Vierailija

ei taida mikään lohduttaa?

Kommentit (20)

Vierailija

Ilmeisesti kysyt vain vittuilumielessä, joten hv.

Sairas ihminen syö, vaatettaa itsensä ja viettää päivänsä jollakin tavalla. Olisko tässä sulle vinkkiä, että kyllä sitä lahjaa voi ihan antaa elinajanodotteesta riippumatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Minkä ihmeen takia pitäisi antaa jotain lahjoja, jos kyseessä ei ole lapsi? En ole itse lahjonut ketään aikuista varmaan vuosikymmeneen.

Anna aikaa, huomiota ja yhdessäoloa.

Vierailija

Voisitko luvata käydä hänen luonaan lukemassa juttelemassa esim kerran viikossa tai miten sovitte. Jos hän jaksaa ulkoilla tarjoudu seuraksi .

Vierailija

Riippuu missä vaiheessa on.

Anna aikaasi, jutustele ja ennen kaikkea, kuuntele, jos hän sitä haluaa. Voitteko tehdä yhdessä jotain? Pystyykö lähtemään kotoaan vaikka autoajelulle joihinkin haluamiinsa paikkoihin? Voithan vaikka lukea romaaneista raamattuun, miten hän itse toivoo..

Ottaako hyvää ruokaa vastaan? Onko kotinsa siivousta vailla? Etelässä voi pestä vaikka ikkunoita. Kysy mitä voisit hyväkseen tehdä. Läsnäolokin jo riittää, ei tarvitse olla yksin ajatustensa kanssa.

Vierailija

Mistä hän pitää? Kirjoista, leffoista, peleistä, suklaasta, hyvästä ruuasta, kauniista esineistä, kukista? Jostain muusta?

Vierailija

Minulla sama tilanne, vanhempani puoliso elää aivan viimeisiä aikojaan tällä hetkellä. Vaikka on ihan hieno ja realistinen ajatus, että kuolemansairaalle ostetaan ihan tavalliset lahjat kuten kelle tahansa muulle, niin ei välttämättä kuitenkaan tuo hyvää mieltä. Henkilö viettää suurimman osan ajastaan sairaalassa, hänellä on tarkat rajoitteet mitä saa tehdä ja syödä, on yleensä väsynyt ja lääkkeiden vaikutuksen alaisena. Siksi ostan hemmottelujuttuja. Ei mitään pitkän ajan käyttötavaraa kuten keittiösettejä ym vaikka niistä pitääkin.. Näin sain myös ohjeet. Että suklaata, hyvää kahvia, kortti, kukkia..... Jotain jota voi heti käyttää ja joka ei jää käyttämättömäksi.

Vierailija

Edelliseen viitaten, että myös ihan siitä syystä että henkilö itsekin ymmärtää ettei välttämättä pääse enää elämään tavallista arkea. 

Vierailija

Katsokaa yhdessä "Viimeistä päivää" -sarja. Se sisältää mustaa huumoria ja itkettäväkin se on, mutta on pohjimmiltaan positiivinen ja ihana. Käy hänen luonaan kerran viikossa juttelemassa ja ulkoilemassa sekä kahvittelemassa.

Vierailija

Jotain mikä ilahduttaa juuri nyt: Joulukukka, kynttilä, villasukat, jotain herkkuja (suklaa, pähkinät), viini- tai konjakkipullo, luettavaa...

Vierailija

Viini ja konjakki voi olla vähän huonoa seuraa tukevalle morfiinilääkitykselle joka usein kuolemansairaalla on.
Vielä paremmin voivalle lehtitilaus voi olla hyvä. Suklaa jos siitä pitää ja voi syödä sitä, jos ei voi syödä se on lahjana huono.
Vähän kaukaisemmalle tutulle ne tuoksuttomat kukat on varma valinta.
Muita voisi olla:
Palapeli ja muut erilaiset pelit ajanvietteeksi.

Vierailija

Onpas kyynisiä kommentteja. Ilmeisesti kuoleman kohtaaminen ei ole tullut vielä omassa elämässä eteen. 

Jos kuoleva on jo saattohoidossa: musiikkia, aikaa, kuuntelemista, seuraa, ääneen lukemista. 

Yleensä, jos on vielä kotona: jotain pehmeää ja lämmintä, vaikka villasukat, sopivia herkkuja, seuraa, arjen apua, kukkia ... ja sitä aikaa. 

Vierailija

Jos viettää suurimman osan ajastaan jo vuoteessa niin erilaiset "pehmukkeen". Eli viltit, villasukat, onko tyyny hyvä? Jos on sairaalassa niin kyllä noitakin voi viedä, yleensä läheiset huolehtivat niiden pesuista.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla