Kannabiksen laillistamisella suuri vaikutus Coloradon turismiin

Vierailija

http://yle.fi/uutiset/kannabiksen_laillistamisella_suuri_vaikutus_colora...

Jos Suomessakin laillistettaisiin, voisimme saada valtavasti matkailutuloja, jotka vaikuttaisivat nimenomaan kotimarkkinoiden yrityksiin ja työllisyyteen.
Miksi meillä ei edes harkita?

Kommentit (5)

Vierailija

Kanada.

Siellä juuri äskettäin laillistivat kannabiksen viihdekäytön. Pössytteiljöiden jahtaamiselle tulee hiljakseen loppu ja huumepoliisi voi taas keskittyä päätehtäviinsä. Minulle ei aivan ole selvää, mikä se huumepoliisin päätehtävä Suomessa on viime vuosina ollut...

Vierailija

A-klinikkasäätiön artikkelista ote alla. Kannattaa lukaista koko mielenkiintoinen artikkeli:

aailma seuraa nyt Coloradoa silmä tarkkana. Vuosikymmeniä on pohdittu, mitähän tapahtuisi, jos kannabis laillistettaisiin. Kysyn Reinarmanilta, miten Coloradoa seurataan ja arvioidaan.

”Tietty osa verotuotosta on siellä korvamerkitty tutkimukseen: kuinka paljon käytetään, mitä ongelmia ilmenee, paljonko on huumaantuneena ajamista ja niin edelleen. Näitä tutkitaan, jotta haittoja voidaan hallita”, Reinarman sanoo.

”Oikeastaan koko globaali kannabispolitiikka rakentuu oletukselle, että jos kannabista olisi vapaasti tai helposti saatavilla, kamalia asioita tapahtuisi. Coloradossa tähän mennessä tapahtunut osoittaa toista. Lääkekannabiksen kriitikot sanoivat aiemmin, että sen salliminen lisää saatavuutta, joka edelleen lisää käyttöä. Näin ei ole käynyt. Käyttöluvut ovat menneet alaspäin jo vuosia. Coloradossa nuorten kannabiksen käyttö on jopa laskenut hieman. Huumaantuneena ajaminen ei ole lisääntynyt. Myöskään minkäänlainen porttiteoria ei ole toteutunut.”

Samoja uhkakuvia maalailtiin aikanaan Alankomaista, mutta ne eivät ole toteutuneet sielläkään. Käytön esiintyvyys on Euroopan keskitasoa. Esimerkiksi Espanjassa, Saksassa ja Iso-Britanniassa käytetään enemmän kannabista. Jo nykyisten kokemusten perusteella voidaan todeta, että saatavuuden paraneminen ei ole mitenkään kohtalokasta.

http://www.a-klinikka.fi/tiimi/2273/kannabis-valloittaa-yhdysvaltoja

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat