Helpoin ja vaikein yliopiston kurssi?

Vierailija

Mitkä on olleet?

Kommentit (6)

Vierailija

Helpoin oli latinalaisen filologian perusteet kurssi. Vaikein varmaan logiikan kurssi.

terv. 3 vuotta latinaa ja filosofiaa opiskellut.

Vierailija

Helpoin on ollut luentoja ja muutamia laskuharjoituksia sisältänyt kurssi, mistä pääsi käytännössä pelkästään luennoilla istumalla ja nimensä läsnäololistaan kirjoittamalla läpi. Ei ollut edes tenttiä siitä kurssista. Arviointi perustui harjoituspisteisiin ja luentojen läsnäolojen määrään.

Vaikein taas ollut runsaasti matematiikkaa sisältänyt kurssi, jonka tentissä joutui pyörittelemään ja soveltamaan niin vaikeita matemaattisia juttuja, ettei siitä kurssista meinannut päästä läpi millään.

-ted-

Logiikan peruskurssi oli minulle verrattain helppo. Vaikeinta en tiedä; minusta yliopisto-opinnot eivät olleet kovin vaikeita, joskin jotkut kurssit olivat työläitä. Ehkä opiskelin vähemmän vaativia aineita tai sitten vain aineita, jotka olivat minulle helppoja.

Pääkopamme ovat erilaisia. Yhdelle logiikka on helppoa, toiselle oikeustieteen kirjapinot ja sitten on niitäkin, joille mikään ei näytä olevan vaikeaa. Pitää kuitenkin muistaa, että yleisesti ottaen pelkkä yliopistoon pääseminen edellyttää edes jonkinlaisia hoksottimia. Aloittain tietenkin on suuria eroja, mutta yleisesti ottaen useimmat hakijat karsiutuvat.

Vierailija

Helpoin varmaan pääaineen peruskurssi, jonka sisältö oli pitkälti sama kuin pääsykoekirjassa. Myös monet muut oman aineen kurssit ovat olleet helposti omaksuttavissa. Kielten alkeiskurssi 1:t myös helppoja, joskin työläitä. 

Ehdottomasti vaikein ollut filosofian perusopintoihin kuulunut etiikka. Yritin suorittaa tuon kirjatenttinä ja luettavana oli 2 englanninkielistä teosta, joista kummastakaan en ymmärtänyt mitään. Aivan liian abstrakteja asioita aivoilleni. Epätoivoisesta pänttäämisestä huolimatta sain hylyn ja hautasin kaikessa hiljaisuudessa suunnitelmani lukea filosofiaa sivuaineena...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat