Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

karjalanpaistin teosta kysymys

Vierailija

Huomenna teen karjalanpaistia ja ei ole sopivaa astiaa uunikäyttöön niin onnistuuko jos teen kertakäyttö foliovuoassa?

Kiitän etukäteen vastauksista

Sivut

Kommentit (24)

Vierailija

Kyllä varmaan onnistuu.. kannen voit väsätä foliosta

Äläkä sitten yritäkään tunkea paistiisi porkkanaa. ;)
Telkkarin kokeilla on taipumusta tähän.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Joo, laittaisin ehkä kaksi vuokaa päällekkäin. Voihan sen tehdä teräskattilassakin :)

Miksi ei yksi vuoka muka riitä? Kyllä riittää.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kyllä varmaan onnistuu.. kannen voit väsätä foliosta

Äläkä sitten yritäkään tunkea paistiisi porkkanaa. ;)
Telkkarin kokeilla on taipumusta tähän.


Se porkkana kuuluu sinne!

Vierailija

Ei sillä astialla ole väliä. Jos sinulla on hyvää lihaa tuo onnistuu kyllä, kunhan kypsennät oiken.

Itse en pysty karjalanpaistia syömään. Aikoinaan valmistin sitä käyttäen niitä valmiita pakkauksia. Lihat niissä olivat luokattoman huonoja. :x

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä varmaan onnistuu.. kannen voit väsätä foliosta

Äläkä sitten yritäkään tunkea paistiisi porkkanaa. ;)
Telkkarin kokeilla on taipumusta tähän.


Se porkkana kuuluu sinne!

Ei muuten kuulu. Alkuperäiseen Karjalanpaistiin tuler vain lihaa, pippuria, suolaa, laakerinlehteä ja sipulia + vesi.
Porkkana on pyhäinhäväistys.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä varmaan onnistuu.. kannen voit väsätä foliosta

Äläkä sitten yritäkään tunkea paistiisi porkkanaa. ;)
Telkkarin kokeilla on taipumusta tähän.


Se porkkana kuuluu sinne!

Ei muuten kuulu. Alkuperäiseen Karjalanpaistiin tuler vain lihaa, pippuria, suolaa, laakerinlehteä ja sipulia + vesi.
Porkkana on pyhäinhäväistys.

Ei tänä päivänä ole.
Terveisiä Karjalasta

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kyllä varmaan onnistuu.. kannen voit väsätä foliosta

Äläkä sitten yritäkään tunkea paistiisi porkkanaa. ;)
Telkkarin kokeilla on taipumusta tähän.

No ei se porkkana nyt ihan kauheeta ole, kunhan et laita sitä heti lihojen kanssa, vaan lisäät myöhemmin. Paisti hautuu vähintään 2 tuntia.

Vierailija

Jotkut sanovat, että se, missä on porkkanaa (jamahdollisesti muitakin juureksia, lanttua ainakin) ei ole karjalanpaisti, vaan hämäläispaisti. Hämeessä on oltu sen verran rikkaampia, että on ollut kasviksiakin sekaanlaitettavaksi.

Mun metsäpirttiläisen mummoni karjalanpaistissa kyllä oli juureksiakin, jos niitä kotona vain oli.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä varmaan onnistuu.. kannen voit väsätä foliosta

Äläkä sitten yritäkään tunkea paistiisi porkkanaa. ;)
Telkkarin kokeilla on taipumusta tähän.


Se porkkana kuuluu sinne!

Ei muuten kuulu. Alkuperäiseen Karjalanpaistiin tuler vain lihaa, pippuria, suolaa, laakerinlehteä ja sipulia + vesi.
Porkkana on pyhäinhäväistys.

Ei tänä päivänä ole.
Terveisiä Karjalasta

Kyllä se vain on.
Terveisiä täältä Karjalasta vaan
P.S. Toivottavasti paistisi onnistuu. :)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä varmaan onnistuu.. kannen voit väsätä foliosta

Äläkä sitten yritäkään tunkea paistiisi porkkanaa. ;)
Telkkarin kokeilla on taipumusta tähän.


Se porkkana kuuluu sinne!

Ei muuten kuulu. Alkuperäiseen Karjalanpaistiin tuler vain lihaa, pippuria, suolaa, laakerinlehteä ja sipulia + vesi.
Porkkana on pyhäinhäväistys.

Ei tänä päivänä ole.
Terveisiä Karjalasta

Kyllä se vain on.
Terveisiä täältä Karjalasta vaan
P.S. Toivottavasti paistisi onnistuu. :)

No hitto, pitääkö meiän lähteä kahville väittelemään karjalanpaistin sisällöstä :D ja hyvin onnistuu mun karjalanpaistit, en ole ap :)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä varmaan onnistuu.. kannen voit väsätä foliosta

Äläkä sitten yritäkään tunkea paistiisi porkkanaa. ;)
Telkkarin kokeilla on taipumusta tähän.

No ei se porkkana nyt ihan kauheeta ole, kunhan et laita sitä heti lihojen kanssa, vaan lisäät myöhemmin. Paisti hautuu vähintään 2 tuntia.

Ei kyllä 2 tuntia riitä, se on vasta alkulämmittelyä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä varmaan onnistuu.. kannen voit väsätä foliosta

Äläkä sitten yritäkään tunkea paistiisi porkkanaa. ;)
Telkkarin kokeilla on taipumusta tähän.


Se porkkana kuuluu sinne!

Ei muuten kuulu. Alkuperäiseen Karjalanpaistiin tuler vain lihaa, pippuria, suolaa, laakerinlehteä ja sipulia + vesi.
Porkkana on pyhäinhäväistys.

Ei tänä päivänä ole.
Terveisiä Karjalasta

Kyllä se vain on.
Terveisiä täältä Karjalasta vaan
P.S. Toivottavasti paistisi onnistuu. :)

No hitto, pitääkö meiän lähteä kahville väittelemään karjalanpaistin sisällöstä :D ja hyvin onnistuu mun karjalanpaistit, en ole ap :)

En jaksa väitellä enää. Ihan sama minulle, että onko paistinne se aito vai sävytetty versio.
Ja hyvä kun onnistuu. Niin onnistuu minullakin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä varmaan onnistuu.. kannen voit väsätä foliosta

Äläkä sitten yritäkään tunkea paistiisi porkkanaa. ;)
Telkkarin kokeilla on taipumusta tähän.

No ei se porkkana nyt ihan kauheeta ole, kunhan et laita sitä heti lihojen kanssa, vaan lisäät myöhemmin. Paisti hautuu vähintään 2 tuntia.

Ei kyllä 2 tuntia riitä, se on vasta alkulämmittelyä.


Näin on.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä varmaan onnistuu.. kannen voit väsätä foliosta

Äläkä sitten yritäkään tunkea paistiisi porkkanaa. ;)
Telkkarin kokeilla on taipumusta tähän.


Se porkkana kuuluu sinne!

Ei varmaan kuulu. Oikea karjalanpaisti tehdään niin, että laitetaan lihat ja suolaa uunivuokaan (sellainen pyöreä on mielestäni paras tai sitten pata). Vettä laitetaan sen verran, että lihat peittyvät.

Sitten paistetaan miedossa lämmössä (n. 125 astetta) kauan ja hartaasti (itse paistan n. 4h). Aluksi pidän paistia kuumemmassa uunissa n. 30-60 min ja sitten lasken lämpötilan.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat