Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kuinka paljon teidän koululaisillanne on kavereita kylässä päivittäin?

Vierailija

Meillä on neljä alle kouluikäistä lasta ja kolme kouluikäistä lasta. Tästä syystä meillä on luonnollisesti aika iso talo. Lasten kaverit suosivat meidän kotia, koska täällä on tilaa tehdä kaikenlaista.

Asian nurja puoli on se, että meillä on joka iltapäivä aikamoinen sirkus päällä. Välipalapöydässä oli tänään seitsemän omaa ja viisi lasten kaveria. En valita rahanmenoa, se ei ole tässä purnauksen syy. Mutta tämä sirkus! Neljässä alle kouluikäisessäkin on oma seuraaminen ja siihen päälle kolmen 10-vuotiaan pop-karaoke, kahden 12-vuotiaan pojan kohelointi ja kolmen 8-vuotiaan tytön omat leikit.

En millään haluaisi kieltää, ettei meille saisi tulla. On kiva tutustua lasten kavereihin ja luoda heille paikka, jossa saavat olla rauhassa, luvalla ja turvallisesti.

Mutta ihan vaan mielenkiinnosta, onko teidän kouluikäisillä lapsilla joka päivä 1-2 kaveria kylässä?

Kommentit (4)

Vierailija

Teillä on niin paljon lapsia, että suosittelisin kyllä että max 1 kaveri per lapsi.
Mun kaverilla oli lapsena usein viisi tai useampikin kaveri, mutta hän olikin ainoa lapsi.

Meillä on kolme lasta, ja viikonloppuisin meillä on yksi kaveri kerrallaan (lapsillamme on yhteiset kaverit).

ttt

No meillä on yksi lapsi ja siltkin normipäivänä 1-3 lapsen kaveria. Eli parhaimmillaan meitä on ruokapöydässä 6 henkeä normaalin 3 sijasta. Meillä saa olla ja saa välipalan lisäksi ruuan jos on vanhemmilta lupa kyläillä niin pitkään. 

Meillä viihtyvät varmaan siksi, kun meillä on tilaa temmeltää, lapsella on ihana huone ja paaljon leluja ja me vanhemmat suhtaudumme kavereiden kyläilyyn myönteisesti. Hullunmylly on meille hauskaa vaihtelua, kun meillä muuten on niin rauhallista. Enkä tietenkään toivo, että lapsi joutuu olemaan yksin kovin kauaa kotona koulun jälkeen. Lisäksi meillä on paljon lemmikkejä, joita kovin monella kaverilla ei ole joten haluavat tulla niitäkin meille hoitamaan usein.

Osalla oman lapseni kavereista on omissa kodeissaan "1 kaveri kerrallaan" sääntö kyläilyissä. Näissä tuppaa vaan käymään niin, että aina vaan se bestis saa tulla kyläilemään ja muut eivät oikein mahdu porukkaan koskaan. Siksi luulen, että oman lapseni kaverit tulevat juuri useimmin meille, kun  meillä ei rajoiteta kaverimäärää (no okei, en minäkään 5-6 kaveria joka päivä jaksaisi). Usein nämä lapset leikkivät koulussakin 2-5 hengen porukoissa kumminkin. Tosin aina on joillakin lapsilla harrastuksiakin ja muita menoja, joten joka päivä ei ole samat kaverit kylässä.

Omat rajat kannattaa miettiä. Kun teillä on noin monta lasta, niin voisiko heillä olla kyläilyyn jollain lailla vuoropäivät? Eli koululaiset saisi ottaa kumpikin yhden kaverin kotiin vaikka parittomina päivinä ja nuoremmat parillisina. Kai lapsenne joskus ovat myös kavereidensa kotona?

Vierailija

Meillä on 5 lasta joista 2 alle kouluikäistä. Koti on myös iso samoin piha.

Koululaiset harrastavat 1-3kertaa viikossa joten niinä päivinä meininki on rauhallisempaa.

Meillä on samat säännöt niin omilla kuin vieraillakin lapsilla ja kaikki kylässä käyvät kaverit osaavat käyttäytyä. Jos meininki menee ihan mahdottomaksi sanon lapsille että menkää ulos leikkimään. Tämä toimii hyvin. Arkisin meillä lähetetään kyläilijät klo 18.30 omiin koteihin jolloin jää aikaa rauhoittua oman perheen kesken.

Jos sinusta tuntuu että teillä on liikaa menoa ja meininkiä niin sovi lasten kanssa että esim. tiistaisin on kaveri vapaa päivä eli silloin ei tulla teille?

Vierailija

Helvetti koko koulu siitä lähtien kun ostettiin pojalle (10v) tuo konsoli ja haluamansa pelit. Siellä ne harva se päivä istuu lattialla 1m ruudusta pelailemassa pelejä. Ei tosin haittaa, koska pojat on kavereita myös jalkapalloharjoituksissa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat