Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Väsynyt Eurooppaan

Vierailija

Vähän väsähtänyt olo tässä alkaa olla, kun EU ei saa viikon neuvotteluista huolimatta Afrikan rintaman kanssa rajoja kiinni. Schengen-alueesta halutaan pitää kiinni ulkorajoja suojaten. Vaan kun siellä on Kreikan malliin porukka käsi ojossa, että rahaa tänne, niin ehkä jotakin tapahtuu. On niin vaikeaa, niin vaikeaa. Kenellä ei olisi?

Nyt joko sorvataan ehdot uusiksi, pistetään homma Ranskan tapaan jäihin hetkeksi rajojen suhteen, tai arvioidaan tilanne uudestaan. Viivytystaktiikkaa, mutta toimintaa.

Venäjä jatkaa entistä voimallisemmin Syyrian pommituksia Egyptin lentoturman jäljiltä ajaen lisää väestömassaa Eurooppaan. Meilläkin on jo pienen armeijan verran nuoria miehiä maassa. Mihinkäs jäivät jälleen kerran ne mainostetut naiset ja lapset? Mielestäni ihan aiheellinen kysymys, myös perheenyhdistämislukujen kannalta. Mikäli sensuuri ei iske.

Käsittelykeskustakaan eivät nuo kreikkalaiset saaneet pystyyn polkaistua, vaikka tutustumassa käytiin ja aikaa oli. Rahan kiristystä EU:lta, ettei kansan tarvitse edelleenkään laittaa tikkua ristiin. Sen jälkeen suuntaavat katseen Venäjän rahalaareihin. On se vaan niin mukavaa elää tässä tietoyhteiskunnassa!

Tämäkin vielä:

Komissio: Cameronin pyrkimys EU-maahanmuuton rajoittamiseksi ongelmallinen

Tiistai 10.11.2015 klo 15.06

Komission mukaan aikeet voivat rikkoa EU-kansalaisten perusoikeuksia.

Euroopan komissio kyseenalaistaa Britannian pyrkimykset EU-maahanmuuton rajoittamiseksi. Pääministeri David Cameron pyrkii karsimaan Britanniaan saapuvien EU-maahanmuuttajien oikeuksia sosiaalietuuksiin.

Komission mukaan aikeet ovat erittäin ongelmallisia, sillä ne voivat rikkoa EU-kansalaisten perusoikeuksia kuten vapaata liikkumista ja syrjimätöntä kohtelua unionin alueella.

Komissio pitää hankalana myös Cameronin tavoitetta, jonka mukaan Britannian on voitava jättäytyä syvenevän yhteistyön ulkopuolelle.

Kansallisten parlamenttien sanavallan lisääminen EU-päätöksenteossa on komission mukaan toteuttamiskelpoinen tavoite.

Cameron paalutti tänään ensi kertaa kirjallisesti EU:n uudistamista koskevat tavoitteensa. Brysseliin lähetetyssä kirjeessä ei täsmennetä, millaisia lainsäädäntömuutoksia tavoitteet käytännössä edellyttävät.

Cameronin mukaan juridiset yksityiskohdat selviävät neuvottelujen edetessä. Tavoitteena on saavuttaa sopimus jäsenmaiden kanssa joulukuun EU-huippukokoukseen mennessä.
STT

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015111020642791_ul.shtml

Kommentit (9)

Vierailija

Tiedän monta pienten lasten vanhempaa, jotka eivät suostu keskustelemaan edes nykyisestä tilanteesta. Pelottaa yksinkertaisesti niin paljon, mihin yhteiskuntaan sitä lapsensa kasvattaa vastuuta nykyisestä politiikasta kantamaan.

Kaunopuheet katoavat yleensä siinä vaiheessa, kun mietitään taulukoiden kanssa edes hetki tulevaisuuden yhteiskuntaa ja velkataakkaa.

Pää pensaassa vai riittävästi tietoa? Ihminen voi vaikuttaa tässä yhteiskunnassa ihan pienilläkin teoilla eri tavoin.

Vierailija

Mitäköhän tuo EU-vastaus "syvenevä yhteistyö" mahtaa tarkoittaa tässä tilanteessa? Hmm. Heti jos Turkkia edes aidosti mietitään liitettäväksi ihmisoikeusrikkomuksineen ja rajavuotoineen tähän ylipaisuneeseen wanna be -federaatioon, niin keskitän liikenevästä vapaa-ajasta kaiken tarmon kotimaan poliitikkojen kysymystulvaan.

Vierailija

Poliitikot ovat täällä olleet aivan järjettömän sinisilmäisiä, eikä kansaa kuunnella. Toki täytyy myöntää, että taustalla on tehty tutkimustyötä. Se vain ei näy käytännön nopeassa toteutuksessa. Eihän me kaikkea tiedetä, mutta EU hidastaa oman maan päätösvaltaa kriisitilanteessa, ikävän oleellisesti.

Ei tässä kumarreta edelleenkään muiden puoleen kuin tarvittavan verran. Itse pidin huolen siitä, että osaan metsästää, kalastaa, elää luonnossa ja huolehtia itsestäni ja lähipiiristä luonnon varassa täällä. Jos on pakko. Muutoin mukavuuksien ääressä on kiva köllöttää.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Euroopassa on kuitenkin se kiva puoli, että täältä saa ihan vapaasti ap:kin lähteä.

Toinen kysymys olisikin sitten, mikä maa ottaisi vastaan. Ilman isoa setelitukkoa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Euroopassa on kuitenkin se kiva puoli, että täältä saa ihan vapaasti ap:kin lähteä.

En ole ap mutta sanonpahan vain että tunnen oikeudekseni asua siinä maassa minkä vanhempani ja heidän ikäluokkansa ja heitä vanhemmat ovat vuosikymmenien aikana rakentaneet. Ja olen oikeutettu esittämään mielipiteeni siitäkin ketä tänne otamme asumaan ja ketkä saavat palata lähtöpaikkaansa.

Vierailija

Suomessa on aina paheksuttu ns. valmiin äärelle tulemista. Mitä ei ihan niin kaukaa etelämmästä harrastetaan kulttuurin puolesta. Rakenna tässä sitten yhteinäistä meininkiä, kun yhdelle yksi tarkoittaa yhtä ja toiselle toista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat