Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Vinkkejä, kuvia, ideoita? Olohuoneessamme on hieman kylmä ja kaikuva tunnelma, koska käytännössä yksi seinä on kokonaan ikkunaa, mutta ne ovat eri kokoisia. Katto on korkealla, mutta ei kuitenkaan ole 1,5 kerroksinen talo. Haluaisin luoda lämpöä ja pehmeää tunnelmaa, mutta en keksi, miten sen tekisin. Kotimme ei ole kuitenkaan huippumoderni akvaario tyyliltään, vaan lattiat on esim tummaa puuta, keittiön kaapit uuttetulla kuviolla eli modernin kodikkaat ja muu sisustus on kodikasta, on karvalankamattoa ja täyspuisia ruskeita huonekaluja.

Kodissamme on siis olohuone Ja keittiö vierekkäin niin, että yksi seinä on ulos päin, ja kokonaan täynnä ikkunoita, joskin eri kokoisia. Päädyissä on saman kokoiset suht normaalin kokoiset ikkunat, keskellä yksi oikein iso (lattiaan asti) ja saman kokoinen terassinovi+yläikkuna

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (15)

Vierailija

Hyvin vaikeaa, oikeastaan mahdotonta lähteä ehdottamaan mitään näkemättä ja hahmottamatta tilaa.

Suosittelen varaamaan ajan kangaskaupasta, esim. Eurokankaalla on palvelu, jossa saat asiantuntijan apua verhojen suunnitteluun ja sitten niiden ompeluun. Usealla taholla on tällainen palvelu, googleta sanoilla verhojen suunnittelua:)

Enkä usko sisustussuunnittelijankaan asiantuntemuksen tulevan kovin kalliiksi, kun kuitenkin kyse on vain verhoista.

Vierailija

kuulostaa todella erikoiselta, mutta itse varmaan laittaisin joka ikkunaan rullaverhon ja siihen päälle sivuverhot nättiin verhotankoon yhteen sopivista kankaista, jos ikkunat ovat häiritseväwti eri kokoisia, niin rullaverhon voi asentaa siten, että korkeuserot tasoittuvat ja sivuverhojen tangot voi mitoittaa siten, että leveyserot tasoittuvat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Laskos- tai rullaverhoja minäkin suosisin. Ehkä sopivaan paikkaan jotain täyspitkää verhoa tai kangasta kaikutunnelmaa häivyttämään.

Vierailija

Ei se tila niin älyttömän sekava kuitenkaan ole. Tässä on kuva http://aijaa.com/pmTCsf

Tuossa ison ikkunan edessä on sohva, mutta sen vieressä olevan oven vieressä ei mitään edessä tietenkään

Vierailija

Laskosverhot voisivat toimia tosi hyvin noissa päädyissä eli tähdillä merkityissä ikkunoissa (ovat samanlaisia), mutta mikä olisi hyvä ratkaisu isoon ikkuna-ovi kohtaan? Leveys on nelisen metriä

Vierailija

Keksiikö kukaan vinkkiä tuohon keskikohtaan, onko kellään samantyyppistä tilaa? Näyttääkö tyhmältä, jos samassa tilassa on sekä laskosverhot että normaalit sivuverhot?

Vierailija

Onko vasen ikkuna miten kiinni seinässä, siis onko se ihan nurkassa vai jääkö sen vasemmalle vielä paljon tyhjää? Onko saarekkeen pääty kiinni tuossa seinässä, jossa lukee saareke, vai jääkö saarekkeen ja seinän väliin tilaa?

Samaan tilaan voi kyllä laittaa sekä laskos- että sivuverhoa (tai paneeliverhoa), mutta niiden kanssa tulee helposti tukkoinen vaikutelma. Tietysti riippuu maustakin, että suosiiko keveämpää vai runsaampaa tyyliä.

Vierailija

Vasen ikkuna ei ole ihan kiinni seinässä,mutta lähellä, noin puoli metriä ehkä väliä. Saareke on kiinni seinässä.

Haluaisin säilyttää korkeuden tunteen ja ajattelin että verhot olisivat beige-valkoinen linjalla, ei mitään krumeluureja tai liian runsaita vaan selkeä linja kuitenkin. Mutta en jotenkin osaa arvioida, miltä tulisi näyttämään, kun nuo ikkunat on korkeuksilla.

Paneeliverhot isoon ikkunaan voisi olla hyvä idea, ja päätyjen ikkunoihin laskosverhot, kaikki esimerkiksi vaaleaa pellavaa. Mutta pistettäisiinkö se paneeli verho vain ison ikkunan molemmin puolin, vai myös oven eteen vai miten? Tuota ovea käytetään useasti päivässä eli pitäisi olla käytännöllinen

Vierailija

Joskus minulla oli hieman tuollaiseen ratkaisuna parvekkeen oven ja ikkunan eteen katosta lattiaan valko-beige jostain mummolan vintiltä perintönä saatu verhopari. Eli sellainen joka maastoutuu seinään. Keittiön verho oli aivan toisenlainen, värimaailmaltaan keittiönpöytään ja astiastoon sopiva, voimakkaita värejä. Tuon toisen ikkunan eteen tekisin luultavasti lukunurkkauksen tai lapsen nurkkauksen, johon laittaisin väreiltään siihen kohtaan sopivan verhon. Keskimmäinen verho olisi enemmän hajuton-mauton-väritön tilanjakaja kahden värimaailmaltaan erilaisen tilan väliin.

Sitä en tiedä oliko se ratkaisuni kenenkään mielestä hyvältä näyttävä, mutta ainakin kotini oli näköiseni.

Vierailija

Itselleni tuli ekana mieleen, että lähes katonrajaan niin pitkä verhotanko, että se yltää vasemmasta ikkunasta aina oven yli, ja siihen pari laskosverhoa.  Yksi lyhyt vasemman ikkunan päälle, ja heti viereen toinen, pitkä laskari, joka loppuu heti oven jälkeen. Keittiöön erillinen verhotanko ja mahdollisesti hieman erilainen, mutta yhteensopiva laskosverho, erottamaan että se alue on jo keittiötä. 

Jos on tilaa, vasemman ikkunan vasempaan reunaan voisi ehkä laittaa sivu- (tai paneeli-) verhon ja toisen samanlaisen heti toiselle puolelle, tai mahdollisesti johonkin ison ikkunan päälle (ainakin jos läpikuultava verho, esim. ohutta pellavaa). 

Ilmeisesti saareke on hyvin lähellä ovea ja toista ikkunaa, mikä asettaa haastetta sivu- ja paneeliverhojen asetteluun, ja siksi itse suosisin (pelkkiä) laskosverhoja.

t.12

Sisältö jatkuu mainoksen alla