Lapselle 42% näkövaurio koulun 3D ohjelmasta

Vierailija

Koulussa oltiin katsottu 3D-opetusvideo. Sen jälkeen lapselle tuli pää kipeäksi, ei osannut yhdistää videoon. Illalla oli jo niin kipeä että joutui makaamaan pimeässä ja silti silmissä sumeni. Nyt ilmeni näkötesteissä 42% näkövaurio, voi olla myöhemmin isompikin. Koulu ei ota vastuuta, mihin asian voi viedä?

Kommentit (11)

Vierailija

Ei se kyllä mitenkään voi johtua siitä ohjelmasta, ei siis mikään pysyvä näkövaurio. Se on kyllä mahdollista että osalla 3D-tekniikat aiheuttaa päänsärkyä, migreeniä ja sitä kautta tilapäisen näköhäiriön. Mutta eivät voi mitenkään pysyvästi vaurioittaa silmiä eikä näkemiseen liittyviä aivojen osia.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Jos näkö todetaan normaaliksi ja samana päivänä 3D-ohjelman katsomisen kanssa menee näkö, mikä syynä?

Silmälääkärin täytyy se tutkia, että mikä noin fysiologisesti on tämän näkövaurion syynä. Ei sitä pysty tietämään maalaisjärjellä arvailemalla.

Vierailija

Ainoa mikä voi 3D ohjelmaa katsoessa pysyvästi mennä on kuulo, ja sekin vaatisi sen että on ollut tehokkaat kuulokkeet aivan täysillä korvilla pitkään.

Vierailija

En minäkään noita pysty katsomaan, kun huimaa ja oksettaa ja migreeni, mutta eihän se miksikään pysyväksi olotilaksi sentään jää. 

Ja mistä noin tarkka prosentti?

Vierailija

Höpö höpö. Nyt ap väittää siis, että samana päivänä ennen ohjelman katsomista lapsi on ollut silmälääkärillä, joka on todennut näön normaaliksi (muussa tapauksessahan näön huonotuminen on voinut tapahtua koska ja mistä tahansa syystä). Ja sitten lapsi on heti päänsärkyjen yms. ilmaannuttua viety uudelleen lääkäriin, joka on todennut 42 prosentin näkövaurion ja saman tien *vips* osannut määritellä vaurion pysyväksi...
Huokaus.
Opettele ap paremmaksi näiden trollien kanssa, tämä on suorastaan typerä.
Eiköhän kaikki sen tiedä, että 3D ei aiheuta näkövaurioita. Päänsärkyä ehkä, muttei näkövaurioita.
Tässä Yhdysvaltain silmälääkärien sivustolta:

http://m.geteyesmart.org/?ref=https%3A%2F%2Fwww.google.fi%2F&url=http%3A...
Sen sijaan 3d-elokuvan katsominen voi tuoda esille jo aiemmin olleita silmäongelmia, jos katsoja saa päänsärkyä.
"Eye M.D.s say there is no reason to be concerned that 3-D movies, TV or video games will damage the eyes or visual system.
However, children who have eye conditions such as amblyopia (an imbalance in visual strength between the two eyes), strabismus (misaligned eyes), or other conditions that persistently inhibit focusing, depth perception or normal 3-D vision, would have difficulty seeing digital 3-D images. That does not mean that vision disorders can be caused by 3-D digital products. However, children (or adults) who have these vision disorders may be more likely to experience headaches and/or eye fatigue when viewing 3-D digital images."

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat