••••••• NÄIN islaminusko sanoo Jeesuksesta! Oliko yllätys? •••••••

Ollaan samassa veneessä

Jeesus (arab. عيسى‎, ‘Īsā) on islaminuskossa profeetta ja Messias. Muslimit uskovat, että hän syntyi Mariasta neitseellisesti, suoritti ihmetekoja, saarnasi ja lopulta nostettiin taivaaseen. Koraanissa kuvatun Jeesuksen elämän yksityiskohdat vastaavat pääpiirteittäin Raamatussa kuvatun kristinuskon Jeesuksen elämää, paitsi, että häntä ei ristiinnaulittu eikä hän ollut jumalallinen. Profeetta Jeesus oli lempeä opettaja, mutta toisaalta ankara askeetti.

Muslimit eivät siis tunnustaneet Jeesusta Jumalan pojaksi, vaan profeetaksi niin kuin myös Muhammadin. Muhammad oli seuraava profeetta Jeesuksen jälkeen.

Sekä Jeesus että Muhammad ovat siis profeettoja muslimeille.

Jeesus oli aikanaan todella merkittävä henkilö ja jätti jälkeensä paljon kysymyksiä siitä oliko hän todella Jumalan poika vai ei. Tämä kysymys jakoi silloiset juutalaiset eri uskontoryhmiin (kristityt ja juutalaiset) ja näistä polveutui Muhammadin jälkeen vielä islaminusko.

Lukekaa vaikka Koraanista miten paljon siellä kerrotaan Jeesuksesta!

Ajattelin vähän tuoda esiin sitä kuinka lähellä meitä kristittyjä muslimit loppupeleissä ovatkaan! Kohta muslimit viettävät profeetta Jeesuksen syntymäjuhlaa ja me kristityt Jumalan pojan syntymäjuhlaa.

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

Ei olut yllätys. Yllätyitkö?

Kovasti Facebookin Kysy musliminaiselta -ryhmässäkin on tuotu esille näitä yhteneväisyyksiä. Joten ehkä se ei olekaan se islam, vaan KULTTUURI, joka on niin toiselta maapallolta kuin olla voi.

Vierailija

Tiesin tuon ennestään. Kristinuskon näkökulmasta kuitenkin ero on näennäisestä pienuudesta huolimatta aika kova, koska kristillisen näkemyksen mukaan muslimit eivät pelastu, koska eivät tunnusta Jeesusta Jumalan pojaksi ja pelastajaksi. 

Vierailija

Sunnit ja shiiat on vielä lähempänä toisiaan. Näin ainakin periaatteessa. Käytännössä sotivat Irakissa ja Syyriassa ja ovat erillään muuallakin.

Vierailija

Olen luullut tämän tiedon kuuluvan ihan yleissivistykseen.
Nähtävästi tämä onkin joillekin uusi tieto.
Kyllä, raamattu ja Koraani on sama satu eri kansissa. Toki kirjoittajat ovat ne muokanneet mieleisekseen.

kunnoita jumalaa

Vierailija kirjoitti:
Muslimit uskovat samaan Jumalaan kuin kristityt eli Häneen joka loi maan ja ihmisen?

Ainakin Suomi24:ssä Allahia pilkannut kirjoittaja tuomittiin Suomen lain mukaisesti jumalanpilkasta ja näin kuuluu tehdäkin.

Vierailija

Samaa paskaa eri paketissa.

Uskonnoilta tulee poistaa valta yhteiskunnassa. Jokainen uskokoon mihin haluaa, mutta yhteiskunnassa uskonnoilla ei saa olla mitään asemaa.

Vierailija

Minusta nämä uskontojutut voisi kokonaan poistaa maapallolta, ei niistä ole aikojen kuluessa ollut muuta kuin haittaa. Pelkkää verenvuodatusta ja sotimista - kuin lapset hiekkalaatikossa: mun uskonto on parempi ku sun, jollet usko ja myönnä tätä, niin lyön sua lapiolla. Tämä lelu kuuluu mulle, koska X sanoi mulle niin kauan aikaa sitten. Sun pitää antaa se tai mä lyön sua lapiolla.

Miten voikin olla jollain niinkin epäkonkreettisella asialla kuin usko johonkin (ei edes materiaalinen juttu, johon voi koskea) olla niin paljon valtaa?

Eikös olisi kaikille helpompaa, jos jokainen uskoisi mihin haluaa ja pitäisi omat mölyt mahassaan. Eikä tuomitse tai vainoa toisia heidän uskon ajatustensa suhteen.

Uskonto=politiikkaa, jolla pahimmassa tapauksessa johdetaan kouluttamattomia raukkoja vaikka mihin uhrautumiseen.

Ja Jeesus, Muhammed, Buddha ja muut rakkauden profeetat tod. näk. eniten maailmassa haluaisivat meidän täällä elävän kavereina keskenään eikä tappavan ketään  heidän nimiinsä.

matto jalkojen alta

Uskonnontunneilta lintsanneille pilottirotsisille nahkapäille on varmaan kova paikka kuulla, että islam ei olekaan mikään maailmantuhoon pyrkivä terroristi-ideologia, vaan mm. Jeesuksen oppeihin ja Raamatun sanaan pohjautuva liike.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Minusta nämä uskontojutut voisi kokonaan poistaa maapallolta, ei niistä ole aikojen kuluessa ollut muuta kuin haittaa..

Kovasti tätä Neuvostoliitossa yritettiin, mutta aika laihoin tuloksin. Ihmisen kuolemanpelko ja sitä kautta tarve uskoa johonkin korkeampaan voimaan on niin suuri, että vaatinee aika monta tuhatta vuotta evoluutiota, ennen kuin uskonnot häviävät.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minusta nämä uskontojutut voisi kokonaan poistaa maapallolta, ei niistä ole aikojen kuluessa ollut muuta kuin haittaa..

Kovasti tätä Neuvostoliitossa yritettiin, mutta aika laihoin tuloksin. Ihmisen kuolemanpelko ja sitä kautta tarve uskoa johonkin korkeampaan voimaan on niin suuri, että vaatinee aika monta tuhatta vuotta evoluutiota, ennen kuin uskonnot häviävät.

Juu, mutta pitääkö sitä Niin Tosissaan omaan kuolemanpelkoon ja omaan merkittävyyteen perustuvaa uskomusta toisille tyrkyttää, että ihan tappamaan ja vainoamaan pitää ryhtyä? Eikö riitä, että ihan itsekseen siellä päässään ajattelee, mitä ajattelee ja asioista uskoo, muttei vaadi muita sankoin joukoin siihen mukaan?

Vai onko niin epävarma uskostaan ja laumasieluinen, että haluaa useiden muidenkin uskovan samalla lailla, että vasta sitten se on "totta"?

Niin ja aina se Neukkula revitään näihin mukaan, mutta hei; eihän se kestänyt kuin 74 vuotta. Eipä siinä ajassa ehdi suurta muutosta syntyä. Ja kuinka moni venäläinen uskoo ihan virallisesti vai onko heissäkin ns. tapauskovaisia? Tilastoja on sieltä mahdotonta saada, kuten Suomestakin. Aika moni kuuluu kirkkoon yleisen tavan vuoksi.

t. Se, jota lainasit

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat