Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Olin punninnut ajatuksia noiden kahden tiedekunnan välillä.

Valtiotieteellisessä olisi yksi kiinnostava pääaine, jota voisin opiskella. Sisäänottoprosentti on kuitenkin älyttömän pieni, yli 10% pienempi kuin itse oikikseen. Lisäksi en ole kovin varma sen pääaineen tuomista mahdollisuuksista työelämässä, mutta se on kiinnostavaa luettavaa. Onko naiivia ajatella, että jos joku kiinnostaa tarpeeksi paljon siitä saa luotua uran?

Myönnän, että oikikseen hakisin lähinnä sen tuoman maineen vuoksi. En tiedä ammateista muita kuin lakimiehen, enkä tiedä olisiko minusta siihen työhön. Olen kuitenkin ajatellut, koska en tiedä varmasti mitä haluaisin, tämä tutkinto takaisi parhaimmat mahdollisuudet.

Mitä teen? ):

Kommentit (5)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Maineen vuoksi hakisit oikikseen? Joo, onnea vaan uralle.

Mitä tarkoitat? Koulutushan on yleisesti arvostettu. Mutta niin on myös valtiotieteiden, ap:lle tiedoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Jos ajattelee vain toimeentuloa ja mainetta antaa periksi synkälle ajalle, jota elämme. Sisäistää poliitikkojen lyhytnäköisen paniikin, vaihtoehdottomuuden hokemisen, ihmisten kyykyttämisen. Uskoo sen, mitä he twiittaavat: Suomella menee nyt niin hirveen huonosti, että voi itku! Mutta jos miettii vähän laajemmin, lukee talous-, yhteiskunta- ja oikeustieteilijöitä, historioitsijoita ymmärtää, että valtionvelka on eri asia kuin yksityinen velka ... Tarkoitan siis kaikkia niitä, joita Juha Sipilä kutsuu "kaiken maailman dosenteiksi". Silloin valinnoille voi tulla vähän toiset kriteerit. 

Molemmissa miettimissäsi oppiaineissa on omat etunsa. Oikeustiede: laki, oikeus, moraali. Vai kiehtoisiko sinua rikosoikeus ja -historia, kaikki se, mitä rikokset paljastavat tästä yhteiskunnasta? Tutkimus vai asianajo? Yritysasiat, raha ja sen liikkeet? Valtiotieteet on laaja ala, antaa näköaloja varmaan koko ihmisen elämään ja todellisuuteen. 

Leikitään että eletään, Voltairen sanoin, "parhaassa kaikista mahdollisista maailmoista". Mitä näet itsesi tekemässä 10 tai 15 vuoden päästä. Mitä haluaisit tehdä? Jos olet oikeasti kiinnostunut ja innostunut jaksat pyrkiä ja opiskella ja sen jälkeen tehdä (mikä on se pääasia). Jos maine tai turvallisuuden haku motivoi sinua, voit ryytyä. Mitään turvallisuutta ja takeita ei ole. Ja 10 vuoden päästä maailma on ihan eri näköinen paikka kuin nyt. 

Voimia päätöksentekoon ja hyvää joulun jatkoa :)

Vierailija

Ihanko oikeesti hakisit maineen takia oikikseen? etkä tiedä siitä mitään?? omg :D siis onhan se arvostettu, mut piäähän herranjestas kiinnostustakin olla. Noh, et kyllä tolla asenteella pääsis edes sisään. 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla