Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Suositelkaa hyvää ja helppokäyttöistä älypuhelinta

Kiitos vastauksista!

aikuiselle, joka on hankkimassa itselleen ensimmäisen oman älypuhelimensa?

Kommentit (3)

Vierailija

Olen ollut hyvin tyytyväinen Motorola moto g puhelimeen. En keksi mitään vikaa. Sopii sellaiselle, joka ei pelaa puhelimella tms. Ostin siis 1,5 vuotta sitten. Kyseessä siis android puhelin. 
Minulla on myös työn puolesta huomattavasti kalliimpi lumia, mutta sen kanssa menee usein hermot kun milloin mikäkin appsi ei toimi siinä. 

eipakollinen336

Ensinnäkin kysymyksesi on täysin mahdoton. Älypuhelinta pystyy helposti muokkaamaan ja muuttamaan siten, että sinäkin opit sitä käyttämään. Suosittelen Android -älypuhelinta (eli EI iPhone eikä Nokia)

Ensimmäinen hommasi on siis etsiä lähipiiristäsi joku (mieluusti joku nuori), jolla on tietotaitoa ja kokemusta älypuhelimista.

Sanoisin, että 400e on aivan maksimi, mitä ylipäätään kannattaa sijoittaa älypuhelimeen. Itse maksoin 2 vuotta sitten yli 600e älypuhelimesta, jonka kamera on nyt jollain lailla rikki (ottaa huonolaatuisia rakeisia kuvia).

Älypuhelimeen saa ladattua ja asennettua sovelluksia, joten älä osta älypuhelinta sen perusteella että "siinä on navigaattori" tai että siinä on "helppo viestisovellus", koska puhelimeen voi ladata ihan millaisen sovelluksen vain haluat. Se pitää vain ensin etsiä Play -kaupasta.

Kiinnitä siis huomiota seuraaviin asioihin:

- näytön koko (pienestä on oikeasti tosi ikävä tihrustaa, vaikka tekstien kokoa saa kyllä zoomattua joko heti väliaikaisesti tai ihan asetuksilla)

- puhelimen koko. Käteensopiva on takuulla "pieni", mutta hankkimalla siihen kuoret tms. saa otteen puhelimesta paljon paremmaksi + kuoret suojaavat puhelinta jos se sattuu tippumaan

- muistin määrä ynnä muu kapasiteetti  (ei ole kiva että otat yhden kuvan kissasta ja sen jälkeen puhelin jumittaa, koska muisti on liian pieni)

- ehkä pari fyysistä näppäintä voisi olla hyvä olla olemassa

- kameran kuvien laatu

- muistikorttipaikka

- kuinka puhelin liitetään esim. tietokoneeseen

- hintaluokka 300-400e. Halpa on hidas, kalliimpaa ei vaan kannata ostaa

Suosittelen merkeistä: HTC, Huawei, LG, Samsung.

Ja sitä puhelinta ei vaan oteta käyttöön laittamalla sitä päälle. Sitä pitää oikeasti asentaa ja säätää mieleisekseen. Siksi suosittelen, että otat siihen kaveriksi jonkun, joka oikeasti tietää ja osaa.

Vierailija

Aikuiselle, joka ei jatkuvasti hukkaa tai riko puhelintaan, suosittelisin iPhonea. Kallis, joo, mutta sitä ei tarvitse joka vuosi vaihtaa. Kaikki toimii sujuvasti ja melko johdonmukaisestikin.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat