin on ollut Ruotsissa kun kuuluu selvästi eliittiin

Vierailija

Sotalapsia ei edes haluttu ensin lähettää ja lähtivät vasta sitten, kun herraskainen ruotsalainen rouvaslähetystö kävi Marskin juttusilla. Tämän jälkeen Marski puhuo "järkeä" suomalaisille asiasta ja homma eteni.

Sukulaismies joutui muuten osallistumaan 6-10 vuotiaana paikallisen talon töihin. Munien keräänistä, lintujen ruokkimista, elikoiden paimentamista/lypsämistä. 10-vuotiaana talon isännän kanssa pöllimettään talvella...

Sotien jälkeen suomalaisia suorastaan houkuteltiin Ruotsiin tehdashommiin. "Ei olisi velipoikaa/serkkua siellä Suomessa joka haluaisi myös tulla?". Työpaikat ja luvat järkättiin, mutta työpaikan ulkopuolella "hyysääminen" oli olematonta.

Tämänkin ko sotalapsisukulaismies koki itse nuorena aikuisena. Eikä muuten voi edes sietää sitä, että sotalapsi-verukkeella pitäisi hyväksyä nämä uustulijat.

Vierailija

Vai oli suomalaisilla ennen sellaista yhteisöllisyyttä, jota ei nykyään löydy. Mitähän se tarkoittaa?  Että oltiin samaa mieltä kaikista asioista? Vaikka Suomen oman sisällissodan haavat olivat vasta hitaasti umpeutumassa ja juopa punaisten ja valkoisten välillä eli ja voi hyvin monissa yhteisöissä? Vaikka juuri oltiin maksettu kohtuuton inhimillinen hinta Suur - Suomen höyrypäiden tempauksista? 

Nämä eliitin edustajat ovat aina jakamassa avokätisesti yhteisestä hyvästä muiden maiden kansalaisille mutta oman maan kansalaisille sillä ei niinkään ole väliä koska heillä on illuusio että täällä kaikilla on jo kaikki hyvin, ja jos ei ole niin oma moka. Oma valinta Ymmärrän, että kun itse on kupannut yhteiskunnalta jo pelkästään eläkkeiden muodossa isoja summia, ei voi ymmärtää että joidenkin maailma on erilainen, se koostuu konkreettisista rahasummista ja rajallisista resursseista. Että myös se suomalainen voisi olla kiitollinen opiskelupaikasta, työpaikasta ja turvallisesta asunnosta, koska hänelläkin voi olla vähemmän hyvät lähtökohdat elämään. Ja jos ne otetaan häneltä pois ja annetaan ihan kenelle tahansa muulle, siis ihan kenelle tahansa muulle joka tähän maahan on sattunut tulemaan,  niin se tuntuu hänestä väärältä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla