Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Jos lapsi sairastaa

Vierailija

Jos siis lapsi sairastaa (esim. alle kouluikäinen) ja hänet täytyy viedä lääkäriin, saako terveyskeskuksesta päivystysajan samalle päivälle vai onko kaikilla vanhemmilla jokin vakuutus/rahaa mennä vaan suoraan yksityiselle? Työnantajahan vaatii heti todistusta lapsen sairaudesta tai lapsi on todella kipeä ja tarvitsee esim. antibiootit.
Mielenkiinnosta kyselen, olen itse lapseton. Joka suunnalta myös valitetaan, ettei tk:sta saa lääkäriaikoja ym, mutta ovatko lapset eri asemassa verrattavissa aikuisiin?

Kommentit (5)

Vierailija

Kyllä lapset esim. päivystyksessä saavat usein nopeammin hoitoa kuin aikuiset.
Itsellä tosin ei tarvi olla todistusta lapsen sairastuessa kuumeeseen, vatsatautiin, oma ilmoitus riittää työpaikalle.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kyllä lapset esim. päivystyksessä saavat usein nopeammin hoitoa kuin aikuiset.
Itsellä tosin ei tarvi olla todistusta lapsen sairastuessa kuumeeseen, vatsatautiin, oma ilmoitus riittää työpaikalle.

Omalla työpaikka vaaditaan  heti todistus ja myös tositus puolison olevan töissä lapsen sairastaessa ja viimeistään kolmen päivän kuluttua tulee palata takaisin töihin ja toinen huoltaja jäisi kotiin. Naurettavaa juurikin jonkun vatsataudin takia raahata lasta terveyskeskukseen ym, mutta minkäs teet.

Vierailija

Meillä riittää ekan kolmen päivän osalta oma ilmoitus myös lapsen sairastuessa, ja sen jälkeenhän pitääkin olla jo palkattomalla. Saikkutodistuksella ei saa palkkaa lapsen sairauden osalta kuin kolme päivää...

Mutta joo: ainakaan täällä stadissa ei ole helppoa saada edes lapselle terveyskeskuksesta aikaa, omalla terveysasemallamme se on onnistunut noin puolessa kertoja. Silloin menen yksityiselle, omalla rahalla. 

Vierailija

Kyllä saa, hoitajan vastaanotolle pääsee vähintään ja jos lääkärin todistus on PAKKO olla hoitaja pyytää päivystävää lääkäriä sen kirjoittamaan.

Vierailija

Jonkinlaisen hoidon ja todistuksen saa. Usein toki vain hoitajan kirjoittaman todistuksen (tai hoitaja kirjoittaa ja käy sitten hakemassa allekirjoituksen lääkäriltä, jos hoitajan allekirjoittama ei riitä).

Samoi tutkimuksen saa, mutta tutkija voi olla hoitaja, joka passittaa sitten lääkärille, jos löytää jotain. Jos kaikki ajat on menneet joutuu ainakin meidän terkkarissa ns. odotuslistalle eli saa jonkun ajan jolloin tulla istumaan terveyskeskukseen, sitten joku hoitajista ottaa, kun ajanvarauslistan potilaiden välissä ehtii (eli jos jonkun asiat hoituu nopeammin, kuin oli oletettu tai joku jättää tulematta tms.). Pahimmillaan joutuu odottamaan monta tuntia ja sitten vielä mahdollisesti saman verran lisää, jos hoitaja epäilee jotain ja haluaa lääkärin katsovan myös.

Jos sairastuu iltapäivällä voi joutua menemään illan yhteispäivystykseen, jossa sitten jonotellaan koko kunnan sairaiden ja loukkaantuneiden voimin.

Satunnaisesti hoitaja on suotunut toteamaan sairastumisen puhelimessa ja antanut ajan seuraavalle päivälle ja antanut todistuksen sitten edellisestäkin päivästä todistuksen.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat