Olisiko julmaa pyytää lapsia jättämään puhelimet kotiin joulunvieton (4 vrk) ajaksi?

Vierailija

Jonkinlaista riippvuutta on ollut ilmassa ja mietin jos tuollainen totaalinen lyhyt vieroituskuuri tekisi hyvää. Olisi myös kiva että vietettäisiin aikaa oikeasti yhdessä eikä niin että muksut on nenä kiinni luurissa tai vääntelevät sormiaan tuskissaan jos puhelimet olisi vaikkapa kaapissa osan päivästä.

Sivut

Kommentit (72)

Vierailija

Riippuu lasten iästä ja luonteesta. Kyllä monille teineille 4 vuorokautta voi olla liikaa. Alaluokkalaisille voi taas olla hyvä idea.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mistä sinä olet valmis luopumaan.

En ota tablettia mukaan eli luovun mm. AV:sta ;) Älypuhelinta en omista.

ap

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mitäs jos lapset pyytävät alkoholitonta joulua? Minkälaista tuskaista naamanvääntelyä on APlta odotettavissa sitten?

En käytä alkoholia kuin satunnaisesti onnittelu/tervetulomaljojen verran :)

ap

Vierailija

Minusta tuntuisi liian julmalta. Kaverit varmaan lähettää jouluviestejä jne.

Mitä jos vaikka sopisitte, että puhelimet laitetaan johonkin paikkaan ruokailujen jne ajaksi, ja sitten taas rauhallisempina hetkinä voisi kurkata whatsuppit ja muut?

Vierailija

Minusta on oikein, että lapsi vaaditaan olemaan ilman yhteyttä kavereihin koko joulunajan. AP on onneksi valmis järjestämään niin, että jokaiselle löytyy mielekästä tekemistä, että hän on lasten käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa ja varmistaa, että kaikilla asiat ovat hyvin. Tulee olemaan lievästi sanoen raskasta 4 vrk ajan olla aidosti läsnä lapsilleen, joilta itse vaatii yhteyden katkaisemista sosiaaliseen elämään.

Ap luopuu myös 4 vrk ajaksi kaikesta yhteydenpidosta ulkomaailmaan, ei mitään soitteluja isovanhemmille jouluntoivotuksineen, ei kyläilyjä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Niin, lisään vielä että käyttävät puhelimiaan lähes pelkästään pelaamiseen, ovat alakoululaisia.

ap


Siinä tapauksessa hyvä idea, kunhan paljon korvaavaa tekemistä - lautapelejä, kirjoja, leluja, piparkakkujen koristelua jne - on tarpeeksi.

Vierailija

Minusta erittäin hyvä idea. 

Mutta ehkä kompromissina se, että esim itsekään et käytä puhelinta, tai alkoholia tms. Siis tarkoitan että keskustelisit lasten kanssa siitä, mitä sinä olet valmis tekemään/minkä itsellesi tärkeän jutun jätät joulunvietosta pois...

Mutta siis minusta hyvä idea, ehkä saa lapset pohtimaan mitä kaikkea muuta kivaa voi tehdä ilman kännyköitä yms. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Millaisia aktiviteetteja siellä on sitten lapsille? Istumista sohvalla?

Ollaan mökillä laskettelukeskuksen vieressä.

Ilmeisesti tämä ajatus nyt sitten kuulostaa monista julmalta? Miksi? Vuosi sitten toisella lapsella ei edes ollut älypuhelinta vielä, tuolloin ei ollut millään lailla riippuvainen, tuskin edes muisti puhelimensa olemassoloa ellei joku soittanut siihen.

ap

Vierailija

Luulen, että lapset ottaisivat koko joulunvieton vain rangaistuksena tuolla tavalla. Loppupeleissä kaikille jäisi vain paha maku koko joulusta.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat