Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

kotihoidossa työskentelevät, kertokaa mobiililaitteitten käytöstä

Vierailija

Eli toimiiko? säästääkö aikaa, niinkuin meille on kerrottu sen tekevän. pelaako joka paikassa jne jne
Meille on vasta tulossa....

Kommentit (8)

Vierailija

Meille myös vasta tulossa, mutta "säästää aikaa" tarkoittaa "säästää palkkakuluja". Koska kirjaamiset tehdään asiakkaan luona, toimistoaikaa ei tarvita. Siis lisää asiakaskäyntejä per työntekijä. Mobiilin järjestelmä myös osaa heittää tarvittaessa kotihoitajia toiselle puolelle paikkakuntaa paikkaamaan siellä olevaa vajetta. Sijaisia siis tarvitaan vähemmän eikä vakituisiakaan enää niin paljoa = tadaa, "aikaa" säästyy!

(Kukaan ei kerro mitä mobiilijärjestelmä maksaa. PS. niissä on GPS-paikannin.)

Vierailija

Tukka putkella juostaan paikasta toiseen, hosuen tehdään hommat, joskus huikataan ovelta päivää ja kun kuuluu vastaus, tiedetään että mummo on hengissä ja hosutaan seuraavaan paikkaan. Siinä jossain välissä kirjataan mobiiliin, sekin aika on poissa asukkailta. Tuntuu, että tärkeintä ovat kirjaamiset, ajankäytön seuranta kuin asukkaat.

Vierailija

Oiva työväline työnantajalle harjoittaa kyttäämistä siitä, kuinka monta minuuttia vietät asiakkailla. Siiten kun päivän toteuma ei ole tarpeeksi aletaan uhkailla vakanssien viemisellä. Vaikka olis 16-21 käyntiä/vuoro ja siirtymiä 35 km.

T. Pian entinen kotihoitaja

Vierailija

Kyllä siitä paljon hyötyäkin on. Kirjaukset on aina ajantasalla, eikä tarvitse paperilappujen kanssa muistella päivän päätteeksi asioita.

Mutta työnantajan näkökulmasta, laitteesta yritetään repiä enemmän ja enemmän säästöjä. Meillä välitön työaika on 5-6h joka päivä. Rait ja muut paperityöt unohtuu, kun välitöntä työaikaa kytätään kuin piru raamattua. Sitten ihmetellään, kun paperityöt on tekemättä ja asiat roikkuu. Työkavereita ei näe ikinä, ja hiljainen tieto ei liiku. Työssäjaksaminen vähenee, kun paineita ei saa purkaa työkavereiden kanssa. Tauot unohtuu...

Vierailija

Minä meinasin hakea mollin sivuilla olevaan kotihoidon paikkaan.(Myllypuron kotihoito). Onneksi tulin sivuille, en todellakaan halua kotihoitoon töihin. Kiitos teille!

Vierailija

Surullista tämäkin. Ylätasolla puhutaan ympäripyöreitä hyvästä vanhusten hoidosta, mutta samaan aikaan viedään resursseja. Vanhuspalvelulain piti parantaa vanhusten oloja, mutta lakiin jätettiin porsaanreikiä, joita kunnat käyttävät hyväkseen. Samaan aikaan kun laitospaikkoja vähennetään, viedään resursseja myös kotihoidosta, vaikka alun alkaen oli tarkoitus, että siellä lisätään virkoja. Kestämätön yhdistelmä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat