klo 22:26 | 21.12.2015
Olen karpannut noin viikon ja syönyt alle 40g hiilihydraatteja per päivä. Syön noin 1200 kaloria päivässä, ja olen syönyt lähinnä kananmunia, lihaa, kalaa, jogurttia (ei sokeria tietenkään), pinaattia ja salaatinlehtiä. On alkanut tekemään mieli porkkanoita, punajuuria sun muita juureksia näin joulun alla samoin kuin perunoita. Onko okei syödä näitä?
Kai sä nyt osaat laskea mahtuuko ne tohon 40g :aan
Porkkanaa söin, perunaa ei todellakaan.
En muista jugurtin ravintoainearvoja muttasitä en sallinut?
Pakko sitä kalsiumia on jostain saada. Jogurtissa on myös enemmän proteiinia kuin maidossa. Pinaatissa tai lehtikaalissa kalsiumia ei ole lähes ollenkaan ja soijamaito on epäterveellistä.
AP
En ole perehtynyt hiilarimääriin tarkemmin mutta sen tiedän, että peruna ei kyllä ole karppaajan ruokaa todellakaan. Porkkanasta en osaa sanoa.
Porkkana ok raakana, kypsänä huonompi (tärkkelys ei imeydy tai jotain kun porkkana raakaa, kypsänä koostumus muuttunut eikä täten hyvä GI enää)
Perunassa on hiilareita 10-15 %, eli kohtalaisen vähähiilarista tavaraa on sekin. Jopa tuollaiseen erittäin tiukkaan rajaan mahtuu helposti 2-3 perunaa, kunhan et paljoa muuta hiilaria vedä.
Miksi olet noin vähillä hiilareilla? Kokonaiskaloritkin kuulostavat aika vähiltä...
Si vis pacem, para bellum
Höpö. Höpö.
Si vis pacem, para bellum
Elä ota karppausta niin vakavasti niin onnistut siinä paremmin. Syö ne porkkanat jos mieli tekee.
Muistan joskus kuulleeni karppauksen ollessa tosi suosittua, että vihannesten ja kasvisten pitäisi olla vihreitä, jotta ne sopisivat karppaajan lautaselle. Ei keltaisia tai punaisia :D En muista oliko se jonkun hörhön ajatus, vai oliko siinä joku järki.
JOS SEN TYÖNTÄÄ ÅERSEESEEN
On siinä järki.
EI ole noin tiukkaa - toki karppausmuotoja on monenlaisia. Tiukkapipoisuus ei ole hyväksi, koska vihannekset ovat kokonaisuudessaan kuitenkin hyvää ravintoa. Porkkanoita joskus raakana, kypsennystä ei suositella (mutta ei sekään joskus haittaa), ja punaisia kasviksia, esim. paprikoita, tomaatteja jne. voi toki nauttia monissa muodoissa!
Karppaus elämäntapana on joustavaa, mitään ehdottomia rajoja ei ole, mutta keskimmäinen ajatus on, että leipä, puuro, pasta ja riisi kutakuinkin pois, samoin näkyvät sokerit ja makeiset, tilalle lihaa, kalaa, munia, rasvaa ja vihanneksia - sillä mennään jo pitkälle ja olo paranee.
Jokaisen kannattaa etsiä itselle sopivat rajat ja määrät. Kyseessä on elämäntapa, eikä silloin liian tarkat prosentit jne ole järkeviä.
Ei se ole mikään elämäntapa jos ei siitä halua tehdä sellaista. Ihan yhtä hyvin karppaaminen voi olla muutaman viikon/kuukauden laihdutuskuuri. Itse tykkään keväisin kiristellä rantakuntoon karppaamalla, vaikka syksyllä menee bulkilla likemmäs puoli kiloa hiilaria päivässä.
Skarppaajat hoi, en jaksa keskittyä jakolaskuihin. Voinko syödä kynsiä?
Kyllä minä karppaajana syön kaikkia kasviksia, mistä pidän.
Luitko tarkasti? Se ON elämäntapa, ruokavalio pidemmälle ajalle. Jos haluat pitää jonkinlaisen kuurin, se ei ole karppaamista.
Itseasiassa kalsiumia EI OLE pakko saada mistään. Se on maitotuotannon asettama harhaluulo.
Yhtä hyvin se voi olla ruokavalio lyhyemmälle ajalle. Kuten itselläni. Ei se elimistö tiedä että dieetti ei ole pysyvä olotila, ihan samalla tavalla se toimii. Karppaaminen (englannin lauseesta "carb cutting") on myös hyvä keino poistaa nestettä kropasta. Esim. joulun mässäilyjen jälkeinen pöhö lähtee helposti parin päivän kaappaamisella.
Mitäs meinaat kaapata?