Kaveri haluaisi tehdä meille remontteja pimeästi

Vierailija

Hänellä ei ole firmaa, mutta todella taitava ja pätevä remonttimies. Asumme taloyhtiössä. Itse an haluaisi millään ostaa häneltä palveluja vaikka saisimme paljon halvemmalla kuin verokortilla työskentelevältä remppamieheltä. Jotenkin vaan mietin, että jos joku menee pielee, niin kun on kaveri, että kehtaako ja saako kaikki korvaukset mahdollisen vesivahingon sattuessa tms. Miten saisin sanottua / perusteltua sen kaverille? Hän loukkaantuu, kun ei saa meiltä töitä.

Kommentit (9)

Vierailija

Millaista remonttia? Jos on kyse maalauksesta ja tapetoinnista, antaisin tehdä, mutta jos jostain isommasta niin firma.

Ps, kai teillä on taloyhtiöltä lupa remontoida?

Vierailija

Sanot että periaatteesta et ikinä teetä työtä pimeänä. Ei varmaan kannata mainita, että pelkäät jonkun menevän pieleen, sillä se voi loukata ystävää (vaikka ihan järkevä argumentti onkin). Voit käyttää perusteina mm. että pimeän työn teettäminen on talousrikos, työntekijä ei tällöin ole vakuutettu mahdollisen onnettomuuden varalta ja että työn teettäjä on työturvallisuudesta vastuussa. Lisäksi kun työ tehdään verokortin kautta, työntekijälle kertyy eläkettä ja ansiosidonnaista ja sinä saat vähentää työn osuuden verotuksessa. Eiköhän siinä ole syytä kerrakseen.

Vierailija

Muistuta, että kaikissa vesikalusteisiin liittyvissä toimissa tarvitaan taloyhtiön lupa rempalle ja ne haluaa tietää myös tekijän.

Vierailija

Ei pimeenä missään nimessä. Itse en ostaisi mitään palveluita kavereilta verollisestikkaan. Siinä helposti menee hyvät karverisuhteet rikki. Jo verollisenakin teetättäminen on riksi. Sillä jos et olekkaan tyytyväinen, niin siinä menee helposti välit poikki kun vaadit korjausta.

Kannattaa pyytää useammalta yritykseltä tarjous ja tehdä valinta tarjousten perusteella ja verollisesti.

Vierailija

Muista ottaa huomioon myös kotitalousvähennys, kun käsket pimeän ja verollisen työn kannattavuuden eroja!

Plus tietysti se, että pimeän työn mahdollisia vahinkoja ei korvaa kukaan muu, kuin sinä itse.

Vierailija

Sanot, että taloyhtiö vaatii aina saada tietää urakoivan firman nimen. Ja näin käsittääkseni aina toimitaankin. Ilmoitus isännötsijälle on ihan säädetty juttu.

Samoin kuin joku aiemmista vastaajista, voisin jonkun tapetoinnin antaa tuttuni tehdä, mutta mitään isompaa en. Mitää korvauksia ette saa mistään, jos piemästi teettetty työ kusahtaa. Tästä on valitettava esimerkki lähipiiristä. Ihan pikkuperushomma piti nopeasti hoitaa alta pois, mutta kuinka ollakaan, kävi typerä moka ja siinä meni kylpyhuoneen ja kymppitonnin lisäksi vielä ystävyyssuhdekin kiville..

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat