Mistä tunnistaa autistisen ihmisen?

Vierailija

Täällä toisinaan kuulee joitain kutsuttavan autisteiksi, joten haluaisin tietää, mistä te havaitsette jonkun olevan autisti?

Sivut

Kommentit (55)

Vierailija

Ei huomaa toisten tunteita, ei hyviä eikä huonoja, ja jos rautalangasta väännetään esim. että NYT SUN KÄYTÖS VITUTTAA IHAN KYBÄLLÄ, ei ymmärrä mitä tämä tarkoittaa. Eli tunneäly puuttuu täydellisesti.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Jankkaamisesta.
Jankkaaminen johtuu tarkkuudesta, eivät ymmärrä ironiaa, asioiden värittämistä tms, ottavat ja ilmaisevat kaiken kirjaimellisesti. Eivät siis halua jankuttaa tai riidellä mutta ovat niin konkreettisia että eivät siedä omasta mielestään harhaanjohtavaa, suorastaan valheellista keskustelua.

Vierailija

Jos kysyy vain pintapuolisesti, mitä kuuluu... niin tulee sepustus siitä, minkä väriset sukat on laittanut jalkaan ja mitä on syönyt aamiaiseksi ja mitä kirjoja on lukenut viime aikoina jne. 

Eli ei ymmärrä mitä milläkin heitolla jossain kaupan käytävällä tarkoitetaan. Ei totisesti tällaista vuodatusta. Näitä on muutama tuttavapiirissä ja olenkin oppinut karttamaan. Ehkä kyse ei ole aivan autismista, mutta aspergeristä vähintäänkin. 

Tilannetajun puute! Näin sen kiteyttäisin. 

Vierailija

Aika pihalla täällä on ihmiset. Autisteja on monentasoisia. Osa on vaikeasti kehitysvammaisen tasolla, eivätkä välttämättä puhu ollenkaan. Autistin erottaa muista kehitysvammaisista lähes täydellinen piittamattomuus muista ihmisistä ja jumittuminen yhteen asiaan, vaikkapa auton pyörän pyörittämiseen tuntikausiksi.

Oma poikani on lievästi autisti. Hänen käytöksensä on esimerkillistä, koska hän käyttäytyy pilkuntarkasti opitun mukaan. Hänestä sen näkee siinä, että hän ei ota koskaan kontaktia oma-aloitteisesti muihin ihmisiin. Asioida hän osaa, koska on opetettu ja osaa olla hyvin kohtelias. Hänellä on myös pahoja vaikeuksia ilmaista itseään. Hän on normaaliälyinen, matemaattisesti hieman normaalia lahjakkaampi, mutta ei mikään sademiestasoinen. 

Rillit huurussa Sheldonin hahmo on tehty aspergerin syndrooman oppikirjojen mukaiseksi hahmoksi. Erittäin stereotyyppinen. Autisti on taas sademies, mutta suurin osa ei ole noin hyvätasoisia, vaan enemmän siellä kehitysvammapuolella. Näitä ei enää kuulemma erotella. En tiedä miksi, koska ero autistin ja aspergerin välillä on kuitenkin selvä. Sitten on kyllä välimuotoja, joista ei oikein tiedä kumpi on. 

Vierailija

Palstalla tunnistaa tai voi epäillä autistiksi edellämainituista asioista mutta reaalielämässä saattaa olla muitakin, esim joiltain autisteilta puuttuu kyky tuntea kipua. Toisin kuin äkkiseltään luulisi se ei ole hyvä asia koska ko ihminen voi vaikka kuolla esim palovammoihin koska ei tunne mitään.

Rutiinit ovat autisteille äärimmäisen tärkeitä.

Vierailija

Miksi ihmiset kirjoittavat täällä niin kuin Autismi ja Asperger olisivat erillisiä asioita? Tosiasiassahan Asperger on vain yksi Autismin muodoista.

Aleksi Tornio

Autistisen ihmisen tunnistaa yhdellä kysymyksellä:

Käytkö ylilaudalla? 

Jos vastaa kyllä -> autisti

Jos vastaa ei -> ei-autisti

Simple as fuck. Samalla kannattaa kysyä, mitä mieltä on poneista, niin tunnistaa homon tai peräti autisti-homon. 

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat