Mies 29v + 1v miettii; näytöspainia pitäisi rahoittaa enemmän

Seuraa 
Liittynyt6.3.2015

Uskon että näytöspaini olisi hyvä harrastus nuorille miehille ja naisille, mutta se on lähes tuntematonta Suomessa.

Näytöspaini muistuttaa taistelulajeja ja se on hyvin fyysinen laji, mutta ottelun voittaja on päätetty jo etukäteen. Tämä voi kuulostaa tyhmältä, mutta tosiasiassa se on myös hyvä asia, koska edes häviäjälle ei tule paha mieli tai kostonhalua ja hänkin saa toteuttaa maskuliinisuuttaan ja todennäköisesti myös tuntea voimaannuttavia kokemuksia kehässä ellei kyseessä ole ns.squash match, jossa fyysisesti ylivoimainen vastustaja täysin yksipuolisesti läimii vastustajaa hetken aikaa. Ainoana pohjoismaisena Amerikassa asti menestyneenä näytöspainijana Tony Halme teki myös näitä squash matcheja.

Näytöspainissa saa siis toteuttaa miehuuttaan ja nainen miehistä puoltaan; näytellä voimiaan ja kroppaansa ilman turhaa väkivaltaa ja tahallista satuttamista, kun taas esim.nyrkkeilyssä urheilijoita palkitaan päävammojen aiheuttamisesta, mikä tekee siitä sairasta urheilua.

Se mikä tekee näytöspainista erityisen ainutlaatuisen on se, että siinä on fyysisyyden lisäksi myös henkinen ja verbaalinen puoli eli ottelijat saavat harjoitella myös ilmaisu- ja esiintymistaitojaan aivan kuin teatterissa. Näitä esiintymisiä, joissa tavallisesti uhitellaan tulevalle vastustajalle, sanotaan promoiksi ja ne ovat enemmän tai vähemmän käsikirjoitettuja, mutta ne antavat myös ainutlaatuisen mahdollisuuden käsitellä voimakkaita tunteita yleisön edessä (koska kukaan ei tiedä mitä juuri sinä ajattelet siinä puhuessasi) ja saada siitä kiitosta. Suomalaisessa kulttuurissa tällaista turvallista mahdollisuutta ei paljon ole.

Näytöspaini kehittää siis ihmisten itseluottamusta ja taitoja monipuolisesti ja voi olla terapeuttista.

-Mies 29v + 1v-

Kommentit (4)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat