Uskonnllisten perheiden lapset ovat muita itsekkäämpiä ( tutkimus)

Vierailija

Tutkimustulokset osoittavat tutkijoiden mukaan, että kristityistä perheistä ja muslimiperheistä tulevat lapset olivat selvästi vähemmän altruistisia kuin uskonnottomien perheiden lapset. Mitä vanhempia lapset olivat, sitä merkittävämpi ero uskonnollisissa ja uskonnottomissa perheissä kasvaneiden lasten välillä oli.

Tuloksista selviää myös, että muslimilapset tuomitsivat lasten välisen kiusanteon jyrkemmin kuin kristittyjen ja uskonnottomien perheiden lapset, ja vaativat kiusaajille ankarampia rangaistuksia. Kaikkein vähiten tuomitsevia olivat uskonnottomien perheiden lapset.

Julkaistu Guardianissa

En ihmettele yhtään. Karvat nousee pystyy noita ns.uskonnollisten perheiden kersoja useita vuosia seuranneina.

Kommentit (6)

Vierailija

Suurin osa ns.uskovaisista ovat omahyväisiä ääliöitä, jotka muka auttavat heikompiaan vain saadakseen kiillotettua omaa sädekehäänsä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Suurin osa ns.uskovaisista ovat omahyväisiä ääliöitä, jotka muka auttavat heikompiaan vain saadakseen kiillotettua omaa sädekehäänsä.

Valitettavasti olet täysin oikeassa.

t uskossa 35 vuotta ja riittävästi ulkokultaista touhua nähnyt

Vierailija

Uskovaisuus tarkoittaa eri ihmisillä eri asioita. Totta kai jos uskoo olevansa koko ajan oikeassa jumalan johdattamana ja kykenemätön tekemään pahaa, toisin kuin pakanalliset villit, niin tuleehan sitä pahaa jälkeä.

Itsekin tiedän mm. pettäviä uskiksia, jopa naisia. Kuitenkaan muiden arvosteleminen, jopa huorittelu, ei ole heille vierasta! Kammottavaa sitä on vierestä seurata...

Vierailija

Ap:stä lasten välinen kiusaaminen on siis hyvä juttu?

Uskovainen ajattelee kyllä olevansa Jumalan johdattama ja Jumalan suojeluksessa, mutta hän ei ajattele olevansa kykenemätön tekemään pahaa. Hän ymmärtää, että hänellä on oikeus päättää, tekeekö hyvää vai pahaa, ja Jumala palkitsee, jos tekee hyvää.

Sekä kristinuskossa että islamissa on lukuisia eri suuntauksia, enkä usko, että esimerkiksi vanhoilliset katolilaiset ovat ihan samaa sarjaa maailmankuvansa kanssa kuin vaikkapa nyt vapaamieliset luterilaiset. Myöskään kaikki uskonnottomat eivät ole homogeeninen porukka. Natsit esimerkiksi voivat olla uskonnottomia, mutta tekeekö se kaikista uskonnottomista natseja ajatusmaailmaltaan?

Taas on ihan asiaton tutkimus kyseessä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat