Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko joku antanut tavallista täysmaitoa vauvalle reilusti ennen 1v. ikää?

Vierailija

Jos olette, niin miksi? Onko kaikki mennyt hyvin? Onko tullut ongelmia?

Vauvani on pian 7 kk, ja harkitsen korvikkeesta täysmaitoon siirtymistä.

Kokemuksia lukisin mielelläni! :)

Sivut

Kommentit (34)

Vierailija

Huoh. Lue nyt edes sitä tietoa että miksi ei voi antaa. En voi käsittää että näin typeriä ihmisiä on. Varmaan kun maito on halvempaa?

Vierailija

Miksi harkitsen täysmaitoon siirtymistä? Pidän sitä korvikkeita luonnollisempana vaihtoehtona, lähinnä korvikkeisiin lisättävien kasvirasvojen takia. Korvikkeissa on usein mm. palmuöljyä, jota pidetään yleisestikin terveydelle haitallisena. Tyhmää, että poistavat ensin maidon luonnollisen rasvan, ja sitten lisäävät täysin keinotekoisia kasvirasvoja...

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Miksi harkitsen täysmaitoon siirtymistä? Pidän sitä korvikkeita luonnollisempana vaihtoehtona, lähinnä korvikkeisiin lisättävien kasvirasvojen takia. Korvikkeissa on usein mm. palmuöljyä, jota pidetään yleisestikin terveydelle haitallisena. Tyhmää, että poistavat ensin maidon luonnollisen rasvan, ja sitten lisäävät täysin keinotekoisia kasvirasvoja...

Korviketta prosessoidaan siksi, että lehmänmaito ei sellaisenaan sovi juotavaksi vauvalle, vaan siitä halutaan tehdä äidinmaitoa paremmin muistuttavaa.

Vierailija

Asun ulkomailla, ja täällä korvikkeen litrahinta on ihan sama, kuin tavallisen maidonkin. Mieheni tienaa 100 000€/v, itse tienaan 50 000€/v, joten luulenpa, että sinä se köyhä meistä olet. Lisäksi vielä tyhmä kuin saapas, kun et aloitustakaan osaa lukea...

Vierailija

Lehmänmaito on vasikalle tarkoitettua ravintoa, ei ihmiselle. Siinä on niin paljon proteiinia että se on haitallista munuaisille. Hapanmaitotuotteet esim piimä on ok 10kk iässä ja pienissä määrin varmasti aiemminkin , olennaista on että niitäkään ei anneta niin isoja määriä että proteiinisaanti muodostuisi liian suureksi. Käsittääkseni vuohenmaito on paremmin ihmisravinnoksi sopivaa koostumukseltaan. Korvikkeissakin on erilaisia rasvahappojoostumuksia, kannattaa vertailla merkkejä keskenään.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Asun ulkomailla, ja täällä korvikkeen litrahinta on ihan sama, kuin tavallisen maidonkin. Mieheni tienaa 100 000€/v, itse tienaan 50 000€/v, joten luulenpa, että sinä se köyhä meistä olet. Lisäksi vielä tyhmä kuin saapas, kun et aloitustakaan osaa lukea...

Varallisuus ei selvästi tuo viisautta. Perehdy nyt oikeasti tuohon asiaan äläkä vaaranna vauvasi terveyttä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Asun ulkomailla, ja täällä korvikkeen litrahinta on ihan sama, kuin tavallisen maidonkin. Mieheni tienaa 100 000€/v, itse tienaan 50 000€/v, joten luulenpa, että sinä se köyhä meistä olet. Lisäksi vielä tyhmä kuin saapas, kun et aloitustakaan osaa lukea...

Aloituksessa ei ole mainittu sitä, miksi haluat antaa vauvalle vääränlaista ruokaa, ei myöskääm miehesi tai sinun vuosituloja. Mikset imettänyt, jos luonnollista haluat?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi harkitsen täysmaitoon siirtymistä? Pidän sitä korvikkeita luonnollisempana vaihtoehtona, lähinnä korvikkeisiin lisättävien kasvirasvojen takia. Korvikkeissa on usein mm. palmuöljyä, jota pidetään yleisestikin terveydelle haitallisena. Tyhmää, että poistavat ensin maidon luonnollisen rasvan, ja sitten lisäävät täysin keinotekoisia kasvirasvoja...

Korviketta prosessoidaan siksi, että lehmänmaito ei sellaisenaan sovi juotavaksi vauvalle, vaan siitä halutaan tehdä äidinmaitoa paremmin muistuttavaa.

Kasvirasvoja niihin lisätään luultavasti siksi, että ne ovat halvempia. Maidosta otetaan rasva talteen, ja siitä tehdään kunnon tuotteita, kuten esim. juustoa.

Kaverini oli joskus Valiolla töissä, eikä siellä kuulemma kukaan henkilölunnasta koskenut rasvattomiin tuotteisiin pitkällä tikullakaan. Lähinnä heittivät läppää rasvattomasta maidosta, Polar 5%-juustosta jne. Hyvä tietty firmalle, että myydään monta tuotetta vain yhden sijaan.

Vierailija

Miksi harkitset?

Se yhden vuoden raja on siksi, että lehmänmaidossa on vauvalle liikaa proteiinia (kun on vasikkaa ajatellen tehty). Olikohan kolminkertaisesti äidinmaitoon nähden (tarkista Finelistä äidinmaito ja täysmaito). Proteiinin käsittely rasittaa vauvan elimistöä, etenkin munuaisia, jotka voi sanoa poks ja tuhoutua. Eli jotta vauva ei saisi liikaa proteiinia, lehmänmaitoa saisi antaa kolmanneksen siitä mitä korviketta ja muu juoma sitten vaikka vettä tms. proteiinitonta. Muita maidosta saatavia tarpeellisia ravintoaineita tulisi tietenkin liian vähän -> ne pitäisi saada kiinteästä ruoasta ja siksi sitä kiinteää ruokaa pitäisi mennä hirveitä määriä ja sen pitäisi olla hyvin sulavaa jne. korvaamaan vääränlaisen maidon aiheuttamaa vajetta. Eikä ruoassa saisi olla paljonkaan proteiinia.

Kannattaako kokeilla miten käy, minusta ei missään tapauksessa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi harkitsen täysmaitoon siirtymistä? Pidän sitä korvikkeita luonnollisempana vaihtoehtona, lähinnä korvikkeisiin lisättävien kasvirasvojen takia. Korvikkeissa on usein mm. palmuöljyä, jota pidetään yleisestikin terveydelle haitallisena. Tyhmää, että poistavat ensin maidon luonnollisen rasvan, ja sitten lisäävät täysin keinotekoisia kasvirasvoja...

Korviketta prosessoidaan siksi, että lehmänmaito ei sellaisenaan sovi juotavaksi vauvalle, vaan siitä halutaan tehdä äidinmaitoa paremmin muistuttavaa.

Kasvirasvoja niihin lisätään luultavasti siksi, että ne ovat halvempia. Maidosta otetaan rasva talteen, ja siitä tehdään kunnon tuotteita, kuten esim. juustoa.

Kaverini oli joskus Valiolla töissä, eikä siellä kuulemma kukaan henkilölunnasta koskenut rasvattomiin tuotteisiin pitkällä tikullakaan. Lähinnä heittivät läppää rasvattomasta maidosta, Polar 5%-juustosta jne. Hyvä tietty firmalle, että myydään monta tuotetta vain yhden sijaan.

Jos nyt kuitenkin selvittäisit itsellesi, miksi lehmänmaito ei ole sellaisenaan vauvalle sopivaa ja unohtaisit tämmöiset jutut.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Lehmänmaito on vasikalle tarkoitettua ravintoa, ei ihmiselle. Siinä on niin paljon proteiinia että se on haitallista munuaisille. Hapanmaitotuotteet esim piimä on ok 10kk iässä ja pienissä määrin varmasti aiemminkin , olennaista on että niitäkään ei anneta niin isoja määriä että proteiinisaanti muodostuisi liian suureksi. Käsittääkseni vuohenmaito on paremmin ihmisravinnoksi sopivaa koostumukseltaan. Korvikkeissakin on erilaisia rasvahappojoostumuksia, kannattaa vertailla merkkejä keskenään.

Kuinka paljon proteiinia on äidinmaidossa ja kuinka paljon lehmänmaidossa?

Vierailija

Annoin 9-kuukautiselle mannafruttia...muutamia kertoja lusikan kärjellä.Seuraava yö sitten valvottiin vatsakipujen kanssa.Oli virhe!!!Minä en ainakaan anna mitään maitotuotteita ennen kun vauva on vuoden.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Asun ulkomailla, ja täällä korvikkeen litrahinta on ihan sama, kuin tavallisen maidonkin. Mieheni tienaa 100 000€/v, itse tienaan 50 000€/v, joten luulenpa, että sinä se köyhä meistä olet. Lisäksi vielä tyhmä kuin saapas, kun et aloitustakaan osaa lukea...

Varallisuus ei selvästi tuo viisautta. Perehdy nyt oikeasti tuohon asiaan äläkä vaaranna vauvasi terveyttä.

Olet oikeassa. Varallisuus ei tuo viisautta. Mutta viisaus tuo varallisuutta ;). Odottele sä niitä lapsilisiä!

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat