Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Työtarjouksen hylkääminen karenssin aikana? Onko karenssin aikana

Vierailija

velvoitettu aloittamaan esim. tällaisissa "9 e/pv" -työpaikoissa? Mitä nuo edes on?

Kommentit (12)

Vierailija

Ei sellaisia 9€/pv työpaikkoja olekaan! Kyse taitaa olla työvoimakoulutuksesta, mihin saa korotetun työttömyyskorvauksen PLUS 9€/pv?

Vierailija

Kyllä se aina on se 9 e/päivä siihen työttömyyskorvauksen päälle. Karenssin aikana on yhtä lailla velvoitettu ottamaan vastaan tarjotun työn kuin muulloinkin mikäli haluaa jatkaa työnhakijana. 

Vierailija

Jos on määrätty kieltäytymisestä ensimmäisen kerran karenssi, niin toistuvasta kieltäytymisestä määrätään rangaistustyössäoloehto. Eli ei voi kieltäytyä ilman hyvää ja perusteltua syytä. Mikä syy sulla on kieltäytymiseen?

Jos saat karenssin kieltäytymisestä niin seuravaan 6kk aikana ei kannata kieltäytyä mistään ilman perusteltua  syytä. 6kk nimittäin on se aika,joka katsotaan toistuvaksi.

Sulle ollaan hankkimassa rangaistustyössäoloehtoa, joten kannattaa olla tarkkana. Perustelut kuntoon kieltäytyä, niin saattaa onnistuakin. Taikka sitten ei.

Vierailija

Kiitos vastauksista. Ymmärsinkö oikein, karenssi tavallaan katkeaa, jos saa työpaikan, millaisen vaan ja työmarkkinatuen verran sitten ainakin saa palkkaa? Kun matkatkin maksavat jo enemmän kuin 9 e..

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ei vittu, googlaamalla löytyy työkokeilu joka on juuri 9 e päivä. Mies noissa ollut.

Niin, sen täyden ja korotetun korvauksen lisäksi. Mutta työkokeilupaikkoihin ei ole koskaan saanut tehdä työtarjouksia, eihän sellaisia paikkoja ole ainakaan te-toimiston sivuilla haussakaan!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Niin siis tietenkin työmarkkina tien päälle tulee tuo 9e, siltikin ihan silkkaa riistoa..

Kyllä tosi tyhmä on, jos työkokeiluun  menee ja valittaa. Ketään ei sinne voi pakottaa! Hyi niitä, jotka ovat työkokeilupaikastaan saaneet työtä tai vahvistusta valitsemalleen alalleen! Teitä on RIISTETTY!

Vierailija

Kyllä itselleni ainakin on tarjottu paikkaa jossa olisi pitänyt alussa olla työkokeilussa eli ilmaiseksi. Tuollanen 9 euroa ei ole mikään korvaus vaan silkkaa vittuilua.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat