Siis miten voi olla mahdollista, että aikuiset ihmiset eivät tajua laihduttamisen yksinkertaisuutta?!

Seuraa 
Liittynyt5.9.2015

Täällä on sadoittain keskusteluja aiheesta "miksi en laihdu", "laihtuuko näin" jne. Kuinka vaikeaa on ymmärtää, että jokainen laihtuu, kun syö vähemmän kuin kuluttaa?? Yksinkertaistettuna: Jos ei laihdu, syö liikaa.

30 = XS
32 = S
34 = M
36 = L
38 = XL

Sivut

Kommentit (35)

Vierailija

Läskit haluaa jonkun taikapillerin tai poppakonstin jonka avulla voivat jatkaa herkuttelua kuten tähänkin asti mutta samalla laihtuvat.

Vierailija

Jos syö vähemmän kuin kuluttaa on jatkuvasti nälkäinen olo,  jota ihminen pyrkii evoluution puolesta välttämään kaikin keinoin.

Vierailija

Kyllä me läskit tää juttu hiffataan, muttei tehdä sille mitään. Ah, valintoja valintoja. Minä syön tänään pihvejä, ssss sata kiloa raakaa kaalia. Ihan säälittää.

Vierailija

Sokeriaddiktio, laiskuus, ajanpuute tai liikaa aikaa, sairaudet, sairaudenluulo, sosiaalinen painostus (googlesta feederism tai ylimennyt body positivity)... Ei ole niin helppoa kaikille. Olen itse laihduttanut 40kg ja käynyt läpi jokaisen tekosyyn syömiseen ja lihomiseen. Pohjimmainen syy on suruunsyöminen ja laiskuus/passiivisuus. Vaatii paljon tahdonvoimaa, jota monilla ei ole. Syömishäiriöllä on helppo toki laihtua, mutta kun kaikille se ruoka ja liikunta ei ole pakkomielle vaan asia johon ei kiinnitetä paljoa huomiota. Joillekkin ruoka on nautinto eikä vaan numeroita. Hankkiudu hoitoon, syömishäiriöihin kuolee helpommin kuin ylipainoon.

pikkymyy

Näin vain on. Yhden kilon laidutus on 10.000kilokaloia. Ihminen tarvitsee 2000-3000kgk päivässä. Eli jos haluat laihtua sinun tulee syödä alle 1kgk päivässä (=et syö mitään) .Eli yhden kg painonpudotus vaatii 10.00kilokalorin saannin vähyyttyä (= noin 3 päivän ravinto).

Et voi laihduttaa enenpää kuin (perusaineenvaihdunta+ruoka) syömäsi egergiamäärä poikeaa perusaineenvaihdustasi.

Mies painaa 120kg, perusaineenvaihdunta 1600kj, tarvitsee alle 1600kj päivässä että laihtuisi. Alle tuon voisi olla VLCD -dietti (600 kj) eli päivässä miinus olisi 1kj. Tämä olis 100g rasvaa päivässä.

Eli maksimissä laihtuisit 100g päivässä. 10 päivää olisi kilogramma jne. Tämä ei ole astrofysiikkaa vaan ravintotoedettä.

Vierailija

AP, koskaan kuullut säästöliekistä? Itse laihdutin 6kk, jonka jälkeen painonlasku yksinkertaisesti hidastui olemattomiin, vaikka pidin säännölliset hiilaritankkauspäivät. Tuolloin rasvaprosenttini oli noin 25. Sitten kun aloin nostaa (!) kaloreita hitaasti, paino alkoi tippua, välillä jopa aika hurjaa nopeutta?

T. M25

P.s. Tiedätkö laihduttamiseen liittyvästä tieteellisestä tutkimuksesta yhtään mitään, muuta kuin mitä iltapäivälehdissä kerrotaan?

Vierailija

ssss kirjoitti:
Täällä on sadoittain keskusteluja aiheesta "miksi en laihdu", "laihtuuko näin" jne. Kuinka vaikeaa on ymmärtää, että jokainen laihtuu, kun syö vähemmän kuin kuluttaa?? Yksinkertaistettuna: Jos ei laihdu, syö liikaa.

Näinhän se on.

Vierailija

Mutta oma ongelmani on se, että vaikka syön vain 500 kcal päivässä, niin paino ei putoa. Olen sairaalassa, mitään ylimääräistä täällä on mahdotonta syödä, mutta paino junnaa paikallaan. Elimistö on säästöliekillä.

Vierailija

10 jatkaa...

Eli tiivistettynä ap nyt esittää kymmeniä vuosia sitten vääräksi osoitetun väitteen, että ihmisen kulutus muodostuu ainoastaan elonpainosta ja liikunnan määrästä, vähän kuin joku auton polttoaineenkulutus. 

Vierailija

Tiesitkö ap, että jos yhtälö olisi noin yksinkertainen (eli että vähän syövä väistämättä laihtuu), Auschwitzin keskitysleiriltä olisi selvinnyt aika paljon vähemmän ihmisiä, kun mikään säästöliekki ei olisi säästänyt heidän sisäelimiään itsekannibalismilta.

Vierailija

Ihminen ei ole kone. Auto on kone. Se kulkee kun saa polttoainetta. Se pysähtyy kun polttoaine on loppu. No okei se ei laihdu eikä liho. Joten sinänsä huono vertaus.

Mutta ihmisellä, suun ja p*reiän väliin mahtuu aika monta muuttujaa. Jotka on jokaisella yksilölliset. On hormonitoimintaa ja niissä voi olla häikkää, jolloin laihtuminen voi olla vaikeaa. On terveitä ihmisiä ja on sairaita ihmisiä. On erilaisia geeneja, jotka vaikuttaa siihen, mitä syömällä voi hyvin. On allergioita. On mielenterveys ja sen häiriöt. On erilaisia lääkityksiä, jotka voivat vaikuttaa moneen asiaan.

Vain erittäin "yks'oikoinen" (mummoni sanonta tyhmistä ihmisistä) ihminen ei käsitä tätä.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat