Vierailija

Aamulehden Lukijalta-palstalla nuori nainen kertoo, kuinka hänen sairauttaan ei ollut huomioitu koko yönä, jonka tämä vietti putkassa.

Olen ykköstyypin diabetesta sairastava nuori nainen. Päädyin hölmöyttäni viime syksynä alkoholia huomattavasti yli sietokykyni nauttineena yöksi juoppoputkaan, kirjoittaa nainen.

Nainen sanoo, että hän kokee velvollisuudekseen kertoa tapauksesta, koska hän on huolestuneena lukenut ympäri maailmaa putkaan kuolleista diabeetikoista.

Nainen kertoo, että hänen sairauttaan ei otettu poliisin säilytystilassa tosissaan.

- Typerästä käytöksestäni huolimatta minulle olisi lain mukaan kuulunut oikeus huolehtia kroonisesta perussairaudestani, jonka tarkka seuraaminen erityisesti alkoholin vaikutuksen alaisena on hyvin tärkeää.
Verensokerin nainen sai mitata ennen säilytystilaan sulkemista, muuten hänet jätettiin huomiotta.

- Läpi yön rukoilin vartijoilta lupaa monitoroida verensokeriani, hakkasin ovea ja itkin lohduttomasti.

Nainen kertoo, että korkea glukoosipitoisuus, syömättömyys ja insuliinipistoksen unohdus pelastivat hänen henkensä. Diabeetikolle vaarallisempaa olisi ollut liian alhainen verensokeri.

- Minulle kävi onni onnettomuudessa, sillä olin illan aikana unohtanut pistää pitkävaikutteisen insuliinini. Ellei näin olisi käynyt, olisi yön aikana aina aivovaurioon tai jopa kuolemaan asti johtanut hypoglykemia ollut paljon todennäköisempää kuin selviäminen elossa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015122220870606_uu.shtml

Poliisin pitäisi tietty huolehtia putkajenginsä elossapysymisestä, mutta tässä kyllä nyt ihmetyttää se että muutoin näköjään se diabeteksensa hoitaminen ei ole ollut niin justiinsa, mutta putkassa siitä sitten tulikin tärkeää? Nuo insuliinien unohtelut, korkeat glukoosipitoisuudet ja syömättömyydet yhdessä alkoholin kanssa eivät tietääkseni ole ihan hirveän hyvä juttu diabeetikolle...

Kommentit (3)

Vierailija

No jos on niin vakava sairaus, ettei selviä edes yhtä yötä hengissä ilman jatkuvaa seurantaa niin ei kannata törttöillä niin paljon, että joutuu sinne putkaan.

Vierailija

Ja kuten tuossa poliisi sanoo: "Pyydän kirjoittajaa olemaan yhteydessä suoraan poliisilaitokseen, jolloin asia voidaan selvittää tarkemmin. Kirjoituksessa olevilla tiedoilla ei asiaa voi mitenkään yksilöidä ja selvittää tapahtumia tarkemmin."

Diabeetikko ei sitten valittanut asiasta poliisille vaan meni kantelemaan lehdelle. Kas kun ei pannut pystyyn Facebook-keräystä kärsimystensä korvaamiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla