Vinkkejä New Yorkiin tammikuulle?

Vierailija

Kaikki kiinnostaa ja hinnoistakin olen kiinnostunut!

Sivut

Kommentit (16)

Nyc

Todella raaka sää, joka menef luuhin ja ytimiin - varaudu todella tuulen, kosteuden ja kylmyyden pitäviin vastteisiin, mikään ei ole liioiteltua! Takki, kengät, huivi, hanskat, pipo!
Nykki on aina huippu mutta kävelyä (jota pitää ja kannattaa tehdä paljon!) ja ulkonähtävyyksiä ajatellen huono kuukausi.

Vierailija

Olin viimeksi maaliskuussa ja silloinkin oli kylmä!! Broadway showt kiinnostaa, millä hinnalla olette olleet niissä? Kyllä tammikuussakin varmaan vielä aleja riittää!!

Vierailija

Suosittelen kanssa Broadwayn teattereita. Tutustu täällä: broadway.com ja varsinkin celebrity-osioon. Dollari on melkein yhtä paljon kuin euro, ei ole siis halpaa. World Trade Centeriin (tornin näköalapaikan nimeä en nyt muista) kannattaa mennä ylös ja Rockefeller centeriin ehdottomasti, sieltä näkee paremmin Manhattanin kuin esim. Empire State Buildingista. Kävelkää ehdottomasti Brooklynin suunnasta Brooklyninsilta yli. Jersey Gardenin outlettiin kannattaa tehdä shoppailureissu. Maistakaa kuumaa applecideriä (omenamehua) ja pannukakkua tuoreilla marjoilla, niin hyvää..

Kannattaa ostaa etukäteen liput YHdistyneisiin kansakuntiin, siellä saa YK:n leiman passiin postissa. On vaikuttava tour. Sinnuelämää Carrien asunto ja ne rappuset löytyy osoitteesta Perry Street 66 ja Sarah Jessica Parker asuu perheineen talon toisella puolella Charles Streetillä. Greenwich Village on ihanaa seurua kävelylle. Suosittelen myös kävelyyn High Lanea, kiva kokemus.

Vierailija

Tammikuussa NY:ssa on kylmää ja usein lumimyrskyjä. Lentoliikenne takkuaa, ruuhkia tiedossa. Lämmintä vaatetta mukaan ja joustava aikataulu.

Kaikki joulun jälkeiset alennusmyynnit on jo täydessä vedossa. Suosittelen shoppailua täysillä. Ostoskeskuksissa tarkenee, ulkona jäätyy.

Vierailija

Maahantulotarkastukseen voi mennä helpostikin pari tuntia, varautukaa hurjiin jonoihin.

JFK:n kentältä kannattaa mennä sinisellä E-metrolla Manhattanille, maksaa 5 dollaria (AirTrain, joka menee joka terminaalista Jamaica Centerin asemalle) +2,50 dollaria metrolippu (Jamaica Centeriltä Manhattanille, suoraan Times Squarelle esim.) Matka kestää noin 50 min.

Jos tammikuussa haluaa vielä fiilistellä joulua, suosittelen Radio City Christmas Spectacularia. On upea esitys elävine kameleineen ja lampaineen, unohtamatta legendaarisia The Rocketts-tanssijoita. Itse Radio City Hall on näky myös.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ei Nycissa tammikuussa ole alennusmyyntejä vaan nyt, kun on Black Friday. Se on suomalaisittain joulun jälkeinen ale.

USAssa on AINA alennusmyynteja, ei sellaista paivaa olekaan etta ei olisi. t.usalainen

Vierailija

Keskuspuisto on ihana, Metropolitan suosikkimuseoni New Yorkissa, Guggenheim ei sytyttänyt muuten kuin ehkä arkkitehtuuriltaan. Brooklynissä on kiva käydä kävelemässä Brooklyn Bridgen lähellä ja Brooklyn Heightsissa, hyvät näkymät Manhattanille. Jos kaipaa Manhattanin lisäksi muuta esim. Queensissa mielenkiintoisia alueita käydä katsastamassa Rego Park, Forest Hills ja Jackson Heights. Kaikkialle pääsee metrolla. Metrokortti muistaakseni maksaa 30$ viikko. Tietysti riippuu säästä miten paljon viitsii ulkoilla. New Yorkissa on niin paljon nähtävyyksiä etten kaikkia viitsi luetella, varmaan suosituimmat ovat tuttuja niillekin, jotka eivät ole käyneet.

Vierailija

Käykää katsomassa lentotukialus Interceptoria ja Concordea länsipuolen rannalla, olikohan se Pier...67? Googlella löytyy. MoMA on must, Metropolitan, Guggenheim. Ja Luonnonhistoriallinen museo. Jonain iltana sinne on ilmainen sisäänpääsy pariksi viimeiseksi tunniksi.En muista nyt viikonpäivää, mutta googleta. Jos sää sallii, kannattaa käydä Lady Libertyllä ja Ellis Islandilla. Top of the Rock auringonlaskun aikaan tarjoaa upeat näkymät Keskuspuistoon ja Manhattanille ja ice rinkissä voi luistella. 5. Avenuella on hieno kirkko suunnilleen MoMAn kohdilla, jos niistä tykkää. Tuulenpitävää vaatetta mukaan jos on kylmät kelit! Viime talvi tuskin toistuu, silloin oli ennätyslumet ja pakkaset. Hyvällä tuurilla voi olla ihan kelpo kelitkin.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat