Miten sairas-kateus eroaa terveestä-kateudesta?

Vierailija

Tällänen pulma , tietääkö kukaan?

Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

Sellaset provot ,joilla haluaa tuhota jonkun elämän ovat juuri sitä
"Sairasta kateutta".

Tekijällään itsellä ei nääs ole kaikki muumit laaksossa.

Vierailija

Eteläpohojalaanen, terve kateus: Naapuri on ostanu komian auton. Mää meen ja ostan vielä komiamman.

Savolainen, sairas kateus:  Nuapurj on ostanna ökypelin. Yön pimmeyessä käyä hilippasen tikkaamassa muutamat varaventtiilit kumeihin ja kiskasemassa kylkiin nuarmun pari.

Vierailija

Terve kateus ei hankaloita normaalia elämää, pikemmin se on voima vara joka saa pommistelemaan kateutta aiheuttavan asian saavuttamiseksi... tai voi se myös olla tunne jonka hyväksyy melko nopeasti jos tilanne on se että asiaa on mahdoton saavuttaa.

Sairas kateus hallitsee elämää aiheuttaa vihaa jota ei pysty käsittelemään tai masentaa ja lamaa ihmistä.

http://www.utaj.fi/koulu/psykologia/taot/lyhennelmat.html

Vierailija

Sairas kateus saa toimimaan väärin toista kohtaan, esim. sabotoimaan toisen elämää, olkoon sitten vaikka kaveri tai sukulainen.

Kaikkihan me tunnetaan joskus kateutta, normaali fiilis. Siinä kuinka pystymme käsittelemään sen sisällämme on eroja.

Vierailija

Sairas kateus johtaa joko tuhoon sisäänpäin (masennus, ahdistus) tai ulospäin (juoruilu, sabotoiminen, ilkeily, vähättely yms.). Terve kateus johtaa joko oman elämän parantamiseen tai sitten asian käsittelyyn pois "päiväjärjestyksestä".

Vierailija

No itse katson joskus ihaillen ja kadehtien esimerkiksi yhtä taloa joka sijaitsee kotimme lähellä. Katson sitä aina ohi mennessäni, ajattelen että onpa upea ja mietin että tuon talon omistajilla on varmaan kaikki niin hyvin ja niin helppoa (pihassa on monta upeaa autoa ja vene) ja tiedän että perheen isä on yksi kaupunkimme rikkaimpia. En kuitenkaan mieti kyseistä asiaa ollenkaan, vain silloin kun näen talon.
Se on kai ihan tervettä kateutta.
Sitten sairas kateus on että asia vaivaa ja pyörii mielessä paljon, ja tuntee ehkä jopa vihaa kateuden kohdetta kohtaan yms.

Vierailija

Toisaalta nyt tuli mieleen, että semmoinen "elämän parantaminen" kateuden höystämänä, missä alkaa sairaalloisesti matkimaan toista (ei siis pientä matkimista, vaan täydellinen toisen elämän kopiointi asuntoa, harrastuksia ja lastenhankintaa ym. myöten), on mielestäni myös ehkä sairaan puolelle menevää kateutta. Enkä nyt tarkoita että pitäisi jotenkin vainoharhaisesti kaikki tulkita tällaiseksi, vaan sellainen tosi kokonaisvaltainan elämän kopioiminen, joka ei jää huomaamatta. Tuli mieleen kun  varmaan täällä joku kertoi käyneensä naapurilla ensimmäistä kertaa kylässä (joka oli käynyt aiemmin hänen luonaan monesti) ja sisustus olikin täysi kopio, kuin peikikuva, omastaan. Hrr..

7

Jo vain
Seuraa 
Liittynyt13.12.2015

Vierailija kirjoitti:
Eteläpohojalaanen, terve kateus: Naapuri on ostanu komian auton. Mää meen ja ostan vielä komiamman.

Savolainen, sairas kateus:  Nuapurj on ostanna ökypelin. Yön pimmeyessä käyä hilippasen tikkaamassa muutamat varaventtiilit kumeihin ja kiskasemassa kylkiin nuarmun pari.

 

Eteläpohjalainen saa varoa,ettei hätäile. Naapuri saattaa käydä kotona auton koeajon aikana, eikä osta autoa.

Tiettävästi näin kävi traktorin kohdalla.

Karjalainen (venäläinen) kateus tuhoaa kaiken. Ei ole väliä vaikkei itse saisikaan kateuden kohdetta, kunhan toinenkaan ei sitä saa tai saa pitää. Eikä ole väliä vaikka se tulisi itselle kalliiksi.

Historiasta löytyy tieto, jossa toinen sanoo, että poltimme velipojan kauran. Se on ollut siihen aikaan lähes tappotuomio toiselle. Leipä oli tiukassa. Kyllä siinä veljesrakkaus kukoistaa.

Vierailija

Sairas kateus -> tyyppi mustamaalaa edessä ja takanapäin.

Kateuden kohteella on jotain sellasia ominaisuuksia, joita on vain harvoilla ihmisillä esim. kiltti, hyvä sydäminen, luotettava, epäitsekäs, auttavainen jne.jne.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat