Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Jehovan todistajat - teitä huijataan

Vierailija

niin otsikossa se tulikin. Hallintoelin kusettaa teitä rankasti.
Toimintoja supistetaan vaikka olette lahjoittaneet avokätisesti omaisuuttanne järjestön toimintaan.

Betel-kodista jaetaan potkuja 40 Suomessa. Ovat uhranneet elämänsä todistajuudelle ja tehneet ilmaistyötä. Eläkettä ei ole kertynyt. Suuri osa kouluttamatonta väkeä - koska tässä asiainjärjestelmessä ei eletä kauan .... plaa plaa plaa.

On eletty lähes 50-vuotta, monet olisi ehtineet tehdä merkittävän työuran, hankkia perheen ja kunnollisen toimeentulon. 1975 piti tulla Harmagedon, tätä kuuntelin kokouksessa lapsuudessani jo vuodesta 1968 alkaen. Pelko johti siihen että useat meni kasteelle lapsena ja uskoi näin pelastuvansa Harmasta.

Nyt jäävät tyhjän päälle nämä ihmispolot. Joilla oli lapsia ei heitä koulutettu koska Harma oli tulossa.

Nyt on luettu seurakunnissa kirje joka koskee toimintojen alasajoa. Rahaa tarvitaan edelleen ja sitä kinutaan lisää, pyydetään jopa kuukausittaista sitoutumista tiettyyn maksuun.

Aiemmin pilkattiin luterilaista kirkkoa ja muita kirkkokuntia puhujalavoilta kun ne kerää kolehtia ja kirkollisveroa. Mikä ero todistajuuteen - todistajille ei mikään riitä. Vedotaan omatuntoon ja näin lahjoitukset ovat isompia kuin kirkollisvero olisi heidän tuloillaan.

Nyt on konvettisaleissa maksupäätteet jolla voi lahjoittaa.

Mitä teki Jeesus - kaatoi temppelistä rahanvaihtajien pöydät.

Avatkaa silmänne rakkaat todistajat. Rolexit killuu hallintoelimen jäsenten käsivarsissa, hintaa 40 000 €.

http://johanneksenpoika.fi/uutiset/juttu_w185.html

Sivut

Kommentit (31)

Vierailija

Onhan se säälittävää kun uskonnollinen yhdyskunta maksattaa jäsenistöllään kaiken, ne lehdet mitä jakavat ilmaiseksi ovilla on niiden itsensä maksamia.

Järjestö on saanut merkittävän pääoman, rahaa ja kiinteistöomaisuuden.

Kaikki kulut tulee seurakuntalaisten pussista.

Jotkut tästä hyötyy taloudellisesti. Suomesta tilitetään rahaa Yhdysvaltoihin pääkonttoriin. Kukaan rivitodistaja ei tiedä "firman" liikevaihtoa. Kaikki on salaista ja vain harvojen tiedossa.

Ev-lut kirkko ja muut julkiset ovat avoimia Jehovan todistajat eivät. Lisäksi tämä kaikki omaisuus on saatu kerättyä niin ettei siitä tarvitse maksaa verojakaan.

Joku on ollut todella viisas kun keksinyt tällaisen pyramidihuijauksen.

Jumalalla ei ole mitään tekoa tämän kanssa. Hallintoelin joka on heidän korkein päättävä elimensä koostuu miehistä. Onpa siitä erotettukin joku vaikka sen elimen pitäisi olla itsensä Jehova Jumalan nimittämä.

Kuunnelkaa ja katsokaa Veikko Leinosta kun kiemurtelee ja valehtelee mediassa.

Herätkää!

Armanin itku

---joo minäpä annoin itseäni huijata syntymällä jehovalaisperheseen.
Kun uskoin vauvasta lähtien mitä opetetaan ja lapsuus meni erilaisten pelkojen kanssa ja erilaisuudesta johtuvaa häpeää sietäessä. Annoin sillain itseäni huijata.

Olinpa hyväuskoinen vauveli. Ja kouluikäisenäkin pidin koko muuta maailmaa pahana ja saatanallisena, mikä typerä lapsi olinkaan!

Ja kun teini-ikäisenä uskalsin kyseenalaistaa hieman... sisään rakentunut syyllisyys ja ristiriidat olivat kestämättömiä.

Lopulta pääsin pois. Olinpa typerä.

Vierailija

Kysyun kerran lehtien maksusta, niin sanoivat, että ei ole enää heidän itsensä maksamia. Ennen jakaja oli itse maksanut lehdet, joita jakoi. (Tästä aikaa vuosia, kun kysyin.)

Vierailija

Ei kai sitä mitenkään kontrolloida, että JT maksaa ovelta-ovelle työssä levittämänsä lehdet, jos/kun ovenavaaja ei mitään lahjoita. Käytännössä omantunnontarkka JT tietenkin pyrkii maksamaan lehdistä itse ainakin edes jotain.

Vierailija

Aika kalliita nuo vakuutukset. Satatonnia per rakennus vuodessa? Jehovan todistajien kannattais kilpailuttaa vakuutuksensa. Esim. Ifiltä saa samat vakuutukset muutamalla satasella.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ei kai sitä mitenkään kontrolloida, että JT maksaa ovelta-ovelle työssä levittämänsä lehdet, jos/kun ovenavaaja ei mitään lahjoita. Käytännössä omantunnontarkka JT tietenkin pyrkii maksamaan lehdistä itse ainakin edes jotain.

Ennen lehdet maksoivat sen painatus yms kulujen verran. Eli suhteessa ns tavallisiin kaupassa myytäviin lehtiin, eivät maksaneet juuri mitään.

Todistajat eivät niitä itse maksaneet, vaan ihmiset, jotka ne lehdet halusivat.

Nykyään lehdet annetaan ilmaiseksi niille, jotka ne haluavat. Lahjoittaa voi mitä haluaa jos haluaa.

Tärkeää on, että raha ei ole este totuuden tutkimiseen kenellekkään.

Todistaja ei myöskään maksa lehdistä, vaan kulut korvataan kaikki ihan niistä vapaaehtosista lahjoituksista, joita kuka tahansa voi halutessaan antaa. Todistajat itse laittavat salilla rahaa keräyslippaaseen sen mitä haluavat ja milloin halauavat, kukaan ei kontrolloi tai kysele/katsele mitä ja kuinka paljon annetaan.

On hienoa, että voi lahjoittaa myös kortilla, itsekin olen nyt oppinut käyttämään maksukortteja ja käteistä ei ole aina lompakossa.

Jokainen tietää, etttä kaikki kulut kaikkialla ovat nousseet ja nousevat kaiken aikaa, samoin todistajien kulut.

Jokainen päättää omasta koulutuksestaan, on monia pitkälle kouluttautuneita todistajissa, mutta on heitä, jotka ovat peruskoulutuksen ja peruselintason valinneet. Osa haluaa panostaa saarnaamistyöhön suuren osan ajastaan, jotkut vähemmän.

Ihmiset on erilaisia, samoin todistajat :)

Vierailija

Totuushan on että virallisesti Jehovan todistajien kaikkia seurakuntia ei ole edes olemassa.

Tiedän todistajia jotka ovat kouluttautuneet vasta keski-ikäisinä, nuorena odottivat Harmaa.

Jehovan todistajat ovat lauma hyväuskoisia ja hyväksikäytettyjä ihmisiä.

Vierailija

Miettikää seurakunta ei omista saliaan vaikka on sen maksanut.

Korjauskuluihin kerjätään rahaa seurakuntalaisislta, loputonta talkootyötä.

Sisaret tekevät ruoat talkoisiin ja maksavat tarjottavat.

Tunteisiin vedotaan, lahjoita lisää, lahjoita lisää, konventeissa tämä tapahtuu joka kerta.

Aina puuttuu rahaa ja loppupuheessa sitä viimeistään kehotetaan tutkistelemaan sydäntään ja auttamaan Jehovan työssä.

Konventtisalit on aikapäiviä maksettu. Rahat tilitetään pääkonttoriin Yhdysvaltoihin.

Kuka avaisi tämän kuplan niin että todistajapolojen silmät avautuisivat.

Seuralla on isoja oikeudessa tuomittuja korvauksia lapsena hyväksikäytetyksi tulleille, tapanahan on ollut että näistä vaietaan ja hoidetaan asia seurakunnassa. Jotkut ovat nostaneet oikeusprosesseja. Näihin uppoaa todistajien rahaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
---joo minäpä annoin itseäni huijata syntymällä jehovalaisperheseen.
Kun uskoin vauvasta lähtien mitä opetetaan ja lapsuus meni erilaisten pelkojen kanssa ja erilaisuudesta johtuvaa häpeää sietäessä. Annoin sillain itseäni huijata.

Olinpa hyväuskoinen vauveli. Ja kouluikäisenäkin pidin koko muuta maailmaa pahana ja saatanallisena, mikä typerä lapsi olinkaan!

Ja kun teini-ikäisenä uskalsin kyseenalaistaa hieman... sisään rakentunut syyllisyys ja ristiriidat olivat kestämättömiä.

Lopulta pääsin pois. Olinpa typerä.

Olet kohtalotoverini

ap

Vierailija

"On hienoa, että voi lahjoittaa myös kortilla, itsekin olen nyt oppinut käyttämään maksukortteja ja käteistä ei ole aina lompakossa."

Olen siinä käsityksessä että lahjoituksen voi antaa maksukortilla myös Visa-Mastercard luottopuolelta, jota pidän törkeänä että tuollainen optio on edes mahdollista.

Millä moraalilla lahjoittaminen velaksi on hyväksyttävää? Olenko väärässä?

Mikä jumala tuon hyväksyy että lahjoitusta "ei anneta edes omasta"?

Lahko imee kaiken mikä vain irtoaa.
Pohjaton kaivo.

Vierailija

Aina ihmettelen sitä miten jehovalaiset naiset uskaltavat synnyttää koska eivät salli verensiirtoa. Siinä on mahdollisuus kuolla synnytykseen.

Vierailija

Lukekaapa Vartiotornion varjossa, jos vähänkään uskallatte. Sivujen välistä ei tullut demoni.

Ymmärrän todellakin miten tuohon yhteisöön kasvetaan lähtemättömästi ja miten vaikeata siitä on lähteä pois harmagedonin pelossa ja mm. karttamiskäytännö takia.Käsittämätöntä, että tuollaista henkistä kidutusta saa harjoittaa Suomessakin! Siellä olisi lastensuojellulle ja muille tahoille töitä pelastaa ihmisiä.

Vierailija

ap oletpas sinä katkera, voi sinua.

Mikä saa sinut noin kiukkuiseksi ?

Ei ketään pakoteta olemaan missään ja ei voi pakottaa uskomaan mihinkään, täysin vapaaehtoistaha se on.

Mutta miksi oikeasti mustamaalaat ?

Itse en ole Jehovantodistaja, mutta en heitä moitikaan.

Olen tutustunut nuorena muutamiin todistajiin ja siten myös koko uskontoon, käynyt kokouksissakin ja konventeissa. Kaikki mitä siellä noin vuosina näin oli todella sydäntälämmittävää. 

Ihmiset olivat siisti pukeutuneita, hyväkäytöksisisä, myös lapset osasivat olla nätisti. Kättelivät toisiaan, kyselivät kuulumisia, olivat avuliaita, huomaavasia.

Ei kukaan minulta mitään pyytänyt, saat vaatinut.

Konventeissa on todella suuret määrät ihmisiä, silti kaikki sujuu hienosti, ei ole huonostikäyttäytyvä lapsia, ei nuoria. Kukaan ei kiroile, ei etuile, ei töni, ei rynni, ei tupakoi, ei kaljoittele...

Miten voikaan olla niin kaunista katseltavaa. 

Meneppäs mihin tahansa muualle, jossa on sama joukko ns tavallisia ihmisiä, niin meno on jo toinen...

Jo tämä saa minut ajattelemaan positiivisesti.Eikö maailma olisi paljon parempi paikka, jos kaikki kasvatettaisiin kunnioittamaan läheisiään, käyttäytymään kauniisti, olemaan tupakoimatta, kiroilematta, etuilematta, halveksimasta toisiaan, olemaan varastamatta, lyömättä, opetettaisin pyytämään anteeksi....

jos kaikki tuo tekisi jokaisesta päivästä paremman.

Ilman,e ttä siihen edes liittäisi uskontoa.

AP anna todistajien olla, on trpeetonta mollata heitä.

Toki en väitä etteikö kaikkiin uskontokuntiin kuuluisi myös niitä väärintekijöitä, 

kukaan ei ole täydellinen, et sinäkkään.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat