Lucia-juhla peruttu - loukkaa muslimeja

Vierailija

Lucia- juhla on suuri ruotsalainen joulunodotuksen juhlapäivä, jota ruotsalaiset tapaavat juhlia 13. joulukuuta. Lucianpäivänä traditioihin kuuluu valita kouluihin ja lastentarhoihin oma luciatyttö, joka sitten taapertaa kynttilät päässään ja kädessään, valkoinen kaapu päällään, muiden laulaessa joululauluja. Myös työpaikoilla on tapana juopaista ainakin Lucianpäivän kaffeet kera päänkokoisten pullien.

Joka vuosi kuuluu myös kaikenlaista vaatimusta lopettaa Lucianpäivän juhliminen, sillä- se saattaa loukata muslimeja. Tänä vuonna Charlottenbergiläinen päiväkoti päätti olla loukkaamatta kehitysmaamuslimeja. Päiväkodista lähetettiin koteihin kirje:

"Olemme päättäneet, ettemme tänä vuonna juhli traditionaalista Luciajuhlaa emmekä kutsu vanhempia mukaan. Opetussuunnitelman mukaan huomioimme, että lapsia opetetaan eri traditioihin ja tulemmekin ottamaan joulun huomioon muilla tavoin lasten päivittäisiessa toiminnassa.

Meidän visiomme ”tasa- arvoisuusohjelmassa” onkin se, että kukaan ei tunne itseään loukatuksi esteettisen (?) tai kulttuurisen taustansa vuoksi."

Kirje on luonnollisesti herättänyt valtaisaa raivoa lasten vanhemmissa ja lastentarhan päällikkö Monica Skönnå yrittää selitellä asiaa:

– Olemme yrittäneet nähdä asiaa lasten näkökulmasta. He voivat väsyä juhlimisesta eivätkä näe siinä mitään mieltä.

Henkilökunta pitää lähipäivinä hätäkokouksen asian tiimoilta.

http://paavotajukangas.com/2015/11/27/lasten-luciajuhla-peruttu-loukkaa-...

Kommentit (1)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat