Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten saa lapsen painon nousemaan?

Vierailija

Kouluterveydenhoitaja valitti taas ekaluokkalaisen laihuudesta. Hänellä kausia kun syö hyvin vähän ja sitten kausia kun syö hyvin. Syö ihan monipuolisesti, on aina syönyt hedelmiä,marjoja,vihanneksi. Harrastaa liikuntaa ja ulkoilee joka päivä. Millä painoa?

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija

Rasvalisä, lusikallinen voita tai öljyä johonkin päivän ateriaan. Välipalapatukoita, joko kermarahkailtapalaan tms

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Voita, kermaa ja punaista maitoa, isoja annoksia ruokaa lautaselle.
Isoja annoksia ei syö millään mutta täytyy kai hänen kevytmaitonsa vaihtaa taas täysmaitoon ja antaa rasvalisää kuten pienempänä tehtiin.

Vierailija

Itse teen paljon rahkaa. Siis vatkaan kuohukerman, rahkapurkki ja sitten hedelmiä tai marjoja. Tulee sekä rasvaa että proteiiniä. Naposteluun pähkinöitä, saa hyviä rasvoja. Leipäjuustoa.

Vierailija

Ei terve lapsi voi olla liian laiha. Nykyään on aivan vääristynyt käsitys normaalipainosta. 

Kouluterkka tuijottaa käyriä aivan liian kirjaimellisesti, todennäköisesti. Älä rupea tyrkyttämään ruokaa nyt ainakaan yhtään lapselle, vaan anna syödä mitä syö. Pidä vain huolta ravinnon hyvästä laadusta ja energiapitoisuudesta. 

Lapsi tarvitsee muutakin kuin vihanneksia, se kai on sinulle selvä. 

Vierailija

Pientä lasta ei pitäisi väkisin lihottaa, jos lapsi on jaksavainen. Jotkut ovat hoikkia eivätkä tykkää syödä paljon. On vastuutonta sotkea lapsen nälkäsignaalit. Minkä painoinen ja pituinen lapsesi on?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Voita, kermaa ja punaista maitoa, isoja annoksia ruokaa lautaselle.

Ei kannata antaa suuria annoksia. Kun ruoka on normaalirasvaista, niin paino asettuu kuin itsestään sopivaksi.

Vierailija

Lapsi kyllä tietää milloin syö ja milloin ei. Älä pilaa lapsesi luonnollista ruokarytmiä. Lasten ylipaino lisäntyy koko ajan, kun vanhemmat (ja isovanhemmat) tuputtavat ruokaa. Enempi olen huolissani lihavista lapsista. Sano sille kouluterveydenhoitajalle, että katsoo lapsen koko terveydentilaa, eikä vain painoa. Itse työskentelen myös terveysalalla.

Vierailija

Kohennat ruuan energiatiheyttä jos kerran määrällisesti syö vähän. Öljyjä, täysmaitoa, normaalirasvaista juustoa, pähkinöitä jne.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Meidän lapsen mitat siis 131,5cm ja 23,9kg, on 7v poika. Kouluterkan mielestä siis liian hoikka.

Lapsesi on normaalipainoinen!

http://www.terveyskirjasto.fi/xmedia/pgr/200.036.html

Terkka taitaa tosiaan itse olla lihava. Uskomatonta, miten hänellä on valtuudet valittaa "laihuudesta". Oma kroppa on selvästi vääristänyt hänen näkemyksensä. Älä enää jatkossa kuuntele häntä!

Vierailija

Kyllä niitä alipainoisiakin lapsia edelleen on. Alipaino vaikuttaa kehitykseen ja voi heikentää ihan tavallisista lastentaudeista toipumista. Oma poika on huono syömään ja ollaan keikuttu siellä alipainon rajoilla ja esim. yksi kaiketk tavallinen catsatauti vei tämän lapsen tosi huonoon kuntoon. Oli jo lähete tipukseen mutta viime tipassa alkoi neste pysyä sisällä mutta toipuminen kesti viikkoja.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat