Ammatti ja työelämä

wallace

Onko ammatinvalinta ollut vaikeaa? Kuinka moni vaihtanut ammattia väärän valinnan vuoksi?

Kommentit (4)

Vierailija

Ammatti olisi kiva, mutta siihen liittyvät oheisvaatimukset eivät. Ammatissa joutuisi sietämään väkivallan uhkaa, työtehtäviinsä ei pystyisi paljoa vaikuttamaan, eikä palkkaansa, työaikoihinsa ja lisäksi työkavereina olisi paljon katkeroituneita naisia. He painaisivat alas pään, joka yrittäisi heidän mielestään liikaa, olisi liian hieno ja ylpeä työstään, liian hyvät lapset, mies ihan mitä vain.

Vierailija

Oli vaikeaa, ja siinä meni hukkaan monta vuotta elämästä. Luin siis itselleni ensin tutkinnon väärältä alalta. Jo opiskeluaikana oli merkkejä siitä että ala ei kohta enää työllistä, mutta minulla oli aina töitä joten ajattelin että niitä riittää myös valmistumisen jälkeen.

Luen nyt itseäni hoitajaksi. Jos olisin tajunnut alunperinkin lähteä hoitoalalle,  olisin säästynyt monen vuoden turhalta työltä. Toisaalta, hoitoalan työyhteisöt on joskus tosi vaikeita, ja jos vaan entiselle alalle voin joskus vielä työllistyä, niin hakeudun takaisin niihin tehtäviin. Tykkään siis hoitotyöstä, paljonkin, ja tulen työkavereiden kanssa toimeen, mut näissä työyhteisöissä on usein suuria sisäisiä ristiriitoja ja ihan suoraa kiusaamistakin ja sitä on ahdistavaa seurata.

Vierailija

Miksi muuten hoitoalalla on niin paljon sisäisiä ristiriitaisuuksia? Luulisi , että yhteen hiileen puhalletaan kun kaikki ovat oikein "kutsumus ammatissaan" ja potilaat halutaan hoitaa hyvin.Onko kiire ja stressi sitten ne laukaisevat tekijät?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat