Olen nuorena antanut lapseni pois, mieheni ei tiedä. Nyt raskaana, voiko asia paljastua neuvolassa, synnärillä tmv? Mies

Vierailija

haluaa ehdottomasti mukaan kaikille noille käynneille, ahdistaa jos hänelle selviää jotein kautta sieltä, etten olekaan ensisynnyttäjä :( Voinko ottaa etukäteen yhteyttä esim neuvolaan ja jutella tästä asiasta? Oisko täällä terveydenhuoltohenkilökuntaa tmv joka osais sanoa ihan faktoja?
Ja ei, kertominen miehelle menneisyydestäni ei ole vaihtoehto, se olisi saman tien tämän liiton loppu. Mies on vakaumuksellinen uskovainen jne, paljon isoja asioita joita en nyt jaksa avata :(

Sivut

Kommentit (198)

Vierailija

Sinulla ei ole oikeutta valehdella noin isosta asiasta kumppanillesi, en koskaan voisi toimia kuten sinä. On ihmisiä kyllä niin moneen junaan...

Vierailija

Soita neuvolaan ja sano, ettet halua asiaa otettavaksi esille.

Silti asia voisi tulla esille missä tahansa. Sinua kun ei pidetä ensisynnyttäjänä yhtään missään, ei ÄPKL:lla eikä synnärilläkään. On niin paljon tilanteita, joissa puhutaan ääneen ja tarkitsellaan monesko synnytys on menossa, että mies kuulee sen varmasti.

Vierailija

No jos menisit ns. salaa ekalle käynnille. Se ensisynnyttäjähomma tulee kyllä yleensä ilmi. Siitä puhutaan paljon neuvolassa. Mutta soitat vaikka sinne ja sanot ettet halua että asiasta hiiskutaan sanaakaan.
En ala sinua tässä nyt moralisoimaan että mikset kerro, hyvä alku perhe-elämälle yms skeidaa, koska jokaisella on syynsä. Tsemppiä!

Vierailija

Äitiyskorttiin tulee merkintä edellisistä raskauksista ja synnytyksistä. Samoin siitä oli maininta jossain sairaalan lapussa, mikä saatiin kotiutiessa.
Näkyy siis syntyneet lapset, keskenmenot ja keskeytykset.

Vierailija

Kiinnostaisi tietää mitenkä näin oleellinen asia on jäänyt kertomatta. Jotain hävettävää menneisyydessä tähän lapseen liittyen?

Vierailija

Ole neuvolaan yhteydessä. Käytännössähän sinun terveystietosi eivät miehelle kuulu, vaan ovat salassapidettävä asia. Älä myöskään anna ihmisten täällä syyllistää sinua siitä, että sinulla on menneisyys. Me emme tiedä ratkaisusi taustoja.

Vierailija

Sinulla on oikeus pyytää ettei asiasta mainita miehelle. Toki käyntejä on monia ja monissa eri paikoissa, eli vaatii sinulta paljon työtä olla aina etukäteen yhteydessä ja pyytää asian salaamista. En itse luottaisi pelkkään mainintaan potilastiedoissa vaan varmistaisin joka kerta erikseen ettei asiasta puhuta. Toki äitiyskorttiin tulee maininta aiemmista raskauksista numerona, sitä tuskin saa "väärennettyä".

Vierailija

Valheella on lyhyet jäljet. Sinun on syytä kertoa miehellesi sillä hän saa sen tietää ennemmin tai myöhemmin. Ja mitä myöhemmin niin se on aina huonompi asia.

En ymmärää miksi yleensä salaat asioitasi häneltä. Et varmasti hyväksyisi jos hän salaisi yhtä vakavia asioita sinulta.

Siis kerro hälle ja ota vastaan mitä tulee.

Vierailija

Oi voi. Asia tulee ihan varmasti esille. Pitäiskö kuitenkin kertoo miehelle etukäteen rehellisesti tilanne. Voi muuten tulla shokkiylläri.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Miksi ihmeessä täällä porukka haukkuu näin pahasti ap:tä?!

Niinpä. Asiahan ei miehelle kuulu milläänlailla, jos poisannettu lapsi ei ollut hänen

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Neuvolakortissahan jo on merkitän montako raskautta ja montako synnytystä/keskenmenoa.

Näin on. Ja siitä, onko ensisynnyttäjä vai uudelleensynnyttäjä, puhutaan kyllä aika paljon. Se on esim. sairaalaan lähtemisen kannalta olennainen asia, koska avautuminen on uudelleensynnyttäjällä nopeampaa.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat