Onko Suomella koskaan ollut huonompi hallitus?

Vierailija

Tai nojoo, Stubb I voi olla vahva ehdokas. Miksi ihmiset äänestää kuten nyt, vaikka eduskuntaan tarvitaan todellisia lahjakkuuksia eikä pellejä?

Sivut

Kommentit (26)

Vierailija

Ei kyllä tule äkkiseltään mieleen. Katainen/Stubb I oli aika hirveä, mutta se ei onnistunut hirveästi tuhoa saamaan aikaiseksi, ja muistaakseni ei kokoajan yritetty pistää perustuslain vastaisia aloituksia liikkeelle.

Kai tässä voi toivoa että tämä nyt kaatuisi ja saatais jotain järkevää tilalle. Mieluummin vaikka virkamieshallitus.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
ei hallituksessa sinällään ole huonoja tyyppejä (paitsi persut), mutta ei vaan yhtään toimi yhteen.

No joo, onhan se Stubbkin tavallaan hyvä tyyppi... iloinen, positiivinen, energinen, sulavakäytöksinen, toisin kuin useimmat suomalaiset. Piristävä poikkeus. Mutta on valtiovarainministerinä ihan väärässä roolissa. Siinä hommassa pitäisi olla joku nuiva tyyppi, joka hanskaa matematiikan. Stubb sopisi esim. ulkomaankauppaministeriksi jaarittelemaan vientiseminaareihin liibalaabaa innovaatioista ja poskipussailemaan ulkomaiden edustajat.

Vierailija

On.
Onhan meillä ollut SMP:kin hallituksessa.

Tämä hallitus tosin on todella poikkeuksellinen halveksuessaan tietoon ja tutkimukseen perustuvaa päätöksentekoa. Pelaavat suoraan lobbareiden taskuun (mm. EK). Esim. leikkaukset menevät suoraan yritystukiin - ja ne eivät rikastuta pk-yrittäjiä, uskokaa pois!

Vierailija

2003 tulleiden myötä tuntui alkavan ns. impivaaralaistuminen. Hukattu vuosikymmen ilmeisesti silloisen presidentin myötävaikutuksella.

Vierailija

Kyllä edellinen, sekametelihallitus, tämä hallitus sentään yrittää muuttaa Suomen suuntaa ja pelastaa mitä pelastettavissa enää on, edellisen jäljiltä, nythän he saivat kiristettyä pakolaispolitiikkaa todella parempaan suuntaan, kun vielä saisivat elinkeinoelämän ja yrittämisen uuteen kasvuun ja julkista sektoria pienenettyä!

Vierailija

Eipä vielä tiedä. Tämän hallituksen funktio on tuhota ay-liike. Jos se onnistuu tehtävässään, kai voidaan sanoa sen olevan "hyvä"?
Epäilen kyllä että hallitus taipuu, tai sitten hajoaa yleislakon seurauksena?

Vierailija

Ei ole kyllä ollut, ja yllättäen, se ei edes ole persujen syytä, vaan kepun Sipilä on ollut suurin pettymys. Täytyy myöntää että menin ennen vaaleja siihen lankaan että hän olisi ihan järkevä ihminen, kannatti perustuloa ym.

Olen itse vihreä ja aina ihmetellyt että miksi niin usein vihreät ja kepu on napit vastakkain, vaikka molemmille luonto on elinehto, mutta nyt se alkaa vihdoin valkenemaan.

Vierailija

Suomen historian huonoin hallitus ikinä. 32 000 matua Suomeen puolessa vuodessa. Naisten ja lasten turvallisuus kadonnut koko maasta luultavasti lopullisesti.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
2003 tulleiden myötä tuntui alkavan ns. impivaaralaistuminen. Hukattu vuosikymmen ilmeisesti silloisen presidentin myötävaikutuksella.

Impivaaralaistuminen ja kansan tyhmeneminen alkoi silloin kun persut aloittivat älämölönsä.

Vierailija

On niitä huonoja ollut ennenkin: Holkerin hallitus ja Vanhasen hallitukset (etenkin kakkonen, jossa vvm Katainen) veivät Suomen lamaan harjoittamalla älytöntä talouspolitiikkaa nousukauden aikana. Nykyinen hallitus yrittää sinnikkäästi toistaa Ahon hallituksen virheitä, eli seisauttaa säästökuurillaan talouselämän veret lopullisesti.

Yksi iso ongelma on se, että meidän järjestelmässä isojen hallituspuolueiden puheenjohtajista väistämättä tulee ne tärkeimmät ministerit. Puolueen puheenjohtajuus vaan ei pätevöitä hommaan millään tavoin. Sipilä on poliittisesti jokseenkin untuvikko ja se näkyy otteissa: luulee että valtiota voi johtaa kuin omaa yritystä, muita kuuntelematta. Stubb on kultalusikka suussa syntynyt hutilus. Osaa kyllä tsemppaavalla positiivisuudella rakentaa kokoomukselle imagon jolla tulee vaalivoitto, mutta täysin sopimaton valtiovarainministeriksi. Soini näistä isoista parhaiten pärjää (myönnän, vaikken persu olekaan). 

Huonoimmin hallituksilla muuten on mennyt silloin, kun on ollut itsestään liikoja luuleva laskutaidoton kokoomuslainen valtiovarainministeri. Eli ensin Katainen, sitten Stubb. Erkki Liikanenkaan ei ollut kaksinen, vaikka taisi olla kansantaloustieteilijä. Parhaiten tällä vaativalla paikalla minun aikanani on pärjännyt Ahti Pekkala, sen myönnän vaikken kepulainen olekaan.

Pääministerin tehtävään voisi melkein lakisääteisenä vaatimuksena määrätä, että on pitänyt harjoitella vähintään yhden vaalikauden aikana jotain muuna ministerinä. Kokemattomuus paistaa Sipilän otteista.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat