Jaatko lapsesi kuvia Facebookissa? Poliisi varoittaa: "Harkitse tarkkaan"

Kuva: 123rf

Jos julkaiset sosiaalisessa mediassa kuvan lapsestasi, kuvan tekijänoikeudet eivät välttämättä ole yksinomaan sinulla.Lue koko juttu

Kommentit (11)

HS

Jutussa on väärää tietoa. Facebook ei vie kenenkään tekijänoikeuksia omiin kuviinsa, mutta jokainen Facebookin käyttäjä on käyttöehdoissa antanut Facebookille luvan näyttää kuvia eri tavoin eri yhteyksissä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Niin. Mitä väliä? Meinaatteko että face tekee mun lasten kuvilla miljoonia? Käyttää mainoksissa tai jotain?

Kyllä pitäisi olla väliä, sillä poliisin haaviin jääneiden pedofiilien konemateriaalista yli puolet ovat tavallisten perheiden lasten kuvia, samoin lapsesi kuva voi päätyä porno- tai seksipalv.tarjoavin sivuille, ympäri maailmaa. Eihän siitä kauaa ole kun nuori suomalainen tyttö latasi kuviaan feseen ja myöhemmin kuvat huomattaa seksipalv. tarjoavin sivustoilla. Monia nuoria se todella haittaa, mutta poliisi on voimaton.

Vierailija

Tässä yksi syy miksen laita faceen yhtään kuvia. Toinen on se, ettei minun elämäni kuulu kaikille. Joudun siis opiskelujen takia pitämään facea ja en todellakaan halua jonkun luokkalaiseni näkevän kaikkea.

Marie

Siinä onkin monella itku herkässä, kun kiimassa postattu julki-imetyskuva tai kuva vastasyntyneestä päätyykin hieman vääriin tarkoituksiin ja lapsen intimiteettisuoja rikottu iäksi.

Ajatelkaapa aikuiset välillä järjellä, ei kameralla ja huonolla itsetunnolla.

Vierailija

Yksi kavereissani ollut tyyppi jakoi ilman lupaani muitakin kuin lasteni kuvia Facessa. Ilmiannoin hänet ja hänen profiilinsa suljettiin Facen toimesta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Latest

Suosituimmat